Publicerad 7 april 2015

För många spelar en vacker strand en stor roll i valet av charterresmål i sommar. Vi har valt ut sex av Medelhavets finast charterstränder, så att ditt val blir lite enklare. På de flesta av stränderna får du len sand mellan tårna men på en av dem får du fina små slipade stenar. Gemensamt för samtliga stränder är att de har härligt, klart badvatten och mycket sol.

Zlatni Rat – Brac i Kroatien

På södra delen av ön Brac hittar du Kroatien mest kända strand och dessutom den finaste. Zlatni Rat ligger på en sandudde som sticker rakt ut i havet, och består till stor del av små stenar. Här får du trängas, för det är en strand som många vill bada vid. Här håller också många vindsurfare och seglare till på grund av de regelbundna vindarna, som även gör att stranden hela tiden ändrar form.
Se alla charterresor till Brac

Stavros Beach – Akrotirihalvön på Kreta, Grekland

Lagunliknande Stavros Beach är en långgrund strand med vit sand, vackert blått vatten och mysiga tavernor i närheten. Stranden ligger på Akrotirihalvön i den lugna byn Stavros, öster om ChaniaKreta. Här spelades dessutom filmklassiskern “Zorba” in på 1960-talet, med Anthony Quinn i huvudrollen.
Se alla charterresor till Kreta

Nissi Beach – Ayia Napa på Cypern

Ayia NapaCypern har många stränder och den mest välkända är vackra och pulserande Nissi Beach. Stranden har finkornig sand, turkost vatten, är långgrund och i närheten ligger en populär ö. Här varvas sköna bad med drinkar och hög musik. Nissi Bay är en lite lugnare lagunliknande del av stranden och passar bra för barnfamiljer.
Se alla charterresor till Ayia Napa

Playa de ses Illetes – Formentera, Spanien

Playa de ses Illetes på den idylliska och orörda ön Formentera passar utmärkt för snorkling, simturer och avkoppling. Stranden är omgiven av kristallklart vatten och sammetslen sand i härliga guldtoner. Antingen åker du på charter till Formentera eller så tar du en dagstur över hit när du semestrar på grannön Ibiza.
Se alla charterresor till Formentera

La Pelosa Beach – Stintino på Sardinien, Italien

La Pelosa Beach räknas som en av de vackraste stränderna på Sardinien. Med sin kritvita sand och sitt lugna vatten är det inte konstigt att den här platsen är fullpackad av människor från maj till september. Från stranden har du en fantastisk utsikt över Asinara Island och resterna av ett torn från 1600-talet.
Se alla charterresor till Sardinien

Saint Pauls Bay – Lindos på Rhodos, Grekland

Saint Pauls Bay på Rhodos är en liten bukt bestående av två stränder. Den ena stranden är en blandning av naturlig sand och grus, och den andra en konstgjord strand med gyllene sand. Båda stränderna är i stort sett orörda och har goda förutsättningar för snorkling.
Se alla charterresor till Rhodos