Lyxig weekend med låg budget

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: iStock
Sugen på att resa iväg, men funderar på hur du ska ha råd? Kolla in de här europeiska storstäderna som ger dig bra hotell, spännande upplevelser och god mat – till en billig peng.
Publicerad 2 februari 2014

Det är en skönt med en paus i vardagen. Räcker inte tiden eller plånboken för en längre resa så kan du åka på en weekendresa. Det finns många härliga städer att spendera en helg i under våren. Vi har valt ut prisvärda resmål som ligger nära, där du kan varva sevärdheter med shopping och trevliga restaurangbesök. Klicka på länken under resmålet för att se centralt belägna hotell med minst fyra stjärnor för under 1000 kronor per natt.

Prag – i ölets hemland

Prag är populärt, inte bara för att boendet är prisvärt, utan för att det är en färgglad och spännande stad. Det är en av Europa mest välbevarade gamla städer, med kyrkor i varje gatuhörn, slingrande gränder och vackra broar. Missa inte Astronomiska klockan, Pragborgen, Karlsbron och att besöka ett ölbryggeri. I den tjeckiska huvudstaden äter du bra, dricker goda ölsorter och kan shoppa mycket för en liten peng.
Weekendresor till Prag
Färdiga paket med weekend i Prag
Prisvärda och lyxiga hotell i Prag hittar du här.

Budapest – hälsostad för kropp och själ

Budapest är en vacker stad som delas i två av floden Donau. I Ungerns huvudstad kan du njuta av varma källor och få lugn och ro i både kropp och själ. Boka ett hotell med spa om du inte vill gå till någon av de stora terminalbadhusen. Här finns dessutom arkitektur, broar, mat och kultur i världsklass. Staden upplevs med fördel till fots och många delar finns med på Unescos världsarvlista.
Färdiga paket med weekend i Budapest
Prisvärda och lyxiga hotell i Budapest hittar du här.

Berlin – Västeuropas billigaste huvudstad

Tyska Berlin är kanske Västeuropas billigaste huvudstad. Det är en levande storstad med många restauranger, ett brett utbud av shopping, ett stort nattliv och många historiska monument. Sevärdheter du inte får missa är resterna av Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, Berliner Dom och förintelsemonumentet. För familjer är till exempel Berlin Zoo en stor attraktion.
Färdiga paket med weekend i Berlin
Prisvärda och lyxiga hotell i Berlin hittar du här.

Riga – förra årets kulturhuvudstad

Riga har charmiga kullerstensgator och byggnader i jugendstil som blandas med mycket nybyggt. Här kan du välja mellan många internationella restauranger, butiker, mysiga caféer och uppleva ett myllrande musik- och kulturliv. I år är Lettlands huvudstad dessutom utsedd till Europas kulturhuvudstad. Åk gärna den hundraåriga retro-spårvagnen, gör ett besök i saluhallarna och kolla in sevärdheter som Domkyrkan och Stora Gillet.
Färdiga paket med weekend i Riga
Prisvärda och lyxiga hotell i Riga hittar du här.

Belgrad – gammal stad som blivit trendig

Serbiens huvudstad Belgrad är en gammal stad som på senare år blivit riktigt trendig. Den ligger vackert vid floderna Sava och Donau. Största sevärdheten är Kalemegdan, en borg från 1700-talet. Det finns även flera bra museer att besöka, bland annat Nationalmuseet. De trendigaste caféerna ligger på gatan Strahinjica Bana och bra shopping finns i de två stora köpcentrumen USCE Shopping Center och Delta City.
Resor till Belgrad
Prisvärda och lyxiga hotell i Belgrad hittar du här.

Gdansk – charmig stad vid Polska Rivieran

Gdansk är en av de tre sammanflätade grannstäderna i Trestaden, även kallat Polska Rivieran. Här möts du av charmiga byggnader, promenadgator, berömda restauranger och bra shopping. Det är mycket som har präglat staden och i de gamla kvarteren finns många historiska spår. Besök även hamnkranen Zuraw i Gamla hamnen och den magnifika Mariakyrkan.
Färdiga paket med weekend i Gdansk
Prisvärda och lyxiga hotell i Gdansk hittar du här.

Wien – stad rik på kultur och caféer

Wien är Österrikes bästa kulturstad med klassisk musik, välbesökta museum, pampiga byggnader och romantiska platser. Cafélivet är mycket rikt, och fika är något du verkligen ska göra här. Många sevärdheter ligger i gamla stan, som Hofburg-palatset, Stephansdomen och Karlskirche. Missa dessutom inte sagoslottet Schönbrunn. Hit går dock inga lågprisflyg så flygbiljetten kostar lite mer.
Färdiga paket med weekend i Wien
Prisvärda och lyxiga hotell i Wien hittar du här.


Weekend i EuropaPrisvärda flygbiljetter till EuropaErbjudanden - Weekend & Storstad