Löpartävlingar världen över

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: Tony Ryttersson
Löpning är något som blivit enormt populärt och löpartävlingar och lopp anordnas världen över. Idag är det många som väljer att åka utomlands och springa lopp, och det finns några som lockar fler som till exempel New York Marathon, att bara få en startplats kräver lite extra.
Publicerad 9 januari 2014

Här kommer en guide till några av de populäraste loppen som finns, oavsett om du vill hålla dig i Sverige, inom Europa eller åka längre bort för att få springa ett lopp.

Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet är ett av världens största löparevenemang. Spring en halvmara, 21 km, runt i centrala Göteborg. Loppet går i mitten av maj varje år och för den som vill ha en startplats gäller det att köpa den redan året innan när dem släpps. För ett hotellrum den helgen gäller det också då att vara ute i god tid. 2014 går Göteborgsvarvet 17 maj. Här söker du hotell i Göteborg.

Stockholm Marathon

Stockholm Marathon går av stapeln den 31 maj 2014 i Stockhom city. Drygt 21 000 löpare från hela världen deltar och banan mäter 42 195 meter. Om du vill ha ett bra hotell i Stockholm under den här helgen är det bra att boka i god tid. Sök hotell i Stockholm här.

New York Marathon

New York Marathon är ett av de mest populära marathonloppen i världen. Som icke amerikansk medborgare är det paketresor som gäller där varje land endast har ett visst antal. Räkna med minst 2 års kötid och en budget på cirka 25 000-30 000 kronor. Cirka 47 000 löpare tar sig från starten på Staten Island upp via Queens och The Bronx över till Manhattan och till målgången i Central Park.
Svenska Springtime har paketresor till New York.

Berlin Marathon

Går sista söndagen i september varje år. Även Berlin Marathon är ett populärt lopp där man måste var ute i god tid för att få en startplats. Vill du göra en snabb tid är det här du ska springa, banan räknas som den snabbaste i världen då den är helt platt.
Sök hotell i Berlin.
Sök flyg till Berlin.

Honolulu Marathon

Cirka 30 000 deltagare startar i början av december redan 05:00 på morgonen för att undvika den hetta som kommer senare på dagen. Honolulu Marathon har inget tak på antalet deltagare, så här är det bara att anmäla dig och börja att träna!
Sök hotell på Hawaii.
Sök bästa flygen till Hawaii.

Sahara Marathon

Sahara Marathon går av stapeln för 14e gången i februari 2014. Loppets största syfte är att uppmärksamma Västsaharakonflikten. Även att främja idrottsaktiviteter bland människorna i Saharaområdet. Banan består mestadels av hård sand, stenar och en del mjuk sand på vissa partier.

Aten Marathon

2013 firade Aten Marathon 31 år. Loppet går av stapeln i november månad och cirka 3000 deltagare brukar delta. Ett av de mest klassiska marathonloppen i staden där allting började för nästan 2500 år sedan.
Hitta flyg till Aten.
Sök bästa hotellen i Aten.

Om du har som mål att springa ett lopp passar en träningsresa kanske bra som förberedande.


Prisvärda flygbiljetterRekommenderade hotell