Höjdpunkter i hotta Barcelona

Nina
Medlem sedan 2015, besökt 28 länder

Foto: iStock
Storstaden som bokades mest på Reseguiden i januari var Barcelona. Vi ger dig våra bästa tips till den spanska metropolen som låter dig kombinera stad med shopping, solig strand och sangria.
Publicerad 13 februari 2017

Barcelona är hett - bokstavligen talat. I april och maj ligger temperaturen runt 20-25 grader, och staden är perfekt för att kombinera sol och bad med storstadspuls. Njut av en helg fylld med läckra churros och tapas, drick sangria och fascineras av konst och storslagen arkitektur. Här är några av de absoluta höjdpunkterna.

Sagrada Família

Staden är särskilt känd för basilikaen Sagrada Familia, designad av den kände spanske arkitekten Gaudi. Kyrkan är planerad att vara klar i 2026 - då har det tagit 144 år att bygga den. Du har garanterad inte sett en liknande kyrka innan. Se till att komma antingen tidigt på morgonen eller en timme före stängning för att undvika att bli stående en timme kö.

Parc Guell

Besök Park Güell, designad av Gaudi, som är en offentlig park som består av flera parker och arkitektoniska verk i spännande färger och former. Detta är en av Gaudis mest färgstarka och lekfulla verk, och utan tvekan en av Barcelonas största attraktioner.

Charmiga kvarter

Bege dig till de små gatorna i El Born och El Gotico. El Gotico är som en liten by inne i staden med smala gator, lokalbefolkning som spelar kort på trottoaren, fontäner och violinister på gatorna. I El Born finns dragplåster som Santa Maria del Mar, Picasso-muséet, chokladmuseet och den populära resturangen Cal Pep. Placa Reial, Barcelona livligaste torg, frestar med tapasrestauranger, nattliv, söta kaféer och priserna här är billigare än mer kända Las Ramblas. Gå från tapasbar till tapasbar och smaka dig fram genom området.

Mat & Dryck

Barcelona är särskilt känd för sina utmärkta tapas och maten är nästan en anledning i sig att komma hit - njut av läckra churros, tapas och drick sangria. På stranden finns ett överflöd av skaldjursrestauranger, i El Born hittar du goda tapas och andra internationella rätter. Se också till att sätta av tid till ett besök i den stora marknaden La Boqueria, som är en matmarknad med allt från gethuvuden till färska grönsaker, torkad frukt, kött, fisk och skaldjur.

Stranden

Om du tröttnar på sightseeing kan du bege dig till en av de många stränderna och svalka dig i Medelhavet. Den mest kända stranden är kilometerlånga Barceloneta, kantad med restauranger och kaféer. Det kan vara trångt, men det är också den mest underhållande, med allt från sandkonstnärer till musiker. Andra stränder är Bogatell, nudistvänliga Mar Bella eller de ungas favorit; Nova Icaria.

Oslagbar utsikt över Barcelona

Ta linbanan till Montjuic för en vacker utsikt över Barcelona. Berget Montjuic sträcker sig 213 meter över havet. På toppen finns OS-byn från 1988, ett stort grönområde, vackra fontäner och Montjuic slott som har stått här sedan 1640. Linbanan börjar i Avinguda Miramar, som är ansluten till tunnelbanestationen Paral-lel. Du kan också gå till fots, med början från Plaza España. En annan vacker utsikt över staden hittar du på Bunkers del Carmel. Ta med en picknickkorg och din älskling för att titta på solnedgången över staden.

Galen i fotboll?

Vill du känna på den spanska passionen skall du gå på en fotbollsmatch på Camp Nou - FC Barcelona hemarena som rymmer 100.000 personer. Här kan du se ett av världens bästa fotbollslag spela och dras med av den spanska (katalanska) publikens passion för fotboll.

Labyrinth Park

I norra delarna av Barcelona ligger Labyrinth Park - den äldsta parken i staden. Här kan du promenera runt i den 750 meter långa labyrinten, och i mitten av den du hittar staty av kärleksguden Eros.

På Reseguiden hittar du din resa till Barcelona:
- Flygbiljetter
- Hotell
- Paketresor till Barcelona
- Hyrbil om du vill se mer av området runt Barcelona

Höjdpunkter i hotta Barcelona

Erbjudanden - Barcelona

Om Barcelona Katalonien, Europa

Arkitektur
Konst
Kultur
Matupplevelser
Nattliv
Sandstrand

När man njuter av värmen på en av uteserveringarna längs La Rambla vill man aldrig åka hem till kylan igen. Den mysiga staden Barcelona är en perfekt weekendstad med bra shopping, bra mat och mängder av sevärdheter.

De mest spektakulära sevärdheterna är de många galna byggnaderna av arkitekten Antoni Gaudí som i dag är skyddade som världsarv. De mest kända är kyrkan Sagrada Familia, parken Güell samt husen Casa Milà och Casa Batlló. Här i Barcelona finns dessutom ett av världens bästa fotbollslag, FC Barcelona.

En av Barcelonas mest dolda sevärdheter är trädgården El Parc del Laberint d’Horta lite utanför centrum. Här har man bevarat en typisk 1800-talsträdgård med en stor labyrint av häckar och romantiska vattenfall och skogsdungar. Det märkligaste inslaget är en helt konstgjord kyrkogård.

The street of vintage Riera Baixa
8 / 35
Barcelonas gotiska kvarter
12 / 35
Sagrada Familia, Barcelona
17 / 35
Casa Batlló
18 / 35
Sagrada Familia
23 / 35
Skorstenar på La Pedrera
26 / 35
Parc Güell - Gaudí
28 / 35
Les Rambles
29 / 35
Utsikt över hamnområdet
31 / 35
Utsikt från La Sagrada Familia
33 / 35
Beach Bogatell
35 / 35