Här bor du bäst på hotell i Dubrovnik

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Bild: Shutterstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Dubrovnik ligger vid Kroatiens kust och är en av världens vackraste städer. Hit åker du för att kombinera badsemestern med vacker arkitektur och historia. Här får du Dubrovniks mest populära områden att leta hotell i.
Publicerad 17 februari 2020

Dubrovnik är ett historiskt resmål med kullerstensgator, romantiska torg och ett hett folkliv. Du kan antingen bo i själva kärnan eller lite utanför precis vid stranden. Här hjälper vi dig att välja rätt område.

Stari Grad – Dubrovniks Gamla stan

Dubrovniks Gamla stan Stari Grad är ett vackert område innanför en gammal ringmur. De bilfria gatorna är kalkstensvita, branta och labyrintlika. Husväggarna är täckta av murgröna. Huvudgatan Stradun delar området i två och det är här pulsen är. Fika eller ät på en mysig restaurang eller ta dig upp på muren för den allra bästa utsikten.

Eftersom detta är Dubrovniks mest populära stadsdel så gäller det att vara ute i god tid när du bokar hotell. Även om du inte väljer att bo här så måste du uppleva Gamla stan under din Dubrovnik-vistelse och de flesta lokalbussarna går hit. Vill du bo lyxigt är det 5-stjärniga hotellet Hilton Imperial Dubrovnik ett bra val med höga gästrecensioner. Om du hellre vill lägga pengarna på annat kan du bo billigt men bra på Guesthouse Peter.

Hotell i Stari Grad

Lyxiga Lapad

Är du ute efter en lyxig semester i Dubrovnik ska du leta hotell i Lapad. Detta är ett lyxigt område på en halvö väster om Dubrovniks mest centrala delar och Gamla stan. Det är den största stadsdelen med stadens största utbud av hotell. Dessutom är stränderna vackra och det finns många fina promenadstråk att upptäcka. Ett av Lapads lyxigaste hotell är Hotel Kazbek som har 5-stjärnor och högsta gästbetyg. Ett billigare men bra hotell är Grand Park Hotel Dubrovnik som har 3-stjärnor och bra gästbetyg.

Hotell i Lapad

Gruz lockar med mat

Gruz ligger i västra Dubrovnik och här finns huvudbusstationen och stadens viktiga hamn. Är du dessutom intressererad av matkultur så hittar du Dubrovniks största marknad för färskvaror här. Ett prisvärt hotell i Gruz är 3-stjärniga Berkeley Hotel.

Hotell nära Luka Gruz

Ploce ligger i östra Dubrovnik

Ploce ligger öster om Gamla stan, mellan havet och bergen. Här finns det flera bra hotell och många fina klapperstenstränder. Den här stadsdelen är den som ligger närmast flygplatsen, men längst bort från pulsen i centrala Dubrovnik. I området finns det många fina 5-stjärniga hotell. Ett av dem är Grand Villa Argentina som passar dig som vill bo extra lyxigt. Om du är ute efter ett lite mer prisvärt hotell är 3-stjärniga Dubrovnik Residence ett bra alternativ.

Hotell i Ploce

Ta sig till Dubrovnik

Reguljärflyget tar mellan tre och fyra timmar och du landar på Dubrovnik flygplats drygt två mil från centrum. Du kan flyga med bland annat Croatia Airlines, SAS och Lufthansa. Vill du åka hit på charterresa så kan du göra det med Airtours eller Kroatienspecialisten. Ving och Apollo har reguljärflygpaket hit med flexibla reslängder.

Planera din resa till Dubrovnik på Reseguiden

Sök charter till Dubrovnik
Hitta hotell i Dubrovnik
Sök flyg till Dubrovnik


Flyg till DubrovnikHotell i Dubrovnik

Charterhotell i DubrovnikErbjudanden till Kroatien