Budgethotell i New York

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: iStock
Foto: Blue Moon Boutique Hotel
Foto: Pod 51.
Foto: The Bowery House
Foto: The Jane
Foto: Royal Park Hotel and Hostel
Planerar du att resa till New York? Då har du säkert upptäckt hur dyrt det är att bo på hotell. Vi har funnit 7 hotell som inte kostar skjortan att bo på.
Publicerad 8 maj 2017

Det kostar att bo på hotell i New York och ett standard hotell kostar från 1500kr per natt. Om du undviker att resa den dyraste perioden på året som är hösten, så är det mer möjligt att finna ett hotell till rimligt pris. Här har vi samlat 7 hotell på Manhattan till rimliga priser i jämförelse till resten av New York.

Blue Moon Boutique Hotel

Detta är det prisbelönta botique-hotellet som ligger på Lower East Side och passar perfekt för dig som gillar när det är en hemtrevlig känsla tillsammans med komfort och historia.
Här finns 22 trevlig rum - alla uppkallade efter legender sedan 1920 och 1930-talet. Flera av rummen har också balkong med vacker utsikt. Rummen har också en egen kontorsplats och gratis wi-fi.
Pris från 1250 kronor per natt.
Läs mer och sök rum här

Pod 51

Runt hörnet från Time Square ligger detta populär hotellet som har små men extremt praktiska och fina rum. Här kan du välja allt mellan singelrum till sovsalar eller studios som är som en liten lägenhet.
Här har alla rum gratis wi-fi, iphone-dock, safe, AC. hårfönar och strykbräda. De största rummen har också privat bad/toalett, de minsta rummen i sovsal har tillgång till gemensamt toalett/bad.
Hotellets egna burgarerestaurang Pop@Pod serverar gourmetburgare från klockan 11 till 02 och kaféet har öppet från tidig morgon till sen kväll. Hotellets egna takterrass är en perfekt plats att hänga på en varm sommardag för att bara sola eller ta en drink i baren.
Pris från ca.1460 kronor per natt.
Läs mer och sök rum här

The Bowery House

Ett hotell som blev hem för soldater som kom hem till USA efter Andra Världskriget, har nu blivit ett hotell men också ett museum, mitt i populära Soho. Här har man sparat de finaste detaljerna från 1940-talet men samtidigt renoverat på en vackert sätt så att de blivit ett av de mest populära hotellen i budgetklassen. Här bor du antingen i dubbelrum, singelrum eller sovsalar med fyra eller fler sängplatser. Alla rum har delat bad och toalett och de håller en hög standard med golvvärme, inredning med marmor och regnskogsduschar.
I hotellets “Living room” kan du slappa och läsa eller handla i den lilla butiken som säljer snacks, toalettsaker, dricka eller bara se på tv. Hotellet har även en häftig takterass, egen bar och restaurang.
Pris från 1200 kronor per natt.
Läs mer och sök rum här

The Jane

Det fantastiska läget och precis vid Meatpacking District gör The Jane till ett otroligt populärt hotell och det är svårt att få tag i rum. Fast att det är ett budgethotell så håller det jätte hög standard och faciliteterna är många. Det blev byggt i början på 1900-talet som ett hem för sjömän och idag kallas rummen för hyttor. De minsta har endast en enkelsäng medans kaptenens hytt har både dubbelsängar och privat toalett/bad. Det finns också rum med våningssängar för upp till tio personer. När du bor här har du tillgång till wi-fi, kaféet Cafe Gitane med sina berömda avocado-mackor och gott kaffe, gratis lånecyklar och kabel-tv.
Pris från ca. 1145 kronor per natt.
Läs mer och sök rum här

Broadway Hotel and Hostel

Detta hotellet ligger på Upper West Side med kort avstånd till den vackra och kända Central Park samt attraktioner som Rockefeller Center och Broadway. Hotellet har 120 rum med AC, gratis wi-fi, kabel-TV och daglig städning. Välj mellan att bo i gemensamt rum med våningsängar upp till 6 personer med delat badrum eller boka ett eget rum med privat badrum för upp till 2 personer. I lobbyn finner du en mysig brasa och tunnelbanan är endast två kvarter bort.
Pris från ca 1236 kronor per natt.
Läs mer och sök rum här

Royal Park Hotel and Hostel

Precis vid Central Park på Upper West Side ligger detta budgethotellet med 60 charmerande och nyrenoverade rum.
Hotellet inkluderar AC, daglig städning samt gratis wi-fi. Hotellet har bra deals och grupprabatter. Här kan du välja att bo på fina, privata rum med delat rum med gemensamt badrum.
Pris från ca.1300 kronor per natt.
Läs mer och sök rum här

The Hotel 91

Hotel 91 är ett budgethotell som ligger centralt i East Village, inte långt ifrån Brooklyn Bridge.
Här finner du enkla och tjusiga rum med gratis wi-fi, tv, dusch och bad. Härfrån har du enkel tillgång till områden som China town, Little Italy, Downtown NYC och SoHo.
Pris från 1300 kronor per natt.
Läs mer och sök rum här


Erbjudanden New YorkHotell i New YorkFlyg till New York

Om New York New York State, Nordamerika

Konst
Kultur
Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Storstad
Weekend

Om du undrar vad som finns att göra i New York är det lättare att svara på vad du som inte finns att göra. Det här är verkligen en stad där hela världen är samlad och i stort sett allt finns att roa sig med.

Med tydlig indelning av stadsdelar som exempelvis Chinatown, Harlem och Soho känner du historiens vingslag i New York, eller The Big Apple som det kallas i folkmun. Enklaste sättet att upptäcka staden är att utrusta sig med bra skor och en karta i mobilen. Känns promenad jobbigt finns buss, tunnelbana och de välkända gula taxibilarna att tillgå – eller varför inte ta en helikoptertur över staden?

Gatuindelningen på Manhattan är genial. Alla gator går från öst till väst. Alla avenyer går från norr till söder. Manhattan är indelad i tre delar: Uptown, Midtown och Downtown. Uptown är allt som är norr om början av Central Park. Downtown finner du söder om Union Square. Midtown ligger norr om Union Square upp till 59:e gatan. Lät det krångligt? När du är på plats förstår du hur det fungerar och du kommer med stor sannolikhet att älska det.

I denna världsmetropol finner du sevärdheter som Frihetsgudinnan, Time Square, Empire State Building, och Central Park för att bara en nämna en bråkdel av alla. Även om allt känns annorlunda så finns den där mitt i kaoset – känslan av trivsel. Har du en gång besökt New York är det svårt att inte längta tillbaka.

Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53