5 träningsresor - så tränar du på semestern

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Thinkstock
Foto: Apollo
Hästsafari på Mauritius eller surfa i Biarritz? Motion är för många en del av vardagen, och nu är det lättare än någonsin att ta med de goda vanorna på semestern. Här är våra topp 5 träningsresor.
Publicerad 3 januari 2020

Surfa

Surfing är populärt och en rolig aktivitet som kräver lite vind i seglen. Vare sig du väljer vind-, kite- eller vågsurfing finns det gott om sköna ställen där du kan kombinera semestern med sol och bad.

Biarritz, Frankrike

Denna franska pärla anses vara Europas bästa surfstad. Stämningen är avslappnad och surfälskare från hela världen hänger här. Njut av surfing, den vackra staden och det franska köket. Det finns ingen charter hit, men du kan boka flyg och hotell och stanna så länge du vill.
Flyg till Biarritz
Hotell i Biarritz

Algarve, Portugal

Algarvekusten ligger i södra Portugal. Ett aktivt resmål för den som gillar att röra på sig. Här blåser ofta perfekta vindar för både våg-, kite- och vindsurfing. Det finns gott om surfskolor och uthyrningar.
Resor till Algarve

Hossegor, Frankrike

På den franska västkusten, norr om Biarritz, ligger Hossegor som är ett riktigt paradis för den som gillar surfing, av alla olika slag. Res till ett surfläger, oavsett om du är nybörjare eller proffs. Du kan dessutom bo på en egen gård tillsammans med andra äventyrslystna människor. Tips - kombinera din surfresa med yoga.
Flyg till Biarritz
Hotell i Biarritz

Kap Verde

För dig som föredrar kitesurfing är Kap Verde, utanför Afrikas västkust, ett bra resmål. Här skiner solen nästan året runt och vågorna och vinden är bättre än på många andra platser i världen . Dessutom har Kap Verde milslånga stränder, turkost vatten och spännande kulturella upplevelser.
Resor till Kap Verde

Löpning

Löpning är bra för det kan du utföra nästintill var som helst. Utmed stranden, i en storstad, på en äng eller i sanden. Det kräver heller ingen större packning. Här är resmål där du även kan springa på löparbanor eller får med dig en coach och andra löptokiga.

Club la Santa, Lanzarote

Sportresort med all träning du kan tänka dig inklusive en friidrottsbana. Här kan du springa i naturen på denna vulkanö eller på riktiga banor. Mellan passen kan du passa på att spela beachvolley, ta en simtur eller varför inte testa vindsurfing.
Resor till La Santa

Las Playitas, Fuerteventura

Olympisk pool, Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, friidrottsbana, golfbana och massor av ledarledda träningspass. Här är träningen i fokus och du har chansen att utöva en mängd sporter och aktiviteter.
Sök resor till hotellet Las Playitas

Sunwing Alcudia Beach, Mallorca

Eftersom löpning är en träningsform du kan utöva i stort sett vart som helst passar de flesta av Vings Sunwing-resort bra, då de ofta ligger vid stranden med närhet till trevliga strandpromenader eller naturstigar. Vill du få riktigt tuff löpträning använder du Alcudia vita sandstrand som underlag. Kombinera gärna löpträningen med yoga eller gympass som finns på hotellet. Ving har även träningsresor tillsammans med till exempel tidningen Amelia där du kan komma i form inför sommaren.
Sök resor till hotellet Sunwing Alcudia Beach i Mallorca

Central Park, New York

Det är få parker i världen som är så omtalade och filmade som Central Park i New York. Här kryllar det av löpare och det är lätt att bli peppad när man springer i sådana vackra omgivningar, allt det gröna inramat av skyskrapor. Efter löpturen är det bara att dra på sig promenadskorna och göra Manhattan som är ett träninspass i sig.
Resor till New York

Ridning

Att spendera en semestervecka eller några dagar på hästryggen är en underbar upplevelse, oavsett om du är en van ryttare eller nybörjare. Att dessutom få uppleva härliga stränder och höga fjäll, samt picknickluncher i det fria gör upplevelsen ännu rikare.

Hästsafari på Mauritius

Simma med hästar i turkost paradisvatten, rid på kritvita sandstränder, ät en picknicklunch i det fria och rid över berg och djupa dalar. Tiden som inte spenderas på hästryggen kan du lägga på att lata dig i en solstol eller att aktivera dig med fiske eller kajakpaddling.
Resor till Mauritius

Islandshästar i Landmannalaugar, Island

En mäktig ridupplevelse för dig som verkligen gillar äventyr och storslagna vyer. Här rider du på höga fjäll, längs lavamarker och ner i djupa dalar. Här får alla deltagare 2-3 hästar var för att man ska kunna färdas långa sträckor. Bada i varma källor och bo i mysiga fjällstugor. Den här turen är något alldeles extra.
Resor till Island

Vandring

Att vandra är ett utmärkt sätt att komma ut i naturen, få frisk luft och samtidigt få upp pulsen lite. Res iväg på en vandringstur ensam och lär känna en massa nya människor, eller åk med din partner eller dina kompisar. Det finns många vackra platser att välja mellan.

Amalfikusten, Italien

Det är få platser i världen som är så vackra som Amalfikusten i sydvästra Italien. Under den här vandringsturen får du uppleva välkända platser som Pompeji, Positano och Capri. Förutom anrik historia får du även uppleva en rik flora och citronträd längs vandringslederna. Under vår- och höstmånaderna är klimatet perfekt för en vandringsresa hit.
Flyg till Rom
Hotell på Amalfikusten

Nicaragua

Det här är vandringsresan med stort V. Här bestiger du fyra vulkaner på sex dagar. Det krävs att du har en bra grundkondition och är i bra skick då de högsta vulkanerna är på 1 400 och 1 600 meter över havet. Lägg gärna till någon övernattning innan eller efter vandringsturen för att ta dig an resten av det vackra landet.
Resor till Nicaragua

Yoga

Yoga är en träningsform som växer och som många hittat till de sista åren. Yoga + resa är en perfekt kombo om man vill få lugna stunder och komma ifrån vardagen. Att det är varmt är en fördel. Typiska yogaresmål är exempelvis Bali, Borneo, Egypten, Grekland och Costa Rica.
Resor till Bali
Resor till Borneo
Resor till Egypten
Resor till Grekland
Resor till Costa Rica

Planera din träningsresa på Reseguiden

Kolla in erbjudanden inom aktiv semester
Läs fler guider om aktiv semester
Sök charterresor med träning


Aktiva erbjudanden