All inclusive i sommar

Roy
Reseguiden, besökt 68 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Apollo
Bild: Thinkstock
Den sista tidens oroliga ekonomiska situation bidrar till att behovet för kontroll över semester-budgeten ökar. Då är en all inclusive-resa helt klart ett bra alternativ. Slipp fundera på om du har råd med en glass till, eller inte - den ingår! 🍨🍨🍨
Publicerad 14 april 2023

Varför välja all inclusive?

Vill du veta vad hela notan slutar på för semestern - då ska du välja All inclusive. Precis som namnet antyder ingår allt (eller i alla fall det mesta - se nedan), det gör semestern väldigt enkel och avkopplande utan tjat om en glass till eller vart man ska gå och äta eller vad man ska äta. Vill man ta det lugnt kan man göra det, vill man aktivera sig finns det många möjligheter till det. En semesterform som passar alla.

Nu för tiden finns det all inclusive-hotell i många prisklasser, ju högre klass desto större utbud, kvalitet och variation på både mat och aktiviteter. Något som kan vara värt att beakta, då det kan bli enformigt att äta från samma buffé hela veckan.
Samtidigt finns det inget som håller dig fast på hotellområdet, man kan ju alltid ta sig utanför och se sig omkring på orten.

Det bekväma med all-inclusive är ju just det att du slipper fundera på vad saker och ting kostar. Du får semester på ett helt annat sätt och får mer tid till att umgås och ha kul med dem du reser tillsammans med.

Den som prioriterar utflykter och vill testa nya restauranger varje kväll kanske inte trivs på en all inclusive-anläggning. Då är det bättre att boka en lägenhet, eller hotell med frukost, hyra bil eller cykel och ge sig ut och upptäcka lokalområdet på egen hand.

Vad ingår i all-inclusive?


Här gäller det att vara nogrann för det kan skilja sig åt kraftigt mellan olika arrangörer och olika hotell - ibland även olika beroende på tid på säsongen. Men lugn, allt står i det finstilta. Här följer några saker som kan vara bra att ha kontrollerat innan man bestämmer sig.
Att mat och dryck ingår är själva grunden, men vilka tider finns de olika måltiderna tillgänliga? Finns det snacks och mellanmål, kanske glass och kaffe när som helst på dygnet? Behöver man betala extra för något eller boka tid i restaurangen? Bufférestaurangen brukar alltid ingå, men kanske vill man byta bufféen mot en á la carte restaurang och bli serverad - det kan kosta extra.
Lokalproducerad öl, vin och sprit ingår oftast medans importerade alkoholhaltiga drycker kostar extra på vissa hotell.
Aktiviteter, spa och underhållning erbjuds ofta på all inclusive hotell. Barnklubbar och lekledare underhåller och ser till att gästerna trivs. Man kan låna eller hyra utrustning som kajaker, surfbrädor, cyklar, bollar. Spa, gym, träningsklasser och behandlingar av olika slag finns också oftast, men kostar på vissa ställen extra. Är det viktigt för dig är det värt att jämföra och veta innan vad som ingår och inte.

Vart kan man resa på All inclusive?

Turkiet kallas ofta “kungen av all-inclusive” med sina moderna och facilitetsspäckade hotellanläggningar, men idag hittar du ett riktigt bra och brett utbud av all inclusive hotell runt hela Medelhavet, i Egypten, på Kanarieöarna, Kap Verde, Karibien, Mexico, Thailand

Hur bokar man?

Enklast är att söka och jämföra all inclusive-resor här på Reseguiden och klicka sig vidare och boka den utvalda resan hos en av researrangörerna. Du kan naturligtvis också paketera själv genom att söka och jämföra flygbiljetter och hotell separat här på Reseguiden. Tänk på att om du bokar flyg och hotell hos en och samma svenska researrangör, så har du ökad trygghet i och med paketreselagen.

Här hittar du alla all inclusive-resorna på ett ställe


Vi har förberett sökningar i vår chartertjänst, klicka på en av länkarna för att se alla sommarens charterresor med all-inclusive från din närmaste flygplats. Priser och tillgång kan förändras mycket snabbt, vi uppdaterar informationen så ofta som möjligt, men reserverar oss för prisändringar och att resorna kan bli fullbokade.

Sök och jämför all inclusive-resor med avresa från:

Stockholm
Göteborg
Köpenhamn
Malmö

Borlänge
Halmstad
Jönköping
Kalmar
Karlstad
Luleå
Norrköping
Skellefteå
Sundsvall
Umeå
Visby
Örebro
Östersund

- Alla avreseorter - All Inclusive
- Alla avreseorter Charter


Heta All Inclusive-resor i sommar

Alla all inclusive-resor just nu