Publicerad 12 februari 2014

1. Falkenberg Strandbad - njut av spa och strand

Falkenberg Strandbad lockar med sin lyxiga spaanläggning “The Retreat Club” och vackra läge vid en Skrea strand utanför Falkenberg. Omgivningarna är perfekta för en romantisk promenad på tu man hand. Hotellets inredning är inspirerad av naturen och havet och handplockad för att skapa en inbjudande atmosfär. Njut av sköna spabehandlingar med namn som Face Ruby, Face Diamond och Ivory spa-ritual. Restaurangen Famille serverar rätter från det nordiska köket med lokalproducerade råvaror. Sommartid lockar den fina restaurangen vid strandpromenaden.

Läs mer och jämför priser på Falkenberg Strandbad

2. Icehotel i Jukkasjärvi - bo i ett konstverk

Icehotel ligger i Jukkasjärvi i norra Sverige och är världens första hotell byggt av snö och is. Du bor i ett hotell klassat som konstverk, och eftersom det smälter varje år ser det aldrig likadant ut. Välj ett kallt boende och sov riktigt nära varandra på renskinn i vackra sviter med vintern på nära håll. Hotellet har öppet mellan december och april och under din vistelse får du uppleva norrskenet och aktiviteter som erbjuds i Europa sista vildmark, 200 kilometer norr om Polcirkeln.

Läs mer och jämför priser på Icehotel

3. Gimo Herrgård utanför Uppsala - naturnära lyx

Gimo Herrgård ligger inbäddad i mäktiga skogar och glittrande sjöar nära Uppsala. Det här är Sveriges första gustavianska herrgård och du sover mysigt i himmelsäng från 1700-talet. Spaavdelningen Sjöstugan är inspirerat av Norden och här kan du göra en duobehandling, basta eller bada i vedeldad badtunna. Du kan även promenera med din kärlek i herrgårdsparken eller njuta av ett glas champagne på terrassen. Restaurangen bjuder på klassiska rätter med lokala råvaror.

Läs mer och jämför priser på Gimo Herrgård

4. Treehotel utanför Luleå - bo bland trädtopparna

Treehotel ligger i Harads nordväst om Luleå och här bor du uppe bland trädtopparna. De moderna rummen är alla unikt designade, ett ser ut som ett fågelbo, ett annat är en spegelkub och ett tredje liknar ett ufo. Här uppe får par lugn och ro och tid att njuta i stillhet. Utsikten ut över älven och skogen är dessutom otroligt vacker. På restaurangmenyn finns mycket vilt med lokala råvaror.

Läs mer och jämför priser på Treehotel

5. Smögens Hafvsbad i Bohuslän - havsnära avkoppling

Smögens Hafvsbad är en gammal kurort och mötesplats i Bohuslän. Här förenas himmel och hav, romantik och dramatik. Hotellet erbjuder njutningsfull kroppsvård och är perfekt för en romantisk weekend. I relaxavdelningen kopplar du av med doftande spabehandlingar, pool, jacuzzi och bastu. Du bor i skandinaviskt ljusa och sköna rum och äter en romantisk middag med havets läckerheter.

Läs mer och jämför priser på Smögens Hafvsbad

Planera din resa på Reseguiden

Weekendpaket och andra erbjudanden i Sverige
Sök och jämför hotell i Sverige
Tips & inspiration Sverige