5 knep för en billigare sista minuten

Ellinor
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: Shutterstock
Det finns en rad knep för dig som vill hitta en billigare resa – här delar vi med oss av 5 tips för att lägga vantarna på en resa till fyndpris.
Publicerad 2 juli 2024

Mitt i semesterperioden är det många som vill iväg och efterfrågan på resor till solen är stor. Men det finns sätt att pressa priserna på sista minuten. Här är fem knep som kan rädda semestern och få plånboken att le igen.

1. Jämför alternativen

Jämför, jämför och jämför igen – det är ett mantra som garanterat hjälper dig att pressa priserna rejält. Se till att kolla upp olika avresedatum, destinationer, bolag och reslängd. Det lättaste sättet att göra detta är med hjälp av en jämförelsetjänst. Genom att filtrera på lägsta pris kan du även få upp ögonen för resmål du inte tänkt på tidigare.

2. Köp bara en flygstol

Många sista minuten-priser från charterbolagen är i själva verket bara en flygbiljett, men priserna är ofta väldigt bra jämfört med reguljärflyg. Se till att lägga vantarna på ett riktigt billigt flyg och kombinera med eget boende. Detta ger också större valfrihet.

3. Res från en annan flygplats

Kan du tänka dig att flyga från en annan flygplats än din närmaste? Att söka resor från andra orter kan bli riktigt lönsamt och det är inte alltid det känns så jobbigt med någon extra timme i bilen, eller en inrikes tågresa.

4. Strunta i trendresmålen

Det är ofta hög efterfrågan på de populära resmålen, vilket kan ge dyrare biljetter just dit. Våga välja bort det alla snackar om i år – satsa på något annat istället och du har god chans att få pengar över till andra aktiviteter.

5. Våga vänta…

Om du inte är begränsad till en viss vecka eller dag för avresa kan det verkligen löna sig att ha lite (eller ganska mycket) is i magen. De riktiga klippen kan du ofta göra väldigt nära inpå avresedagen. Se till att ligga i startgroparna med passet redo och väskan packad!


Jämför alla sista minuten-resor på ett ställe.


Sista minuten just nu