3 dolda pärlor på Teneriffa

Louisewinberg
Reseguiden, besökt 35 länder

Foto: iStock
Foto: louisewinberg, medlem sedan 2010
Foto: louisewinberg, medlem sedan 2010
Teneriffa lockar många svenskar till solen och värmen under vintermånaderna. Här är 3 bra tips för dem som vill undvika massturismen och hellre uppleva de "riktiga" Teneriffa.
Publicerad 17 januari 2018

Medans de flesta soltörstande svenskar vallfärdar till de stora turistorterna Playa de las Américas, Los Cristianos och Puerto de la Cruz när de ska till Teneriffa, är ett bra tips att åka till någon av de mindre orterna. Vad sägs om Vilaflor nära vulkanen Teide, Garachico i norr eller Los Gigantesvästkusten? Dessa tre pärlor är perfekta om du vill uppleva ett lugnare och mer genuint Teneriffa.

Vilaflor – lugn och wellness vid vulkanen Teide

Vilaflor ligger på södra delen av ön och är den by som ligger högst på hela Teneriffa, 1400 meter över havet. Byn är omgiven av vacker tallskog. I byn säljs spetsar och broderade dukar, en handarbetestradition från 1800-talet. Här upplever du ett lugn långt från de traditionella turistorterna. Härifrån tar du dig enkelt upp till vulkanen Teide, där det är populärt med hikingturer och konditionsträning på hög höjd. Glöm inte solskyddsfaktor! Solen tar extra mycket här. Den torra luften gör också att det är viktigt att dricka mycket vatten.

Garachico - äkta charm och vulkaniska pooler

Garachico är en liten mysig by som ligger på norra delen av ön, ungefär 6 mil från huvudstaden Santa Cruz. Vid torget spelar de äldre herrarna i byn schack och det finns flera trevliga restauranger. Nere vid stranden badar du i naturliga havspooler, där det bildats lugna bassänger i den svarta lavastenen. Idag ser många Garachico som Teneriffas vackraste destination på grund av sina kullerstensgator, vackert restaurerade kyrkor, kstnära havsvattenpooler och dess traditionella kanariska karaktär.

Los Gigantes – upplev utsikt i Mascadalen

Los Gigantes ligger vid dramatiska klippstup och har svarta stränder av lavasten. Här finns bra restauranger och en lugn atmosfär. Härifrån kan du hyra bil och ta dig till Mascadalen, som är en dal som visar hur man en gång levde på Teneriffa. Utsikten här är helt fantastisk och för dig som har ork och lust så är ett hett tips att vandra genom dalens lavaruiner och grönska. Promenaden tar cirka två timmar och när du kommer fram till kusten (förr ett tillhåll för pirater) så kan du njuta av Los Gigantes dramatiska klippraviner.

Så tar du dig hit

Det går charter till Garachico, Vilaflores och Los Gigantes. Du kan också välja att ta charter i någon av de närliggande större charterorterna och åka på utflykt hit med bil.

Hitta din resa här:

- Charter till Los Gigantes »
- Flyg till Teneriffa »
- Alla charterresor till Teneriffa »

Pärlor på TeneriffaErbjudanden - Teneriffa