3 dolda pärlor på Teneriffa

Louisewinberg
Reseguiden, besökt 35 länder

Foto: iStock
Foto: louisewinberg, medlem sedan 2010
Foto: louisewinberg, medlem sedan 2010
Teneriffa lockar många svenskar till solen och värmen under vintermånaderna. Här är 3 bra tips för dem som vill undvika massturismen och hellre uppleva de "riktiga" Teneriffa.
Publicerad 17 januari 2018

Medans de flesta soltörstande svenskar vallfärdar till de stora turistorterna Playa de las Américas, Los Cristianos och Puerto de la Cruz när de ska till Teneriffa, är ett bra tips att åka till någon av de mindre orterna. Vad sägs om Vilaflor nära vulkanen Teide, Garachico i norr eller Los Gigantesvästkusten? Dessa tre pärlor är perfekta om du vill uppleva ett lugnare och mer genuint Teneriffa.

Vilaflor – lugn och wellness vid vulkanen Teide

Vilaflor ligger på södra delen av ön och är den by som ligger högst på hela Teneriffa, 1400 meter över havet. Byn är omgiven av vacker tallskog. I byn säljs spetsar och broderade dukar, en handarbetestradition från 1800-talet. Här upplever du ett lugn långt från de traditionella turistorterna. Härifrån tar du dig enkelt upp till vulkanen Teide, där det är populärt med hikingturer och konditionsträning på hög höjd. Glöm inte solskyddsfaktor! Solen tar extra mycket här. Den torra luften gör också att det är viktigt att dricka mycket vatten.

Garachico - äkta charm och vulkaniska pooler

Garachico är en liten mysig by som ligger på norra delen av ön, ungefär 6 mil från huvudstaden Santa Cruz. Vid torget spelar de äldre herrarna i byn schack och det finns flera trevliga restauranger. Nere vid stranden badar du i naturliga havspooler, där det bildats lugna bassänger i den svarta lavastenen. Idag ser många Garachico som Teneriffas vackraste destination på grund av sina kullerstensgator, vackert restaurerade kyrkor, kstnära havsvattenpooler och dess traditionella kanariska karaktär.

Los Gigantes – upplev utsikt i Mascadalen

Los Gigantes ligger vid dramatiska klippstup och har svarta stränder av lavasten. Här finns bra restauranger och en lugn atmosfär. Härifrån kan du hyra bil och ta dig till Mascadalen, som är en dal som visar hur man en gång levde på Teneriffa. Utsikten här är helt fantastisk och för dig som har ork och lust så är ett hett tips att vandra genom dalens lavaruiner och grönska. Promenaden tar cirka två timmar och när du kommer fram till kusten (förr ett tillhåll för pirater) så kan du njuta av Los Gigantes dramatiska klippraviner.

Så tar du dig hit

Det går charter till Garachico, Vilaflores och Los Gigantes. Du kan också välja att ta charter i någon av de närliggande större charterorterna och åka på utflykt hit med bil.

Hitta din resa här:

- Charter till Los Gigantes »
- Flyg till Teneriffa »
- Alla charterresor till Teneriffa »


Erbjudanden - Teneriffa

Om Teneriffa Kanarieöarna, Europa

Barnvänligt
Golf
Nattliv
Natur
Sandstrand
Sol & bad

Den största av Kanarieöarna har inte bara härligt soligt väder under hela året. Här på Teneriffa finns också en av världens största vulkaner – Teide.

Det här är den största av Kanarieöarna och här finns mer än 67 kilometer med stränder. I söder består de oftast av fin sand men i norr är det ofta svart småsten. På norra Teneriffa finns staden Puerto de la Cruz som lockat turister sedan 1700-talet. På södra delen finns badorterna Playa de la Americas och Los Cristianos.

Den mest dramatiska sevärdheten på ön är vulkanen Teide i mitten på ön. Via en kabinbana kan du ta dig nästan ända upp till den 3 718 meter höga snötäckta toppen.

Bara någon mil från huvudstaden Santa Cruz finns några av Europa mest omdebatterade pyramider. De sex pyramiderna är byggda av lösa stenar och den högsta är 12 meter hög. Thor Heyerdahl menade att egyptierna skapade dem på vägen till Amerika. Andra menar att de är skapade av frimurare eller av lokala bönder.

6tim
Flygtid från Stockholm