Myrrans blogg

Onsdag 6 April 2011
I augusti bär det av igen på en långresa för nu var det längesedan och den här gången kan inga vilda hästar i världen hejda mig. Med två relativt nyvunna vänner från YouTube - en ung tjej från Turkiet och en kvinna i ungefär samma ålder som jag från Schweiz - drar jag i augusti iväg till Elvis hemstad Memphis, Tennessee, där vi stannar i 10 dagar. Var annars i denna Elvis hemstad bor man om inte på "Heartbreak Hotel" ett inneställe bland Elvis-freaks, som är inrett i typisk 50-tals stil och där man överallt på väggar, inredningar och från musikhögtalare gör sig påmind om att här är det 50-talet och Elvis som råder! Vi kommer att vara där under den s k "Elvis Week" där hela staden firar Elvis dödsdag (16/8 om nu ingen visste det!) i dagarna sju med allehanda uppträdanden, koncerter av Elvis-imitatörer, föreläsningar, m.m. Så staden kommer att vara packad av turister från hela världen den perioden.

Förutom att besöka Graceland och Elvis grav, (som numera är ett historiskt landsminne) som har besökts av tot. 3 presidenter, prinsar och prinessor och massor av celebriteter, artister, skådespelare och musiker över hela världen, kommer vi även att besöka Elvis bilmuseum och hans undersköna Memorial Garden. Vidare i våra planer ingår att åka den gamla rundturspårvagnen i stan, besöka de anrika jazzklubbarna på Beale Street, besöka museet vid Sun Studios, där Elvis spelade in in sin första låt "That´s alright Mama" samt ta oss en tur med en av de gamla ångbåtarna på Mississippi river.

Vi kommer även att ha tillgång till en bil så att vi kan ta oss till Elvis hemstad Tupelo, som ligger ett par mil ifrån Memphis och besöka hans lilla "schack" där han växte upp som barn till en fattig mamma Gladys och pappa Vernon. Vidare kommer vi att åka till hästgården "Circle G Ranch", också det ca 4-5 mil utanför Memphis, vilket är ett ställe på landet som Elvis köpte åt sig själv och sin nygifta unga brud Priscilla och hans Memphis Maffia-gäng 1968. I planerna ingår även att åka till Nashville och gå på Grand Ol´ Opera, country-staden nummer ett.

Efter denna fantastiska upplevelse, som kommer att bli ett minne för livet, bär det vidare av för min del till mina goda vänner i Kanada i ytterligare 12 dgr. En gammal barndomsvän till mig som numera bott "over there" i över 40 år är där gift med en kanadensiska och har 3 vuxna barn och 2 barnbarn. Under alla dessa år som min gode vän och barndomskamrat bott i Kanada har vi haft kontakt med varandra; först via brev och vykort, sen blev det mail och numera också Skype. Han och hans hustru har totalt varit tillbaka i Sverige ca 7 gånger under alla dessa år och även då har vi försökt att träffas. Detta blir höjdaren på min resa. De bor i en liten förstad till Toronto men troligtvis kommer vi också tillbringa viss tid vid deras landställe, som ligger vid Hudson Bay.

Mina reskamrater drar också vidare åt olika håll. En åker till Florida för att besöka en god vän och den andra drar iväg med sin man på MC till Las Vegas.

Tror ni jag längtar????? OM......det är bara förnamnet!!!
Glad Påsk per er!

Maggan


Lördag 27 Mars 2010
Ja eftersom det aldrig blev någon resa för oss i febr i år p g a Pers stroke så har istället en väninna och jag
börjat planera en resa till Italien nu i maj. Har man väl blivit biten av att resa och upptäcka olika platser och kulturer i värden, så finns det egentligen ingenting som kan stoppa en.

Per kan nu tyvärr inte bli mitt resesällskap, vilket är jättetråkigt men Majsan är en jättekul tjej som jag åkt skidor med i Alperna flera gånger och vi funkar jättebra ihop. Hon lämnar också "guben" hemma för att ge sig iväg på äventyret med mig.

Har varit uppe på Italienska Statens Turistbyrå vid Norrmalmstorg och fått en hel del tips och massor med länkar
att surfa runt på och det är just det jag sitter med nu. Flyget med Lufthansa är bokat. Jättebilligt 2.568:-/skalle, så det kan man inte klaga på. Vi är borta i 10 dgr och först hade vi tänkt bo på 3 olika ställen men det kan vara jobbigt att flytta runt så nu blir det bara 2 ställen vi bor på och sedan får det bli dagsutflykter istället. Vi kommer att bo i Sorrento och på Ischia.

På Capri var jag för 17 år sedan och det tycker jag var häftigt och lite exklusivt. Det lär knappast ha blivit billigare nu. På något sätt drar jag mig alltid till öar och denna min besatthet kallas har jar lärt mig för nesofili. Någon plats
som är behändigt begränsat av en obruten strandlinje och längre än dit kan man inte gå, längre behöver man inte ens tänka. Det räcker länge - åtminsonte för en 10 dgrs semester.

Och som sagt själva planerandet och längtan är halva nöjet!!!
Vi hörs!
Maggan
Måndag 2 November 2009
Ibland blir saker och ting inte som man tänkt sig. Tyvärr så har min Per drabbats av en allvarlig stroke för 3 veckor sedan så nu har vi måst avboka vår resa till Thailand i januari. Just nu förlamad i vänster sida. Kan inte vända sig i sängen, förlamad i armen och benet och stora svårigheter att svälja. Ja tänk vad livet snabbt kan förändra sig. I morgon börjar så sakteliga rehabiliteringen vilket jag hoppas så mycket på även om det kommer att ta tid.

Bara så att ni alla vet varför jag inte varit så aktiv här på RG
Ha det gott och en Trevlig 2:a Advent
Maggan
Tisdag 6 Oktober 2009
Ett under har återigen skett! Jag har blivit farmor till två pyttesmå tvillingpojkar, 1,6 resp 2,1 kg. De anlände med akutsnitt ca 1 mån för tidigt men allt väl även om den minsta har lite för lågt blodsocker och som dom nu försöker fixa till på prematuren med intravenöst glukosintag. Tänk er den lille har en fossing som mäter 4 cm - inte mycket! Och längden på killarna ligger på ca 41 cm. De sondmatas var 3:e timme eftersom de är för små att ammas ännu och nu hoppas jag bara att de lägger på sig lite hull. Har fått titta på dem genom en glasruta - jättegossiga!

Nu behövs nog farmor framöver som barnvakt åt storebror Oskar!
Maggan
Måndag 14 September 2009
Har ni också råkat ut för det ibland, att ni inte har någon lust att ta bilder? Så har jag faktiskt känt det
den senaste månaden. Vete katten varför. Kanske för att jag har haft så mycket för mig med händerna med att måla huset på landet och kitta fönster och då blir det bara jobbigt att fotografera. Inte för att jag saknat motiv men.....jag har liksom kommit av mig. Kanske det är för att man är lite allmänt deppig för att hösten är på gång och jag är tyvärr ingen höstmänniska! Vinter och vår är däremot min tid.

Marianne (Fagersta) är minsann så duktig och glädjer oss alla med sina härliga bilder. Hon säger att hon alltid har kameran redo för plötsliga, spännande händelser antingen det är hemma, i trädgården, i skogen, eller när hon går på stan. Att just vara beredd att fånga det vardagliga, sån skulle jag också vilja bli.

Ska försöka bli lite duktigare nu när jag är i mitt essä i svampskogen. Fast var ska jag då ha kameran?
Inte i korgen, det funkar ju inte och hängande i handleden känns inte heller bra för där har jag ju svampkniven beredd när jag går på spaning. Det har i alla fall blivit en hel del av denna ädla vara som jag älskar. Jag far runt i praktiskt taget varje skogsparti alltid med ögonen på skaft och det är så rogivande att lufsa runt i naturen. Jag får tacka min salige far för att jag idag är bombsäker på åtminstone 10 sorter.
Fast då, när man var liten och tvingades följa med på pappas raider i skogen, då tyckte jag det var dötrist att plocka svamp!

Som sagt nu går vi mot höstmörkret även om det idag är strålande sol här i Stockholm och det ska visst bli ännu bättre i morgon. Och snart blir jag farmor igen till 2 tvillingpojkar! Det är verkligen något att se fram emot.
Ha det gott!
Maggan
Söndag 30 Augusti 2009
Jaha min första sommar som pensonär, då jag skulle få så mycket tid till att fotografera och dokumentera
hela juli och augusti med bilder från en fantastisk sommar. Så händer det som bara inte får hända. Mitt
underbara barnbarn Olivia vill låna kameran av mormor (hade glömt sin egen digitalkamera hemma) för hon skulle iväg på en seglingsutflykt med sin storebror och tjej och ville dokumentera det hon gjorde.

Sagt och gjort, snäll som man är lånar jag ut min Canon efter en ganska noggrann instruktion om hur hon ska göra för att bilderna ska bli skapliga. Väl hemkommen från seglatsen kommer en mycket ledsen tjej till
mormor och säger "förlåt men alla bilderna i kameran bara försvann. Jag vet inte vad som hände men jag
skulle radera en bild på mig själv som jag inte tyckte var något snygg och då försvann bara alla bilderna. Vet inte vad jag tryckte på för knapp"!!! VAD SÄGER MAN? Tråkigt såklart för såväl henne som för mig, så där rök alla mina 185 bilder jag mödosamt tagit från 2 härliga sommarmånader till sjöss, uppe i fjällen. i naturen och hos vänner och bekanta. Hade ännu inte hunnit ladda ned dem i datorn, så INGENTING av detta finns nu kvar.

Det är bara att ta nya tag och istället får jag nu njuta av alla era fina sommarbilder.

Ha en trevlig sensommar!
Maggan