Hitta hyrbil i Berlin

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Berlin

Berlin är en riktig storstad med många dimensioner och som konstant är under förändring. Var man än går i staden så renoveras det och byggs och Berlin är därför ett perfekt exempel på resmål som man ska besöka många gånger för att uppleva alla förändringarna. Så boka en hyrbil och upplev allt som Berlin har att erbjuda.Berlin


Under den kommunistiska regimen var Tyskland uppdelat i öst och Västtyskland och Berlin var en delad stad. Efter starkt ökande opposition från landet befolkning föll så muren som delade staden i två delar 1989. Efter det förenades Tysklands stater och sedan 1991 är Berlin Tysklands huvudstad. Med en rik kultur och ett stort historiskt arv så är Berlin en av Europa mest besökta och kända metropoler. Med ett omtalat nattliv, museer och festivaler är Berlin en återkommande favorit bland turister från hela världen.

Med hyrbil tar man sig enkelt och smidigt runt staden och välkända sevärdheter som Checkpoint Charlie, f d port mellan öst och väst, Berlinmuren, Brandeburger Tor, Alexanderplatz, och allén Under den Linden.
Det finns en hel del att se och uppleva utanför Berlin så hoppa in din hyrbil och kör till Potsdam eller varför inte Charlottenburg där Berlins Olympiastadion huserar.
Om Berlin Tyskland, Europa

Arkitektur
Historia
Konst
Nattliv
Nöjespark
Storstad
Weekend

Berlin är den urbana och hippa staden som aldrig sover. Med ett rikt klubbliv, historiska kvarlämningar, ett antal museer och bra shopping finns det något för alla i den här tyska metropolen.

Att Berlin erbjuder något för alla åldrar, stilar och smaker är det ingen tvekan om. Besökare tar sig gärna till de trendiga gatorna i Kreuzberg, där de kan betrakta gamla vackra hus, besöka marknaden Tuerkenmarkt eller strosa omkring bland caféer och små butiker. I Kreuzkölln – området mellan Kreuzberg och Neukölln – hittar du många gemytliga barer.

Berlinmuren är ett måste för den som besöker staden. Idag finns det inte så mycket kvar av den mur som en gång delade staden i öst och väst, men den är ett viktigt historiskt monument. Besök också East Side Gallery som ligger där och på museet Sammlung Boros kan du njuta av modern konst. Den som vill ha mer historia kan besöka koncentrationslägret Sachsenhausen, beläget ungefär en halvtimmes tågresa norr om staden. Du som söker något mer lättsmält kan du slappna av i någon av stadens parker, förslagsvis Volkspark Friedrichshain, där det också finns lekparker, dammar, mysiga caféer och lummiga skogsområden. Känn historiens närvaro i trendiga Berlin.

Kväll vid Brandenburger Tor
1 / 34
2 / 34
3 / 34
Checkpoint Charlie
5 / 34
Gamla Riksdagshuset
6 / 34
på gräsmattan framför riksdagshuset
7 / 34
Brandenburger Tor
14 / 34
Höst i Tiergarten
15 / 34
East Side Gallery
19 / 34
Schloss Charlottenburg
26 / 34
Vegetarisk korv
27 / 34
Ockuperat i Öst
28 / 34
Holocaust Mahnmal
29 / 34
Utsikt över Berlin
30 / 34
Bebelplatz i Berlin
31 / 34
Utsikt från Tv-tornet
32 / 34