Hitta hyrbil i Faro, Algarve

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Faro

Faro är Portugal mest sydligaste stad och Algarve ”huvudstad”. Här finns det avtryck från både arabvärlden och romarna i form av ruiner. Tyvärr har staden drabbats av många jordbävningar som förstört mycket av det historiska arvet men det finns en katedral från 120-talet som är värt ett besök.


Algarvekusten

På Algarvekusten är det inte lika turistigt som i andra delar av landet och hittar du kilometer långa stränder. Tar min sin hyrbil och kör västerut ändrar sig landskapet dramatiskt från flackt till höga röda klippor som sträcker sig ner i Atlanten. Här hittar du även landets flesta golfbanor samt de populära destinationerna Portimão och Albufeira. Om du inte har något emot att trängas och inte söker lugn och ro så är Albufeira ett mer ungdomsvänligt alternativ och här finns det gott om barer och nattklubbar.

Historia & lyx

Raka motsatsen till Albufeira är staden som har genomlevt krig och elände i flera omgångar, Alcountim. Här finns inget hav eller gator fyllda med nattklubbar utan vill du få dig en ordentlig historielektion i stället så ska du ta din hyrbil och göra en utflykt till denna gamla stad. Här kan du besöka renässanskyrkan och slottet Castelo Velho som numera mest ligger i ruiner.

Vill du uppleva lite mer lyx och flärd skall du ratta hyrbilen mot Vilamoura som erbjuder bra shopping, kasino och en hamn fylld med lyx yachter. Här finns det även gott om golfbanor och stränder.

Klimatet är behagligt året om här och medeltemperaturen ligger på 17 grader så Faro och Algarvekusten är verkligen en året om destination.

Resmål som liknar Faro

Faro Algarve, Europa