Hitta hyrbil i Malaga

Hitta hyrbil i Malaga

Om Malaga

Soldränkta Malaga ligger på Costa del Sol och hit åker man för att njuta av sol, bad och kanske en lite golfrunda. Andalusien kallas av många för golfarens paradis och det är svårt att argumentera emot när det erbjuds över 60 golfbanor i området. Är man helt ointresserad av att slå på en liten vit boll så kan man i stället stilla sitt kulturella sinne och besöka Picasso-museet som ligger i den gamla delen av Malaga. I samma veva är det värt att ta en sväng igenom den ståtliga katedralen som ligger i samma område.


Populär flygplats

Malaga airport är en av Spanien mest populära flygplatser och här finns det gott om billiga hyrbilar. Har du förbokat din hyrbil så är det bara att hämta ut den så fort du har landat och börja upptäcktsfärden. Kör till Granada och besök det historiskt och kulturellt världskända Alhambra. Här finns det historia som tar dig tillbaka till 1250-talet.

Spaniens varmaste stad

Andalusiens största stad heter Sevilla och här finns det gott om restauranger och barer och staden kan även stoltsera med att vara Spanien varmaste stad då temperaturen stadigt ligger på över 18 grader året om.

Mäktig utsiktsplats

Vill man bort från stranden och solen så tar man hyrbilen och kör till Sierra Nevada och åker skidor i stället. Och vill man se ända till Afrikas kust så styr man kosan till Gibraltar som ligger på Spaniens södra kust.
Gillar man att grottor ska man styra sin hyrbil österut till staden Nerja som ligger utmed kusten. Här hittar man även den mäktiga utsiktsplatsen Balcón de Europa som ligger i centrum av den gamla delen av staden. Här bjuds man på en underbar utsikt över havet.

Malaga Costa del Sol, Europa

Nöjesliv
Weekend
Kultur
Matupplevelser
Nattliv
1 / 12
Thinkstock
2 / 12
Thinkstock
3 / 12
Thinkstock
Malagas vinstänkta redd.
5 / 12
inne i alcazaba fortet
6 / 12
morisk keramik från 1100-1500-talet
9 / 12
Málaga, Andalusien, Spanien
10 / 12