Hitta hyrbil i Malaga

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Malaga

Soldränkta Malaga ligger på Costa del Sol och hit åker man för att njuta av sol, bad och kanske en lite golfrunda. Andalusien kallas av många för golfarens paradis och det är svårt att argumentera emot när det erbjuds över 60 golfbanor i området. Är man helt ointresserad av att slå på en liten vit boll så kan man i stället stilla sitt kulturella sinne och besöka Picasso-museet som ligger i den gamla delen av Malaga. I samma veva är det värt att ta en sväng igenom den ståtliga katedralen som ligger i samma område.


Populär flygplats

Malaga airport är en av Spanien mest populära flygplatser och här finns det gott om billiga hyrbilar. Har du förbokat din hyrbil så är det bara att hämta ut den så fort du har landat och börja upptäcktsfärden. Kör till Granada och besök det historiskt och kulturellt världskända Alhambra. Här finns det historia som tar dig tillbaka till 1250-talet.

Spaniens varmaste stad

Andalusiens största stad heter Sevilla och här finns det gott om restauranger och barer och staden kan även stoltsera med att vara Spanien varmaste stad då temperaturen stadigt ligger på över 18 grader året om.

Mäktig utsiktsplats

Vill man bort från stranden och solen så tar man hyrbilen och kör till Sierra Nevada och åker skidor i stället. Och vill man se ända till Afrikas kust så styr man kosan till Gibraltar som ligger på Spaniens södra kust.
Gillar man att grottor ska man styra sin hyrbil österut till staden Nerja som ligger utmed kusten. Här hittar man även den mäktiga utsiktsplatsen Balcón de Europa som ligger i centrum av den gamla delen av staden. Här bjuds man på en underbar utsikt över havet.

Om Malaga Costa del Sol, Europa

Nöjesliv
Weekend
Kultur
Matupplevelser
Nattliv

Malaga, beläget i Andalusien, är en av Spanien mest populära semesterorter på sydkusten. Här blandas kulturlivet med långa stränder och ljusblått hav.

Staden är från början en viktig hamnstad som idag präglas av ett utbrett affärsliv och stor kommers. Detta märks inte minst på att det engelska språket är väl utbrett. Känd som Andalusiens kulturstad, är mer än 30 olika museum förlagda här. Högst upp på besökslistan står Picasso Malaga museum och Picasso Foundation Birthplace museum vars namn tydligt skvallrar om dess inriktning. Det nyligen öppnade Carmen Thyssen Museum och Contemporary Art Center är också värda ett besök.
En av stadens viktigaste sevärdheter är fortet Alcazaba, beläget vid hamnen och de gamla kvarteren runt Plaza de la Constitución. Där finner besökaren också många tapasrestauranger, butiker och barer och på kvällen är detta en av mittpunkterna för Malagas nattliv. Ytterligare sevärdheter är den 142 år gamla tjurfäktningsarenan La Plaza de Toros som fortfarande används för tjurfäktning. För den matintresserade lockar den stora saluhallen Mercado Atarazanas många besökare.
Tack vare det varma medelhavsklimatet kan sommartemperaturerna lätt stiga upp mot 35 grader. Då är ett besök på någon av Malagas stränder att föredra. Playa Malagueta ligger mest centralt men känner du för att göra en utflykt rekommenderas stränderna i Pedregalejo.

1 / 12
Thinkstock
2 / 12
Thinkstock
3 / 12
Thinkstock
Malagas vinstänkta redd.
5 / 12
inne i alcazaba fortet
6 / 12
morisk keramik från 1100-1500-talet
9 / 12
Málaga, Andalusien, Spanien
10 / 12