Hitta hyrbil i Lissabon

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Lissabon

Lissabon är en storstad som har mycket att erbjuda. Här hittar du kulturella guldkorn som operan, teatrar, välkända museer som Gulbenkian och staden stoltserar även med ett universitet. Staden har även stor ekonomisk betydelse för Portugal och kontinenten då blandat annat den Europeiska atlantkustens näst största containerhamn ligger här. Lissabon är även centrum för finans, media och underhållning, konst och turism.

Portvin

När du befinner dig i Portugal skall du självfallet passa på att prova nationaldrycken portviner på Portvinsinstitutet. I Doca do Santos´nere vid hamnen hittar du massor med trevliga barer och restauranger.

Det produceras inte bara portvin här utan landet börjar även göra sig ett namn när det kommer till andra viner så passa på att besöka vingårdar som Companhia Agricola do Sanguinhal när du är på plats.

Populära badorter

Lissabon är självfallet perfekt för att hyra bil och du tar dig lätt till andra orter och sevärdheter. Enbart ett par mil söder om staden ligger semesterorterna Estoril och Cascais. Både ligger vackert vid havet och inbjuder till sol och bad. Cascais var tidigare en mest känt som fiskeby men har nu vuxit till sig och blivit en populär badort.
I Estoril är det stadens kasino som är den stora dragkroken.

Har du inte tröttnat på bad och sol så är det bara att ratta hyrbilen mot Costa da Caparica och Costa Azul, den blå kusten. Här finner du långa fina sandstränder och bad i världsklass.

Om Lissabon Portugal, Europa

Nattliv
Arkitektur
Historia
Weekend
Storstad

Beläget i Portugal, där viken Mar del Palha har sitt utlopp i Atlanten, ligger Lissabon. En originell stad med gamla rötter som kombinerar det bästa från två världar.

Befolkningsmässigt är staden en av de mindre i Europa och kanske är det just det som gör Lissabon så avslappnat. På vinterhalvåret ligger temperaturen runt behagliga 18 grader medan sommarmånaderna är desto varmare med värmeböljor upp mot 40 grader. Lissabon är därför ett populärt resmål under höst, vinter och vår då temperaturerna är något lägre.

Som de flesta europeiska städer finns en gammal stadsdel, Lissabons heter Alfama och ligger direkt nedanför den moriska borgen Castelo de São Jorge. Staden bjuder på mycket kultur, museum så som Musea de Marinah (Sjöfartsmuset) och Musea Nacional de Arte Antiga (Konstmuset) är populära bland turister.

I kvarteren runt Avenida da Liberdade ligger många bra restauranger men den som önskar mer traditionell mat bör söka sig till kvarteren i Baixa eller Bairro Alto. Det sistnämnda är också den plats där nattlivet är som bäst! I Bairro Alto är musiken ”fado” dominerande, den inhemska bluesmusiken med toner från mellanöstern. Området är av den anledningen välbesökt av portugiserna själva och ett bra sätt för en besökare att utbyta några ord med lokalbefolkningen. För sol och bad, besök orterna Cascais och Estoril.

Elevador de Gilda
1 / 36
Mosteiro dos Jerónimos
3 / 36
Utsikt över Lissabon
4 / 36
Rundtur i Lissabon
5 / 36
Utsikt över hamnen i Lissabon
7 / 36
Sjöfararmonumentet
8 / 36
Borggården Castelo São Jorge
11 / 36
Utsikt över Baixa från Castelo São Jorge
12 / 36
Costa de Caparica
13 / 36
Lissabonsk Patina
15 / 36
Utsikt över Baixa från Castelo São Jorge
16 / 36
Utsikt från Sao Jorge
18 / 36
Discoveries Monument
19 / 36
Mosteiro Dos Jerónimos
21 / 36
Lissabons sluttningar
22 / 36
Fästning från 1200 talet
23 / 36
Elevador de Santo Justa.
24 / 36
Igreja de Sao Vicente de Fora
25 / 36
Estrela basilikan, Lissabon
28 / 36
Små gränder i lissabon
29 / 36
Parc Eduardo VII
30 / 36
Praca de Comércio
33 / 36
Castelo São Jorge
34 / 36
Utsikt över Lissabon
35 / 36