Visum??

19 mars 2015 19:25
Visningar: 97
Hej! Jag och en kompis ska åka till Thailand med enkelbiljett den 29 okt. Vi har tänkt stanna i 5 månader ungefär, vi ska till Malaysia under dessa 5 månaderna också. Hur gör man med visum? Ni som gjort långresor i Thailand hör gärna av er och berätta hur ni gjort. :)
Av Sierra
19 mars 2015 22:51
Du behöver inget Visa om du stannar i Thailand max 60 dagar åt gången och kommer tillbaka från Malaysia med flyg. Du får 30 dagar när du anländer med flyg till Thailand. Dessa dagar kan du förlänga med ytterligare 30 dagar på ett immigration office till en kostnad av 1900 THB.

Skall du vara i Thailand längre än 60 dagar i ett sträck måste du fixa Tourist Visa Single Entry i Sverige som ger dig 60 dagar som kan förlängas enl ovan med 30 dagar.

När du kommer till Malaysia får du 90 dagar per automatik, alltså inget Visa krav.

Ang din enkelbiljett tror jag att du kommer att få problem vid incheckningen för flighten till Thailand då du även måste ha en utresebiljett. Detta åligger incheckningspersonalen att kontrollera. Har du ingen är alltså risken stor att du inte kommer iväg. Du kan lösa det genom att köpa en buss-/flyg-/båtbiljett ur Thailand online.