Vilken ryggsäck?

Av Adhinio
14 apr. 2013 12:41
Visningar: 1768
Hejsan!
Jag sitter och försöker klura ut vilken sorts ryggsäck jag ska köpa till min kommande resa!
Jag kommer vara borta 12 månader i Australien från och med September!
Jag kommer resa runt en del, men även jobba för att klara ekonomin osv..
Jag behöver en rätt stor resväska till ett hyffsat pris! Har tänkt mig en västa på ca 60-65L.
Jag kommer även ha en mindre väska med mig för utflykter osv :)
Jag skulle gärna ta tips på bra resväskor som ni har haft med er på era resor och kanske länkar till sidor där ni köpt dom på!
Tacksam för snabba svar! :)
14 apr. 2013 17:28
Oavsett vilket, tänk på 20 kg som viktgräns då transportfacket i Oz inte godkänner tyngre lyft än så för sina medlemmar. Rekommendationrn gäller bl a Greyhound som jag antar blir aktuellt. Du kan bli 'beordrad' att packa om - dvs slänga eller köpa extra väska - tills du hamnar under 20 kg.
Av Grahl
14 apr. 2013 18:46
Ett praktiskt alternativ med tonvikten mot "backpacking" snarare än vandring är Ospreys Farpoint (finns på Naturkompaniet: http://www.naturkompaniet.se/Product/Product.aspx?id=93897).

Bärsystemet (som packas bort när du flyger) är faktiskt riktigt bra och den har ett löstagbart handbagage/daypack! Gå och prova den innan du bestämmer dig!
Av Ziesta
23 apr. 2013 14:12
Hej,

Kanske att du redan har köpt en ryggsäck nu?

Jag reste runt i Australien under 7 månader i sällskap med en Haglöfs Shosho 55L. (Det var dock flera år sen så misstänker att modellerna är annorlunda nu). När jag köpte den velade jag lite om jag skulle köpa en större.. men nu i efterhand så är jag nöjd med storleken, och den har varit med på flera resor. Den rymmer mer än man tror.. och om jag köpt en större hade jag nog inte kunnat bära den.. :-)

Jag gillar att den har flera olika fack så att man kan hålla lite ordning i sin packning.., att man kan öppna den från två håll, att den har regnskydd.. så det är egenskaper jag skulle leta efter om jag skulle köpa en ny ryggsäck.

Ett tips är att köpa även en s.k flightbag för att transportera ryggsäcken på planet. Vissa flygbolag gillar inte när ryggsäcken har remmar som sticker ut etc. Flightbag är även käckt om man vill kunna låsa ryggsäcken (om ryggsäcken i sig inte går att låsa). Om man råkar köpa med en massa grejer på hemresan som inte får plats i ryggsäcken kan man ju dessutom lägga dem i flightbagen..

Jag brukar även ha med en liten extraväska som inte tar någon plats alls i hopfällbart skick.. En sån här:
http://www.seatosummit.com/products/display/169
http://www.naturkompaniet.se/Product/Product.aspx?id=108438

Annars har jag sett andra ryggsäckar som har både löstagbar "daypack" och hjul.. vilket låter rätt smart.. vet dock inte om de går att köpa i Sverige..

Ha det så härligt i Australien! Det är ett fantastiskt land! :-)