Vandra i Tyrolen-stor regnrisk?

10 mars 2019 15:27
Visningar: 341
Hej
Vi är på gång att boka en vandringsresa till Alperna. Verkar som Ischgl har en passande resa med lite yoga inslag. Jag känner dock viss tvekan då det verkar regna mkt i Tyrolen. 130mm i juli.I snitt bara knappt40% finvädersdagar ( jfr;uppsala/Stockholm) 60 mm och 55% finväder)
Har någon erfarenhet av en vanlig vecka i juli? När det är moln vandrar man nere i dalen då?Är det ofta kortare regnskurar eller kan det bli ihållande i flera dagar?
Tacksam för svar :)
/Lasse
17 maj 2019 11:29
Hej! Nu är det ett tag sedan som du skickade in din fråga. Kanske är det avklarat? Tycker inte att det är sämre väder i Tyrolen än någon annanstans. Generellt är det bättre väder söder om Alpernas huvudkamm. Ischgl ligger på norra sidan... Naturligtvis kan vädret vara dåligt, men oftast drar oväder förbi snabbt. Åskväder på eftermiddagarna och nätterna kan förekomma men hindrar inte aktiviteter som man gör. Jag har vandrat ofta över hela Österrike. Tristast är om ett lågtryck ligger över hela Centraleuropa, då är det dåligt i flera dagar. Men lite åskväder och spridda skurar spelar ingen roll.