Vad att göra på Miami Beach

28 nov. 2010 09:54
Visningar: 11974
Jag skall åka till Miami Beach 9 nätter i december. Vad bör man se och göra ? vad skall man absolut inte missa? Finns det några bra sightseeing som man skall göra ? Tänkte även hyra bil någon/några dagar och kanske åka lite längre över ngn natt.

Vad är det för väder där i Dec? Kan man ligga på stranden och bada ?
Mvh
Christopher
28 nov. 2010 13:19
Bra val! Svåra frågor!
Som vanligt beror det på intresse. Gör ett besök i Miami, titta på Downtown, Little Havanna, Coral Gables, några andra stadsdelar om Ni hinner och avsluta dagen på Bayside Marketplace. I Miami finns bl.a. flera Museum, ett superfint Zoo, och om man gillar djur även Seaquarium och Parrot Island.
Finns mycket att se i området, missa inte en dagstur till Everglades, I South Beach finns folklivet, shopping men även en del annat att se, titta på den lilla botaniska trädgården, Holocoust Memorial är värt ett besök. Ta en fika på 14th Street Diner och på Jerrys Diner.
Dagsutflykter kan man göra till många andra ställen t.ex. Ft. Lauderdale, Naples på västkusten, t.o.m. till Kennedy Space Center om det lockar. Problemet är nog att få tiden att räcka till och välja ut det Ni helst vill se.
Ska Ni ta en tur med övernattning så stick ner till Key West, härlig stämning och mycket att titta på.

Vädret kan man ju inte veta men i regel är det 20-25 i skuggan och 23 i vattnet så är Ni inte riktiga badkrukor går det utmärkt att bada, räkna dock med att badvakterna kanske har dunjackor, det är ju trots allt vinter!
28 nov. 2010 17:03
Kommer inte ihåg exakt vilka datum men glid ned till någon bar längs med vattnet (Intracoastal Waterway)och kolla in Julregattan.

Mycket amerikanskt... Tänk dig amerikansk julpyntning fast på båtar med bikinitjejer och boardiesnubbar i tomteluvor. Bra fest och roligt att kolla på om ni vill ha det.

Key West är bra. Kom ihåg att det som idag heter Sloppy Joe's (Hemingways gamla hak) inte är Sloppy Joe's. Originalet heter numera Capt. Tony's Saloon och ligger på Greene Street.
29 nov. 2010 12:12
Kanon, Sloppy Joe's måste jag testa när jag är i usa. Det blir nog att hyra en bil och köra ner till key west. över dagen eller om man stannar 1 natt. Fick tips av en kompis att ta motorvägen ner då den går mkt fortare, men då missar man ju och se florida. så jag vet inte riktigt hur jag skall göra med det.

Skall man boka bil i förväg eller kan man lika väl göra det där nere och ta det lite som det kommer ?

mVH
Christopher
29 nov. 2010 14:22
Citerat från christoph78:
Kanon, Sloppy Joe's måste jag testa när jag är i usa. Det blir nog att hyra en bil och köra ner till key west. över dagen eller om man stannar 1 natt. Fick tips av en kompis att ta motorvägen ner då den går mkt fortare, men då missar man ju och se florida. så jag vet inte riktigt hur jag skall göra med det.

Skall man boka bil i förväg eller kan man lika väl göra det där nere och ta det lite som det kommer ?

mVH
Christopher
Finns en hel del trevliga ställen där nere, barer och restauranger ligger samlat så det är trevligt att strosa runt mellan dem, många har live musik. Ta en övernattning det finns mycket att se, har själv gjort det som dagsutflykt en gång men det var ganska drygt att köra tillbaka på natten.
Man vinner lite tid på att köra på Florida Turnpike så fort som möjligt, den slutar vid Homestead och sen är det US1 resten av vägen, Man får se lite mer om man kör US1 hela vägen men det är ljussignaler och kan vara ganska mycket trafik, Turnpiken kostar lite att använda. Kör US1 ner och kör på Turnpiken på hemvägen så får Ni se båda.

Det blir i regel billigast att hyra bilen hemifrån och det är lättare att kunna bestämma bilmodell, jämföra priser o.s.v. i lugn och ro. Man har ganska dåligt förhandlingsläge om man står hos en uthyrare mitt i natten t.ex.
29 nov. 2010 17:28
Finns det ett Hard Rock Cafe så besöker vi alltid det. Jag rekommendrar starkt ett besök på HRC i Miami, ligger vid hamnen. Av alla HRC som jag besökt är Miami i topp.

Ellismellis
Av Camen
29 nov. 2010 23:34
Vi var i Miami Beach 10 dagar i somras, min nya favorit!!

Stranden är helt otrolig, hur lång som helst och helt fantastisk!!

Ska du klubba ska du ta dig ner till South Beach och då måste du gå på Mansion Nightclub på Washington Avenue. Mangos på Ocean Drive är en fantastisk salsaklubb med showande personal och het dans. Ocean Drive har massa klubbar och restauranger längs hela vägen. Är du där en söndag så måste du ta dig ner till after beachen på Nikki Beach. Börjar på eftermiddagen och kör på till 05-snåret på morgonkvisten.

Finns massa bra restauranger, Lincoln Road har ett mysigt stråk med massor av uteserveringar, gillar du sushi måste du gå till Sushi Samba.

Big Pink är ett schysst ställe där vi käkade hemlagad köttfärslimpa, gött!! Man behöver inte stressa, de flesta restauranger serverar mat fram till typ 00.00-01.00 på natten.

Vi fick mycket tips av taxichaufförerna som hjälpte oss att hitta rätt klubbar.

Genom hotellet bokade vi en dagstur med minibuss och båt. Guiden var fantastisk och gav massa tips. Åkte runt hela dagen och fick se mycket av Miami, både beach och downtown. Sedan tog man båten från bayside och fick titta på kändishus. Mysig dag faktiskt.

Sedan tog vi hotelshuttle till olika shoppingmall. Aventura Mall är stort och bra. Vi var även på Sawgrass, stort som fasen men inte så bra som vi hade hoppats.

Hoppas detta gav dig lite tips =). Jag har lite goa bilder från denna resa om du vill kika in så finns dem på min sida här.

Ha det underbart, är lite avis på dig faktiskt ;)
30 nov. 2010 08:45
Kanon tips, tackarr.

Vad hette turerna som ni åkte med ?
vet du vilket företag det va ?
Bör man boka det innan eller kan man lika väl göra det där nere?

Det får nog bli att hyra bil innan via nätet. Hur många dagar skall man ha bil tror ni ? man vill u lata sig lite på stranden också :)

Mvh
Christopher
30 nov. 2010 09:08
Citerat från christoph78:
Kanon tips, tackarr.

Vad hette turerna som ni åkte med ?
vet du vilket företag det va ?
Bör man boka det innan eller kan man lika väl göra det där nere?

Det får nog bli att hyra bil innan via nätet. Hur många dagar skall man ha bil tror ni ? man vill u lata sig lite på stranden också :)

Mvh
Christopher
Hur länge Ni behöver bil beror lite på var Ni ska bo och hur Ni vill spendera dagarna.
Bor Ni i South Beach, klarar Ni Er hyfsat utan bil de dagar Ni bara ska se Er om där eller ligga på stranden. Även för att åka in till Miami går det bra med buss, för att ta sig runt i Downtown finns också Metromovern som är ett förarlöst tåg, dessutom gratis. Det finns för övrigt kollektivtrafik som funkar ganska bra så det går ju att ta sig runt utan bil men det tar mycket längre tid. Det är relativt dyrt att parkera i South Beach också så t.o.m. att åka taxi lite kan vara lönt. Bil är trots allt det överlägset bästa sättet att ta sig runt och så mycket bekvämare. För att åka utanför själva centrala Miami och Miami Beach som t.ex. till Everglades, Ft. Lauderdale, Key West o.s.v. så rekommenderar jag verkligen hyrbil. Det är ofta stora avstånd mellan platser man vill besöka och att ta sig runt med buss och tåg då är hopplöst. Personligen skulle jag inte ens fundera på att inte ha hyrbil hela tiden. Det finns en del info och bl.a. länkar till lokaltrafik mm. på www.floridasidan.se
Av Elena39
4 dec. 2010 01:42
missa inte de coola salsaställena på south beach, kolla även in Mansion, ett coolt inneställe, även Tantra och Nikki Beach, som är coola uteställen, sen får du inte missa att kolla in Gianní Versace hus som ligger utmed south beach...det finns även båtcasinon om du vill testa det, har du lust att göra en tatuering så går du in på Miami Ink som ligger i centrum, som du säkert har sett på tv...
14 dec. 2010 21:29
Kolla in www.viator.com sök på Miami så får du upp bra tips. Har använt dessa för att boka olika utflykter i olika världsdelar och de levererar alltid bra produkter.
Ang Key West så om du kör ner så gör detta mitt i veckan och inte i samband med helg eller helgdagar - räkna med bilköer då! Svårt att köra om så försök att åka mitt i veckan. South Beach, var på stranden / poolen på dagen, rör er ner mot 10 gatan och söderut på kvällen eller Lincon Road - finns många bra restauranger. Shopping är trevligt, helst efter den 26/12 då deras rea startar. Har varit 3 ggr på Sawgrass Mills i Ft Lauderdel och du finner mycket till superpriser, Dolphin Mall i Miami oxå bra, ta shuttle eller taxi ca 40 dolla rfrån South Beach dit. Ska till Aventura Mall om ett par dagar ;), åker snart dit igen.

FÖr utflykter så kolla viator.com, för enkla luncher gå till närmsta Publix och kolla i delin, gör en subway med massor av pålägg och köp med en fruktsallad och sätt dig ute och kolla på folk och käka

Enjoy