Miami beach

19 apr. 2017 22:42
Visningar: 566
Jag och min man har bokat en resa till Miami i oktober. Vi tänkte oss lite drygt en vecka på Miami beach och sedan bila ned till Key West. Vi har också tankar på att "passa på" att flyga vidare till någon karibisk ö, eventuellt kuba.

När det gäller Miami har jag förstått att det är Miami beach som gäller. Är det södra delen man "ska" bo på?
Det vi önskar är såklart närhet till strand, men även till restauranger, barer och cafeer..

Har någon tips på boende på Kuba, eller bara var på Kuba man ska bo, så tas även det tacksamt emots!
20 apr. 2017 21:39
Har de öppnat för flyg till Cuba? Inte ens kryssningsbåtarna får ju göra stopp där. Annars finns ju många trevliga öar att flyga till som St Martin med hotell och beach alldeles vid flygplatsen. Eller varför inte en veckas kryssning?
23 apr. 2017 12:41
Just ja!!
Det tänkte vi inte på.. kanske värt att tänka om...
Tack för tipset!
24 apr. 2017 08:40
Känner ni en dragning till Cuba kommer Miami Beach bli perfekt för er. Stanna söder om 18/19:e gatan för festen eller upp till North Beach för en lugnare tillvaro. Undvik områdena däremellan och bo absolut inte inne i Miami.

Behåll hyrbilen genom hela vistelsen för många av de bästa utflyktsmålen kring Miami ligger inte ute på ön.
I KW bor ni på de västra delarna av ön för att fullt ut kunna njuta kvällslivet. Ta en båttur till dry tortugas om ni hinner.

Cuba ska man åka till nu om man vill uppleva det innan det blir alltför US influerat. Flyg kring 1000-lappen med Jetblue från FLL. Eftersom ni inte lämnat några preferenser blir det svårt med tipsen men att börja och avsluta i Havana låter som en bra start. Till detta finns många badorter och historiskt intressanta platser. Finns spaltmeter skrivet självklart.

Trevlig resa
Av Annl
25 apr. 2017 00:26
Hej

Hej,

Befinner mig på South Beach just nu och hade tänkt att kombinera denna resan med en avstickare på fyra dagar till Havanna nu när man öppnat upp direktflyg till Cuba från USA.
Men det funkar inte att flyga från amerikanskt territorium till Cuba som turist eftersom det är förbjudet och detta gäller även utlänningar och inte bara amerikanska medborgare. För att kunna få visum till Cuba så måste du uppfylla någon av 12 punkter där visum kan ges (besök av släktingar, studier, religösa sammankomster m.m.). Och ett sådant visum man som svensk inte ansöka om i Sverige utan det måste ske på kubanska ambassaden i Washington DC.
Reser du från Sverige eller från Europa till Kuba så är det inga som helst problem och du får enkelt och billigt ett visum från kubanska ambassaden i Stockholm på bara några dagar.

Enligt min uppfattning bör du på bo South Beach - vi bor på ett hotell på Ocean Drive mellan 10 och 11 gatan - så det är mitt i smeten och mitt i partyt. Här har du nära till stranden och restauranger och allting. Vill ni bo lite lugnare så är Collins Avenue ett alternativ (parallellgatan innanför Ocean Drive) men ändå bara några steg från stranden och Ocean Drive.

Big Pink är ett trevligt frukostställe och Joes stone crab en väldigt trevlig restaurang - man kan inte beställa bord utan kommer dit och väntar och hänger i baren. Väldigt amerikanskt!

Key West är väldigt trevligt och där bör ni bo några nätter och absolut inte öka över dagen - då missar ni hela kommersen på kvällen med solnedgång, Mallory sqauare och allt.

Trevlig resa!
3 maj 2017 20:12
Tack snälla för tips!!
Vi är inga partyprissar direkt, men vill ändå ha närhet till restauranger och barer - och självklart stranden.
Däremot är vi inte sånna som ligger och lapar sol dagarna i ända (men tar gärna ett dopp! 😊) utan vi kommer nog åka runt och kolla på allt som är värt att se! Tips tas tacksamt emot! 😊