Funderar på Miami beach, behöver gärna lite tips

Av Emsi91
14 jan. 2018 14:07
Visningar: 576
Hej! Jag och min sambo funderar att åka till Miami Beach i Mars. Vi har tänkt flyga från Stockholm den 6 mars med SAS och landar då i Miami klockan 13:55 och har tänkt flyga hem den 14 mars och flyger då klockan 16:45 från Miami. Alltså vara borta 8 nätter. Det som är aktuellt med vår resa är mest sol och bad, äta gott, dricka drinkar samt göra någon trevlig utflykt. Vi har tänkt bo i south beach. Vad kan ni rekommendera för utflykter om man inte har tänkt hyra någon bil? (Tänker på utflykt över dagen). Är vår restid för kort för Miami eller kan det vara ganska lagom med tid? Läste tidigare i en tråd att 8 dagar på south beach kommer bli tröttsamt medans andra skriver att det finns hur mycket som helst att se i Miami. Tar gärna emot lite allmänna tips då jag inte har så mycket koll på Miami :)
14 jan. 2018 14:17 (redigerad)
Det är absolut inte för länge och ni kommer ha mer problem med att hinna se allt.

Är det första gången och utan bil så ska ni absolut bo i South Beach tycker jag, ni har hur mycket uteliv, affärer som helst och en hel del sevärdheter också runt er.
Det jag skulle rekommendera är att dagen efter ni kommit dit ta en bussrundtur, finns kombinerade med en båttur, då får ni en mycket övergripande bild av Miami och några av stadens områden. Miami är stort så det blir ingen total genomgång men ni ser lite och kanske ni sen vill besöka vissa ställen på egen hand.

En utfärd till Everglades är ett måste, finns också bussturer (det finns kombi med rundturen plus Everglades men det blir mastigt första dagen så ta en separat tur senare) ni kan också hyra bil för en dag och köra själv.

Sen har ni egentligen vad ni behöver i South Beach men självklart ska ni åka in till Miami. Det går lätt och snabbt med buss (direktbuss går även från flygplatsen) eller water taxi som är ett dyrare men kul alternativ. Inne i Miami Downtown tar ni er runt till fots eller med gratis "Metro Mover" (förarlöst mono-railtåg). Bara om ni ska längre bort behöver ni börja fundera på tåg, taxi, Uber.

Mvh. Jörgen
www.floridasidan.se
https://www.facebook.com/Floridasidan
Av Birgere
14 jan. 2018 16:13 (redigerad)
Ni kan ju även fundera på en eller två nätter i Key West. Finns bussar tid om ni inte vill köra. 8n i SoBe kan bli ganska tradigt utan bil.

EDIT: Tänk på att det är Spring Break -> hotell uppbokade till stor del
14 jan. 2018 16:28 (redigerad)
Glömde nämna att det som alternativ till guidad tur så klart finns hop on hop off bussar.

Så, en dag rundtur, en dag Everglades, ett par dagar för sevärdheter i Miami Beach, en dag Downtown Miami, En dag Dolphin och Miami International Mall, en dag till södra Miami en till norra. Konstmuseum? Kultur? Sport? Zoo? ni skulle visst bada också, ja vart tog tiden vägen. Inget fel på en Key West tur men tradigt, nej, finns inte på kartan ;-)

Edit: för transport i Miami/Miami Beach ska man så klart även nämna att det finns flera rutter med gratis "trolleys" i båda städerna som kör till många platser. Det finns hyfsade appar till båda städerna (sök på trolley Miami (Beach))

Mvh. Jörgen
www.floridasidan.se
https://www.facebook.com/Floridasidan
Av Lisil
30 jan. 2018 21:08
Det finns en massa folk som vill sälja turer på plats i Miami beach. Jag skulle rekommendera Key west. Personligen tycker jag att det fungerade bra med en dag där. Jag skulle också vilja rekommendera en dag i Bimini, Bahamas. en av de vackraste stränder jag någonsin sett!
Av Lisil
30 jan. 2018 21:11
Förutom trolleys så vill jag även slå ett slag för Uber. Vi använde det till och från flygplatsen (ft lauderdale) och för att ta oss från Little Havana till South Beach
31 jan. 2018 10:07
Citerat från Lisil:
Förutom trolleys så vill jag även slå ett slag för Uber. Vi använde det till och från flygplatsen (ft lauderdale) och för att ta oss från Little Havana till South Beach
Uber är bra, men kan ni så välj att ladda ner LYFT, fungerar som Uber, men chauffören för en större procent. De flesta chaufförerna kör både för Uber och Lyft, men föredrar Lyft då de har bättre villkor hos LYFT.
31 jan. 2018 10:22
Och som vanligt föreslår jag att man skall bo på North Beach och inte på South Beach. Man klarar sig alldeles utmärkt utan bil på Miami Beach. Speciellt med Trolleyn som går på hela Miami Beach och är gratis. Läs mer om trollen här:
http://miamitravel.hemsida24.se/transport/gratis-trolley-38376751

Miami Beach City har börjat rensa upp bland restaurangerna nere på South Beach som lurar turisterna och förra veckan stängde de La Baguette på Ocean Drive, som är en av turistfällorna nere på South Beach. Fler lär också tvingas stänga. Låt detta inte avskräcka er från Miami Beach eller South Beach, var bara lite observant på ställena på Ocean Drive speciellt med aktiva inkastare som lockar med erbjudande, men har inga priser på menyerna.

Bo på North Beach, njut av lugnet, charmen, fantastisk mat till vettiga priser, underbar strand och närheten till bl.a. South Beach, när ni vill till South Beach. Trolleyn Collins Link tar en gratis snabbt ner till South Beach, när man sedan vill till lugnet så hoppar man bara på trollen igen, eller tar en vanlig lokalbuss, eller till och med promenerar hem om man kan tänka sig att gå en helt underbar promenad längs med stranden i drygt 1 timme.

Jag har skrivit det innan, jag älskar South Beach, men har sedan år tillbaka valt att sätta mina bopålar på North Beach, för att det blir en mer varierad vistelse. Efter flera besök på Miami Beach, så skaffade jag ett hus på Miami Beach och jag tittade på flera alternativ både på South Beach och North Beach, ja även lägenheter på Mid beach tittade jag på. Men insåg efter långt letande att North Beach är att föredra. Merparten av de som bor hos mig, och har bott på South Beach innan, kontaktar mig direkt efter att de kommit hem och frågar om de kan få komma tillbaka till huset nästa semester.

Men det hela är så klart en smaksak! Vill man ut och festa varje kväll och "krypa hem", så skall man så klart bo mitt i smeten. Men är det festandet man vill åt, så är det ärligt talat Wynwood man skall åka till. Numera är det där det händer.

Vart ni än åker, så kommer ni älska Miami Beach, hela ön är underbar, fast lite på olika sätt!
Av Lisil
31 jan. 2018 10:49
Citerat från Miamitravel:
Citerat från Lisil:
Förutom trolleys så vill jag även slå ett slag för Uber. Vi använde det till och från flygplatsen (ft lauderdale) och för att ta oss från Little Havana till South Beach
Uber är bra, men kan ni så välj att ladda ner LYFT, fungerar som Uber, men chauffören för en större procent. De flesta chaufförerna kör både för Uber och Lyft, men föredrar Lyft då de har bättre villkor hos LYFT.
LYFT var nytt för mig. Tack för tips! :)