Undantagstillstånd

21 jan. 2014 16:08
Visningar: 256
Hej!

Läste om undantagstillståndet. Hur kommer detta att påverka turisterna?
Hur är det på flygplatserna? Man är lite orolig. Ska inte vara så mycket i Bangkok men ska bo en natt i don mueng innan vi ska flyga vidare till Krabi.
Är det någon som är där nu och vet hur läget är?
Av Hille2
21 jan. 2014 16:20
Ingen vet. Det är ju omöjligt att säga. Men än så länge ser det inte ut att vara någon fara att ta sig mellan Suvvan och Don Muang
21 jan. 2014 16:29
Vad gäller vid undantagstillstånd? Har det varit det innan och isåfall hur blev det då? Vad gäller för turisterna? Tack för alla svar!
Av Hille2
21 jan. 2014 16:58
Det är femte gången sedan 2008. Inget speciellt har drabbat några turister som hållit sig undan från de oroliga områdena, vad jag har hört från de gångerna. Däremot har många i lokalbefolkningen drabbats, de kan ju inte alltid välja var de ska vara.
Undantagstillstånd brukar handla om t.ex. att inga folksamlingar på mer än fem personer tillåts och att polis och militär får större befogenheter än vanligt. Har svårt att tro att demonstranterna tillåts ta över flygplatsen som de gjorde sist.
Många tror att det kommer att bli en militärkupp igen....men ingen kan ju veta...
21 jan. 2014 17:47
Tack Hille för informationen. Du kan verkligen svara och ge goda råd och bra info. Bra att någon har koll när man inte själv har sån koll när det gäller såna här saker. Tack!
Av Hille2
21 jan. 2014 18:22
Tack ! Förstår att du är orolig. Men det ordnar sig alltid på nåt sätt, ingen vill ha en massa strandsatta passagerare sittande på Suvarnabhumi så de kommer att göra allt för att flygplatsen och transporterna ska fungera. De är nog också ganska rädda om sitt rykte som turistland.