Uppror i bangkok

Av Ardnaz
25 nov. 2013 18:01
Visningar: 1370
Är det någon här som har information om upproret som just nu pågår i bangkok? Vår familj tänkte starta vår semester där i år men just nu ser det ut som om vi får lov att skippa det.
Av Marilcj
25 nov. 2013 20:21
På Sv. ambassaden BKKs hemsida får du fram vad som händer o vad man anser.

Just nu är det som vanligt, undvika vissa gator, runt parlament o likn, undvika folksamlingar o likn.

Vi var där 2010 o vistades huvudsakligen i Siam...MBK, SiamCenter, Central World o däromkring, där var lugnt men det var ju just Central World som var en av byggnaderna man gav sig på något senare.
2007 fick vi nervösa samtal så fort vi landa på Kastrup, flygplatsen hade varit bombhotad i BKK under tiden vi var där men vi hade inte märkt ett dugg, medans våra anhöriga o bekanta fick vara nervösa ...så många gånger kan man nog ta saker med ett lugn bara man inte blandar sig.
Av Bibby
25 nov. 2013 20:41
Som turist och med en gnutta sunt förnuft lär det inte vara några problem.
Av Ardnaz
25 nov. 2013 22:48
Bibby jag är rädd för att du ser lite för lätt på problemet, det är ingen liten grupp demonstranter direkt. Vad händer i övriga stan när polis och ev militär är upptagna med dessa två grupper som "bråkar". Hmmm ja vi får väl ha lite is i magen och vänta å se helt enkelt!
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Marilcj
26 nov. 2013 08:41
I Thailand har de aldrig direkt gett sig på det som gynnar turistnäringen....Central var i maj när det knappt är turister kvar,..flygplatsen i Bangkok var även den när turistströmmen för året var över och man gav sig bara på inrikesterminalen...inte den delen där vi västerlänningar flyger ut fr Asien, jag var på flygplatsen den gången och vi märkte inte ett dugg, vi fick veta allt när telefonerna började pipa o ringa på Kastrup.

Eftersom ni reser m barn förstår jag dig....men som sagt kolla ambassadens rekomendationer, det har varit förhöjd säkerhet sedan i sept men först nu när turisterna börjar komma på allvar som de pratas om de.
Ni har inte längre än att ni kan ta en dagstur upp nån dag annars, de funkar de oxå.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Marilcj
26 nov. 2013 13:47
Citerat från Anteee:
Att de endast gav sig på inrikesterminalen är ju fel.

Det var MASSOR med internationella flighter som inte kunde landa/starta.

Fritidsresor började ju flyga till en militärflygplats söder om Bangkok om jag inte minns fel.

Och själv blev jag som sagt fast i Burma.
Vi lämnade BKK m fritidsresors sista plan för säsongen i samma stund som de bombhota inrikesterminalen.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Hille2
27 nov. 2013 06:51
Det stämmer bra det Antee. Det var flygplatsen i Pattaya/Rayong dvs U-Tapao som de använde.

Jag tycker nog man ska undvika Bangkok så länge som oroligheterna pågår. Starta och landa där kan väl vara okey men varför semestra i en stad där det kan bli undantagstillstånd när som helst? Jag har själv varit i Bangkok under två av de senaste oroligheterna utan att det hänt mig någonting. Däremot hamnade vi mitt i en skottlossning när vi satt i taxin för att ta oss till flygplatsen, något jag inte gärna upplever igen. Och jag har en dotter som bor i Bangkok, bara ett stenkast från det berömda MBK som "alla" måste till. Efter de oroligheter som var förra gången säger hon att hon inte kommer att sätta en fot i närheten av nåt av köpcentren och inte vistas utomhus annat än för att ta sig till jobbet. Hon menar att det är mycket farligare och värre än man får höra som turist. Det mörkas så mycket som möjligt från regering/press för att inte skada turistindustrin.
Av Marilcj
27 nov. 2013 09:07
Ja mörka kan man väl lugnt påstå...detta är ju inget som börjat nu, det har hållt på sen i september m förhöjda säkerhetsåtgärder men i söndags utökades säkerhetsåtgärderna och idag förväntas mer demonstranter.
Först nu när svenska turister är på väg ner som man börjar prata om det i media.
Av Ardnaz
27 nov. 2013 09:11
Tack Hille2! Nu känner jag verkligen att vi gjort rätt. Vi får hoppas att det oavsett beslut och ev fortsatta oroligheter löser sig på bästa sätt för alla. Vi kommer landa och sedan ta en taxi vidare ned mot Hua Hin! Dumdristig behöver man aldrig vara!
Av Marilcj
27 nov. 2013 10:14
Citerat från Ardnaz:
Tack Hille2! Nu känner jag verkligen att vi gjort rätt. Vi får hoppas att det oavsett beslut och ev fortsatta oroligheter löser sig på bästa sätt för alla. Vi kommer landa och sedan ta en taxi vidare ned mot Hua Hin! Dumdristig behöver man aldrig vara!
Kollade du inte direktbussen fr flygplatsen?
Av Ardnaz
27 nov. 2013 18:39
Nej Mari har inte kollat bussar än då vi inte bestämt oss för hur vi ska göra. Men jag ska kolla!!