Tips på resa i maj

13 feb. 2016 12:38
Visningar: 333
hallå alla glada

jag o sambon tänkte ta en weekend i början på maj men jag e helt nollställd på destination, finns det några som skulle kunna ge lite tips på en 4 dagars avslappnad weekend?

Mvh
David
13 feb. 2016 13:02
Har nog massor med tips, men vad har ni för budget? Hur långt kan ni tänka er att åka? Har ni några särskilda intressen?
14 feb. 2016 12:00
hej

vi har satt en budget på max 20 000 och vill helst hålla oss inom europa. båda uppskattar en lugn resa med statsvandring och god mat =)

mvh
David
Av Desires
14 feb. 2016 12:51 (redigerad)
Finns ju hur många trevliga platser som helst den årstiden....

- BUDAPEST; vacker stad, många sevärdheter o kultur, god mat, lyxhotell till billiga priser, en av Europa billigaste städer! Mysigt att bara promenera runt i denna vackra stad, vi var där i april och hade sommarvärme, ca 25 grader! Här massor med foton och tips: http://www.desires.se/#post120

- PRAG, påminner mycket om Budapest, gemytlig stämning även i denna stad! Vi var där i mitten av maj och hade då ca 25 grader hela tiden....http://www.desires.se/#post47

- AMSTERDAM är en jättecharmig och annorlunda stad med sina kanaler, vackra tegelhus och husbåtar! ! Vandra runt bland massor av idylliska platser vid alla de fina, små broarna, cyklisterna, många vattenhål/utetavernor mysigt belägna vid floden, ja mycket pittoresk miljö och mysigt där! //www.desires.se/#post173

- DUBLIN är också en väldigt mysig stad att besöka, skön avslappnad miljö och härligt publiv - god mat kan du även få här! Bo mitt inne i stan och få mest ut av denna stad! http://www.desires.se/#post146

- SPLIT (Kroatien) är också fint i maj. Ta reguljärflyg till Split (SAS, Norwegian), transferbuss till Split (ca 45 min) och du kommer till en jättecharmig stad med palmkantad hamnpromenad och en gammal stad som är väldigt pittoresk! Bo mitt i gamla stan där, den är mysigast! (i privat lägenhet, finns mängder!) I maj kan det vara ca 19-20 grader i havet, som du har intill staden. SIST i detta inlägg kan du läsa mer om Split http://www.desires.se/#post184
14 feb. 2016 13:14
Du har fått en del tips redan, jag håller med om att Budapest är en riktigt härlig destination denna tid. Det är mysigt att gå omkring, finns bra lyxhotell till liten penning, bra restauranger, och en massa bad som man kan besöka. En perfekt stad för en kärlekssemester tycker jag.

Ett annat säkert kort, dyrare så klart, men underbart är ju Paris. Många tror att Paris alltid är dyrt, men det behöver det absolut inte vara. Man kan bo bra på 3-4 stjärniga hotell, äta riktigt gott på de restauranger där parisarna själva äter och dessutom få allt annat underbart som Paris erbjuder till en relativt billig penning. Om ni vill ha specifika tips så återkom gärna, Paris är min andra hemstad så jag har massor att ge.

Mitt tredje tips blir Tallinn, en underbar liten pärla som de senaste 10 åren verkligen har blomstrat ut! Många riktigt billiga fina hotell, massor med restauranger till otroligt billiga priser, en mysig stadskärna med massor att se, bra spa-möjligheter och vackra stränder.
Av Megsi
14 feb. 2016 20:48
Lissabon är jättemysigt och man kan samtidigt ta en liten avstickare en dag till Estoril och Cascai med tåget. I maj blommar Yacarandaträden så otroligt vackert i blått.
14 feb. 2016 21:27
Citerat från Megsi:
Lissabon är jättemysigt och man kan samtidigt ta en liten avstickare en dag till Estoril och Cascai med tåget. I maj blommar Yacarandaträden så otroligt vackert i blått.
Håller med!! Åker ni dit ska ni inte heller missa Sintra! :)
Av Desires
14 feb. 2016 22:18
Ja, naturligtvis är Lissabon också ett bra alternativ - vi besökte även det vackra Törnrosaslottet Pina som ligger i Sintra - bedårande! (ta tåget dit, det tar ca en halvtimme), Vi bodde i lägenhet i Lissabon (booking.com) som låg mitt i det äldsta och mysigaste området där - Alfama.
Här kan du se massor med foton från Sagoslottet i Sintra, samt få andra tips om Lissabon.http://www.desires.se/#post185
15 feb. 2016 10:12
Citerat från Goodguy88:
hej

vi har satt en budget på max 20 000 och vill helst hålla oss inom europa. båda uppskattar en lugn resa med statsvandring och god mat =)

mvh
David
Då sager jag

1. VERONA. Man kan flyga direkt dit men större utbud får man om man inkluderar Brescia eller Venedig. Det är smidiga tågförbindelser till Venedig så dit kan man göra dagsutflykt men Verona har mycket bättre matkultur.

Staden har en enorm gammal amfiteater, dolomitiska fossiler i trottoarstenarna (går att se fossiler på lokala muséet), en stadskärna med vackra torg, portar, kyrkor och Romeo & Julias hus med Julias balkong.

2. BUDAPEST. Fina bad, god mat (missa inte saluhallen!) och intressanta historiska miljöer (kulhål i husen från -56 på Budasidan inte minst), båttur till Donaukröken.

3. MÜNCHEN. Återigen god mat (ostspätzle, schnitzlar...) och vacker stadskärna. Flera muséer i världsklass. Deutsches Museum är ett av mina favoritmuséer i Europa med en gruva i källarplanet, V2-raketer och jag vet inte allt. Ölhallar såklart.

3. EDINBURGH. Fascinerande gamla stan med slottsklippan och gamla gränder, bra shopping, massor av sevärdheter, gastropubar som The Scran and Scallie: http://scranandscallie.com/