Playa del Ingles / San Augustin i mitten / slutet av Maj

17 feb. 2022 16:14
Visningar: 284
Och och min vuxna dotter funderar på att åka ner till Gran Canaria 17-24 maj men jag är orolig att det är för dåligt väder då eftersom det räknas som lågsäsong.

Har ni några erfarenheter ang vädert i Maj att dela mer er av så vore jag såååå tacksam
Av Mirreli - Reseguiden.se
17 feb. 2022 16:41
Hejsan, har bott på GC under några år och du har inte inget att oroa dig för gällande vädret i maj och skulle det bli molnigt någon dag så tar ni er enkelt söderöver på ön, tex till Arguineguin eller Puerto Rico :).
17 feb. 2022 17:00
Tack

Är det sola och bada vänligt?

Hur många grader skulle du säga ungefär ?

Enligt vädersidor så stå det typ ”bara”
20 grader
Av Mirreli - Reseguiden.se
18 feb. 2022 10:11
Temperaturerna är aldrig jättehöga i vattnet då det är Atlanten man badar i, givetvis blir det högre i bukter med grunt vatten, det är ju inte där man mäter. Så ja, när det gäller vattnet hade jag utgått från typ 20 grader.
18 feb. 2022 18:13
När det gäller vattentempen skiljer det ganska mycket beroende på om det är långgrunt eller inte, samt ebb/flod. Det skiftar alltså varje dag också beroende på vilken strand man väljer, samt inte minst om det blåser. Augusti, September är varmaste månaderna.
När det gäller lufttempen som anges i resespalter ody beror det på var man mäter, på vilken höjd tex. Vädergubbar och vädergummor är ofta inte meteorologer, utan hämtar info från andra mer seriösa väderstationer, vilket inte alltför sällan blir fel.
Ett exempel från "min" ö Tenerife är när man ska ange lufttempen, så väljer man öns 2 flygplatser..Det låter ju seriöst...Den södra flygplatsen ligger på 1 meters höjd över havet men den Norra på 600 meters höjd och anger ibland temperaturer som är ca 10 grader lägre än verkligheten nere vid havsnivå, tex byn Puerto de la Cruz, vilket kanske medför att man väljer syd på felaktiga grunder.
Los Rodeos, som den Norra flygplatsen kallas ligger på den mest olämpliga platsen man kan hitta. Ofta kallt, regnigt och svår dimma, vilket medför att flygtrafiken måste omdirigeras till syd eller tom Gran Canaria.