Tips om Lanzarote

Av Mdis
27 jan. 2011 20:45
Visningar: 2914
Ska åka till Lanzarote, några tips???
Maude
Av Desires
27 jan. 2011 21:46
Var på Lanzarote för ett par år sedan och tyckte det var en väldigt trevlig ö som hade mer att erbjuda än jag trodde från början. Vi bodde i mer stillsamma orten Playa Blanca, som tidigare var en liten fiskeort. Playa Blanca ligger nära öns sydspets med utsikt över grannön Fuerteventura.I Playa Blanca finns flera fina stränder utmed strandpromenaden. Men Lanzarotes allra finaste stränder, de berömda naturreservatsklassade Papagayostränderna - de ligger också närmast Playa Blanca.

Att göra:
Se nationalparken Timanfaya, rid på dromedarer där eller vandra..
En tur till marknaden i Tequise kan jag också rekommendera,
Besök i César Manriques bostad är också trevligt. Mer tips och foton här: http://www.desires.se/#post50
30 jan. 2011 11:06
Finns massor av fina platser att besöka och skulle du ha tillgång till hyrbil så är det ju jättelätt att frakta sig för vägarna på Lanzarote är riktigt fina,har du inte tillgång till bil finns ju bussar.

Ett ställe jag tycker är väl värt ett besök är Jameos del agua som ligger på den norra delen av ön det här är några lavagrottor som genom inverkan av öns eget skyddshelgon César Manrique (1919-1992)gjorts om till en mix av konsertsal/servering/botanisk trädgård/vulkaninfo. center, åker du hit så försök att fortsätta till Orzola som fiskebyn på nordspetsen heter där finns några riktigt bra fiskrestauranger som serverar bra fiskrätter till vettiga priser.

Efter väg lz-1 strax innan man kommer fram till Orzola så finns det några verkligt fina badvikar med fina sandstränder mellan lavaformationerna det här är verkligen ett mysigt delstopp på resan norrut.
Uppe på den norra delen finns ju om man har tid möjlighet att ta färjan över till Isla graciosa och skulle man inte ha tid kan man ju alltid stanna till vid utsiktsplatsen Mirador del rio från vilken man har en fantastisk utsikt över Isla graciosas stränder.

Det vulkaniska området Timanfaya kan också vara värt ett besök om man är nyfiken på det ,det här är ju ett lavalandskap och kanske inte jätteexotiskt om man vi tillbringat ganska mycket tid på Island men väl värt ett besök trots att det är litet turistfälla över det hela.

När man ändå är på norra delen av ön kan man passa på att stanna till i Haria eller de tusen palmernas dal som platsen också kallas,här kan man passa på att ta en fika nere vid det mysiga tirget innnan färden går vidare,för den som älskar fina utsikter så finns en mirador med servering alldeles ovanför byn.

På söndagar finns möjlighet att besöka marknaden i Tequise,blev en massa saker det här men man får inte glömma bort att bara vara också, att ströva fram efter de fina strandpromenaderna och bara njuta av en god kopp kaffe och livet är mycket av vad det går ut på under en vistelse på Lanzarote för här går allt i ett makligare tempo än på tex. gran canaria och det gäller att ta vara på det.

Hoppas du har nån nytta av infot. mvh. Bosse.