Lanzarote på juldagen?

Av Riisa
2 dec. 2009 09:05
Visningar: 1908
Tröttnat på grått o trist väder nu och planerar att åka till Lanzarote med familjen på juldagen alt Egypten. Temperatur den tiden är man ju väldigt nyfiken på. O vilket ska jag välja. Är endast ute efter avkoppling inget utforskande allt.
Av Jre
2 dec. 2009 10:56
Vi firade julen i Egypten förra året och hade bra väder hela tiden. Framåt 15-16-tiden började det att kyla på lite,
så då åkte långbyxorna och en liten tröja på. Vattnet var fullt badvänligt.
7 dec. 2009 10:34
Hej!
Jag skulle helt klart välja någon av öarna Lanzarote eller Fuerteventura istället för Egypten. Vi har i många år varit nere i december på Fuerteventura, även Gran Canaria i december.
Vi har badat o solat och haft det väldigt skönt i december-januari.

Nyss hemkommen ifrån Lanzarote, underbart soligt väder. Men, längtar efter Fuerteventura/Corralejo i alla fall.

Lanzarote med barn, helt klart Playa Blanca. Lite äldre barn Palya del Carmen. Fuerteventura Corralejo o barnvänligt hotell Apollos Las Marismas. Ligger bra till med bara en liten prommis till stadens alla restauranter o affärer.

Utan barn, ett bra hotell som ligger i början av Corralejo Vings Caleta del mar. Då bor du/ni alldeles i början av Corralejo med milslånga sanddynor brevid. Men, en bra bit in till stadens centrum. Taxi kostar 40:-

Har bara varit i Egypten en gång, och tyckte inte om all smuts o stora hotell.
Ha en skön semester oavsett vad du/ni väljer!
7 dec. 2009 12:52
Nätterna är nog kallare i Egypten. Här på Kanarieöarna blir det sällan under 15 c på natten. I år har vi haft en fantastiskt varm höst, många dagar över 30 c i skuggan. Jag bor på Tenerife i Puerto de la Cruz och tills vidare har temperaturen inte sjunkit under 17 c. Ni/ du ska ha en skön semester! Tina
12 dec. 2009 13:07
Skulle också jag välja en kanarieö framför Egypten alla dar i veckan om det bara gäller avkoppling, ok Egypten upplevs nog fortfarande som exotiskt av många (speciellt om skräp och skräniga försäljare per automatik gör en plats exotisk) och man har ett helt underbart undervattensliv i havet som inte har sitt like på kanarieöarna men vill man bara koppla av flyta runt och sköta sig själv tycker jag nån kanarieö är att föredra.

Misstaget många gör är att de tror att det alltid är varmare i ett land i anslutning till en öken men på vintern är det banne mig inte särskillt skönt kvälls och nattetid där i Egypten och vindarna kan var litet väl kyliga dessutom är försäljarna och de som är inblandade i turismen där väldigt påflygna och dryga och deras beteende har inte mycket gemensamt med den egyptiska befolkningens lynne som beskrivs som lugna och trevliga i resebroschyrerna, turistorterna här är mer vilda västern än dom på kanarieöarna om man säger så he he!.

Hoppas ni får det gott.
mvh. Bosse.
12 dec. 2009 16:10
Egypten är helt fantastiskt att utforska och då tänker jag närmast på dess enorma kulturskatter. Men vill man bara ha avkoppling på en badort skulle jag helt klart rekommendera Lanzarote jämfört med Hurghada eller liknande. Eftersom ön är liten och behändig, så är landskapet värt att utforskas åtminstone under någon dag. Det är verkligen särpräglat. Ön är inte alls lika hårt exploaterad som andra kanariska öar och det beror bland annat på att den numera avlidne konstnären César Manrique engagerade sig enormt mycket för att ön inte ska översvämmas av en massa stora hotellanläggningar. Jag föll också för Lanzarote inte minst på grund av dess stillsamhet.