Reseförslag

Av Jocke51
16 apr. 2016 15:43
Visningar: 355
Vi ( 2 vuxna 3 ungdmar) har bestämt oss för att åka på jullovet till Sydafrika men har kört fast och behöver hjälp.
Detta är vår första resa till Sydafrika, är det klokt att åka till Kapstaden ena riktningen och hem från Johannesburg? Bör man se Krugerparken eller finns likvärdiga Safariparker på bilavstånd från Kapstaden?
Av Hawaii
16 apr. 2016 18:18
Tycker själv att Kruger parken är ganska unik i Syd-Afrika, och ska ni dit så kan det väl vara lämpligt att flyga ut till Kapstaden och hem från Johannesburg eftersom Krugerparken ligger helt på "andra sidan" av Syd-Afrika från Kapstaden sett. Var själv i Johannesburg ett par gånger för några månader sedan och vi bodde båda gångerna på Radisson Blu Hotel Sandton, som vi tyckte var toppen av flera anledningar; dels ett utmärkt hotell, dels att det ligger precis över gatan från Sandton Gautrain stationen (12 minuter till flygplatsen) och mindre än 10 minuters promenad till Nelson Mandela Square med ett antal utmärkta restauranger (och enorma Sandton Shopping Centre precis intill).
16 apr. 2016 21:03
Jag reste ungefär så fast omvänt.
Johannesburg -> Krugerparken -> Port Elizabeth - Garden Route ner till Kapstaden och flög sedan hem därifrån, det kostade en tusenlapp mer att boka ditresa & hemresa från olika städer när jag bokade.

Krugerparken är definitivt värt ett besök och jag hittade ingen safari inom rimligt avstånd från Kapstaden.
Johannesburg är en rolig stad med mycket att upptäcka också om ni har tid. :)
Av Desires
17 apr. 2016 19:24
Ja Krugerparken är verkligen sevärt, det är klart ni ska ta er dit! Där får man även köra bil själv i parken, men skulle ej rekommendera det, bättre att åka med de så kunniga guiderna som finns där!

Ja ut från Kapstaden och hem från Johannesburg verkar väl bra! Har själv ej varit i Johannesburg, men väl i Kapstaden, som jag tycker förtjänar några dagar - jättetrevlig stad med mycket att uppleva både i själva staden och i omgivningarna runt omkring! Mer om Kapstaden http://www.desires.se/#post45, http://www.desires.se/#post175

Krugerparken var vi i - i samband med en resa som brukar kallas Kruger & Garden Route. http://www.desires.se/#post0 Fantastiska upplevelser där!
Thanda besökte vi 2013 - otroliga safariturer även där - vi tyckte man kom djuren närmare på Thanda... http://www.desires.se/#post174
Diskussionen är stängd för nya svar