Problem att hitta familjerum!!

22 okt. 2010 05:50
Visningar: 313
Läste en artikel i svenskan igår ang problemet med att hitta tilltäckligt stora rum för familjer... http://www.svd.se/resor/reseexperten/hitta-hotell-for-trebarnsfamiljen_5545199.svd

Detta verkar vara ett ganska stort problem för barnfamiljer har jag förstått. Framförallt som småbarnsföraldrar som har svårt att valja 2 separata rum.
Resandet ser annorlunda ut idag an vad det gjorde för 15-20 år sedan, då det var mest backpacker som var ute o reste i Asien, nu är det ju inte ovanligt att man uttnyttjar föraldrarledigheten utomlands. Vi har anpassat vårt hotell och avsatt vissa rum som familjerum, dock alldeles för få med tanke på behovet som finns. Rent ekonimiskt så är det givetvis bättre att hyra ut 2 rum istället för 1, Vore kul att få lite inlägg hur barnfamiljer ser på detta.

Ikväll blir det avgång ner till Filippinerna. :)
Ha det bra.

Micke/Alona studios
Av Chilli
22 okt. 2010 09:18
Vi är två vuxna med två tonåringar och vi letar alltid lägenhet istället och det blir i regel inte dyrare än två rum.En av anlednigarna är att vi tycker också det är ganska bekvämt med självhushåll.
Av Trea
22 okt. 2010 13:32
Håller med om att det är lite knepigt! Vi har med en eller två tonåringar ibland. När de är två bokar vi ofta två separata rum. Nu senast, när vi är två vuxna och en tonåring, har vi fått boka en svit för att få in en extra säng.

Det är alltid mer ont om rum där man kan bo fler, men det kan också vara lite svårt att förstå informationen både på hotellbokningssidor och på hotellens egna hemsidor. Kan man ställa in en extra säng? Hur stort är rummet? Är extrasängen en riktig säng eller bara nåt för små barn osv osv. Ofta blir det många mejl fram och tillbaka med hotellen för att försöka förstå vilket rum man ska boka...

/Helena
http://www.freedomtravel.se
22 okt. 2010 14:32
Jo, det är sant att det finns i regel få eller inga familjerum att tillgå.
Funderar stark på att utöka antalet tills kommande säsong. På Filippinerna
är det oxså vanligt med stora familjer som kommer under lågsäsongen då
familjerummen altid är uthyrda.
Vi brukar tillgodo se gästerna med extrasängar i den mån det går.

Åker ut till arlanda om några timmar, så lite inköp av våningssängar står helt klart på agendan när man kommer ner.

//Micke
23 okt. 2010 15:05
Vet inte hur vanligt det är där i Filippinerna, men bäddsoffor är ju ett alternativ. Det bör ju inte ta upp så mycket mer yta i rummet än ytterliggare säng/sängar.