Prisnivå i Filippinerna och maaaaten!

Av Saraho
21 feb. 2016 11:32
Visningar: 3458
Hej!

Vi är en familj med fyra barn som rest mkt i Thailand som nu sneglar på Filippinerna. Ni som rest i båda länderna; vilket land är billigast? Vi tycker boendet i Thailand har blivit rätt dyrt. Vi har svårt att hitta hotell i Thailand med hyfsad standard (vi är mer åt det enklare hållet men önskar ac och ibland pool) för en rimlig summa pengar. Är det ung samma priser i Filippinerna? Min känsla, när jag läst runt, är att det är ngt billigare fortf i Filippinerna. Och maten, vi älskar god vällagad thaimat. Vi försöker undvika western-mat när vi reser. Så hur är maten i Filippinerna. För oss är det viktigt med god mat...

Sara
21 feb. 2016 12:03
Hej.

Jag tycker hotellen i Thailand är riktigt billiga fortfarande. Det går hitta en fin ny bungalow för 800 THB nära havet. Och i bangkok finns det också Hotell med pool för cirka 200 - 350 kronor med bra standard 3 till 4 stjärnigt hotell.

Jag var i filipinerna i 7 veckor, Puerto galera, tacloban och sedan Manila. Hotellen är dyrare. Och maten är också dyrare än Thailand. Det finns inte mycket street food och marknader som Thailand heller. Tänk på också att kriminaliteten i filipinerna är Hög, gå inte och visa upp dina fina smart telefon utomhus. Ring inomhus.
http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Bangkok/Reseinformation/Reseinformation-Filippinerna/

OBS: Många ATM automater accepterar inte utländska betalkort. BPI, HSBC, City bank acceptarar utländska kort.

Men metro bank, philipine bank, china bank mfl accepterar INTE utländka kort. Försökte med mina mastercard och visa kort i flera olika städer utan framgång på dessa banker.

Tips:
Tänk även på att inte ta med din kasse eller väska in i någon affär, det är stor risk att någon lägger en eller flera varor i din väska och sedan åker man dit. Det finns vakter med maskingevär utanför varje butik. Lämna din väska till dem, så får man tillbaka det nätr man handlat.

Men naturen är vacker och transporter är billiga. Man kan flyga från Sverige med Cathay pacific med mellanlandning i London och Hongkong ( Billigast) .

Maten är inte så stark som thailand, men mycket god, testa adobo chicken eller fisk.... Mycket spansk inspererad mat...
2 mars 2016 11:55
Tänkte på hotellkostnader i Thailand, varför inte hyra ett hus ofta billigare än hotell och trevligare när man har barn.