Oman Muscat

27 okt. 2010 11:30
Visningar: 3540
Hej, vi har bokat en resa till Muscat i Oman. Kommer bo på ett fint hotell vid vattnet. Men vi vill gärna se lite annat och kanske åka ut i öknen med Jeep. Är det nån som har tips på Muscat och utflykts tips? Är snorklingen bra?

Vi ska bo på hotell Shangri La, ca 20-30 min från staden, har någon bott där?

All info tas tacksamt emot!
1 nov. 2010 14:34
Hej!
Muscat är en annorlunda stad - storstad i liten förpackning. Inte alls som Dubai (Mellanösterns Las Vegas). Där finns 'shopping-gallerior', vackra hus (diplomatkvarteren bl.a.) men inga skyskrapor.
Shangri-La består av 3 hotell i ett. Goda vänner bodde på Shanri-La al-Husn - tyckte det var underbart!!
I Muscat finns ett litet men bra museum som heter Bait Al-Zubair. Besök även Sultan Qaboos Mosque, en av världens största moskéer. Inte prålig men otroligt vacker. Sultanens Palats kan beskådas utifrån, mkt vackert när solen går ned. Nizwa är en stad som ligger ca 1 tim med bil från Muscat där man fortfarande hittar 'äkta' omanskt hantverk. Fråga även på hotellet om det är aggläggningsssong för sköldpador. 5 arter (varav en är utrotningshotad) lägger sina ägg på olika ställen utefter den omanska kusten. Fågellivet i Oman är en ornitologs dröm.
Taxi är relativt billigt i Muscat. Hotellet har säkert tillgång till en bra guide.
'Googla' gärna lite för att läsa om Omans historia samt om Sultan Qaboos.
Hör gärna av Dig.
Lisa
1 nov. 2010 20:55
Tack för ditt svar! Ska absolut kolla upp dina tips! Ska bli intressant att se staden Muscat, har du varit ute och ätit där? Vi vill nog åka in dit och hoppas på en kulinarisk upplevelse.
2 nov. 2010 12:21
Hej igen!
Vi åt på olika små 'slink-in' ställen med mycket god mat. Observera att om Ni är man/kvinna inte sätter Er där enbart männen sitter. Ni bör sätta Er på 'familjesidan. Annorlunda men 'man får ta seden dit man kommer'. Äter Ni utomhus så brukar det gå att sitta varsomhelst.
När ska Ni åka!
Hälsningar
Lisa
2 nov. 2010 19:55
Bra att veta det med var man ska sitta. Kul att höra att ni tyckte det va god mat. Vi åker vecka 6, så andra veckan i februari. Hoppas då på bra väder! När va du där, var det nyligen?