Muscat

8 okt. 2009 15:57
Visningar: 780
Om Ni har möjlighet, kanske stannar Ni 2 veckor i Salalah, tag en tur till Muscat. Flyget är inte särskilt dyrt och går flera gånger om dagen. Muscat är en storstad med den arabiska själen intakt. Det finns inga likheter meed Dubai som ju mest ser ut som öknens Las Vegas I Muscat finns inga enorma höghus men däremot välritade normala oftast vita hus. Lägg märke till att Inga vattentankar syns på taken eftersom allt skall vara snyggt. Den stora moskéen är ett måste liksom Zubair-muséet..
Av Theelf
8 okt. 2009 20:22
Hej Lisa,

Mycket intressant att du slår ett slag för en del av riktig arabisk kultur. Oman och Muscat är verkligen värt ett besök. Och kul att du kommer med något nytt.

Tyvärr är du ute i ogjort väder. Här på RG är det Thailand, Dubai och andra äventyrliga destinationer som gäller. Att försöka författa något välformulerat eller komma med tips om något annat än solsemester i Sydostasien bemöts med tystnad. Att komma med en nyanserad åsikt är inte heller populärt. Om du däremot kommer med tips om bungalows vid vattnet, ett flygbolag som serverar ölet samtidigt som maten eller var man man köpa billiga kopior är man inspirerande och en hjälte.

Tidigare var det även populärt att skriva skit om Bulgarien här. Alltid författat av folk som hade valt Sunny Beach som nästa destination i sin jakt på äventyret. Av detta drog dessa globetrotters slutsatserna att bulgarer är skit och att bulgarisk mat är skit.

Jag föreslog för en tid sedan att man skulle ge alla Thailandsfans en egen del av detta forum. RG har inte kommenterat detta, men däremot var det några av medlemmarna som hörde av sig och tyckte att det var ett korkat förslag. Dum heter som en av medlemmarna valde att uttrycka det.

Så vi som är intresserade av annat får fortsätta finna oss i att dränkas av "Nyheter från Koh XX", "Hjälp - jag ska åka till Thailand och vet inte vilken strand som är bäst" eller "Vilket flygbolag har bäst underhållningsprogram på vägen till Bangkok".

Over and Out

TE

Av Elgona
8 okt. 2009 21:53
vi är många här på Rg so slår ett slag för den arabiska själen...
jag gör det i stora mått.maria