Nashville

27 jan. 2018 08:51
Visningar: 891
Hej!
Har bokat tjejresa till Nashville i oktober. Vill ha tips på coola ställen, boende, shopping m.m. Funderar även på en dagstur till Graceland med övernattning. Tacksam för alla tips kring detta.
//Marie
27 jan. 2018 14:03
Coola ställen?

Well, vi kom körandes Memphis - Nashville och åker ni till Grace Land som man bör göra om man är det minsta intresserad så ta iallafall Sun Studios också.

I Nashville missade vi kvällslivet då det kom en storm med pingpongbolls stora hagel, så de varnade för att vara utomhus så vi åkte till hotellet lite tidigar. (Som tur var klarade vi oss och både vi och hyrbilen överlevde helskinnade :-)

I övrigt så shopping, Opry Mall som ligger nära det nya Grand Ole Opry.

Intressant sevärt i Nashville tyckte vi att Andrew Jackson's Hermitage, Country Music Hall of Fame (de hade hade även en intressant busstur till RCA Studios där), Tennessee State Museum och så klart den guidade turen på Grand Ole Opry (den gamli i downtown)
9 feb. 2018 11:37
Nashville! Superfin stad men väldigt litet Downtown area. Det finns en huvudgata där alla countrybarer är belägna, där kan ni gott gå en kväll och lyssna på country live musik. Flodområdet är relativt fint och där kan man promenera... sedan finns ju "batman byggnaden" som är en del av Nashville siluett. Country Music hall of fame ska vara sevärt.

Memphis finns ju Sun Studios, Mississippi floden med river Cruises som kan vara kul om man vill turista på amerikanskt vis... Graceland är fantastiskt!! Rekommenderar verkligen ett besök till Elvis land! Går inte att missa om man är i Tennessee .. :) Memphis i sig är inte sådär sevärt då staden innehåller väldigt ruffa områden - reste dit ensam och åkte buss och fick verkligen se det med egna ögon, inte en jättesäker stad så var på er vakt. Nashville är säkrare.

Har inte besökt Grand Ole Opry själv men hört mycket gott om det!