Roadtrip Nashville-södra Florida

30 mars 2018 10:33
Visningar: 773
Är i startgroparna för planering av en road trip i den amerikanska södern. Vi är två vuxna och två barn i mellanstadieåldern. Jag och maken är mycket musikintresserade, därför är Nashville, Memphis och New Orleans ett måste. Ungarna vill till Florida för sol, bad och nöjesparker. Vi tänker att detta måste gå att kombinera... Har tittat på olika alternativ och tänkt följande: flyg till Nashville, efter 1-2 nätter vidare till Memphis och även där 1-2 nätter, därefter till New Orleans' och stanna i två nätter. Sen mot Florida (kanske köra utmed Mexikanska golfen?), 1 natt på motell påväg mot Orlando. Väl framme i Orlando ca 4 nätter och slutligen ca 5-7 nätter för sol och bad i södra Florida. Flyg hem från Miami/Fort Lauderdale.... Någon som har erfarenhet av liknande rutt? Verkar den rimlig... ?Vi tänker oss att åka i juni-juli...
Av Birgere
30 mars 2018 11:22
Tänk på att 2 nätter = 1 dag och 1 natt = 0 dag så stressa inte igenom första dagarna.
Varför inte istället stanna o ta sol&bad i trakten kring Pensacola o Panama City istället, ladda batterierna och sedan avsluta med Orlando och flyga hem därifrån.
Övriga Florida kan ni ta på nästa resa.
30 mars 2018 22:39
Hej! Hur länge ska ni vara borta?
Vi har kört sträckan New Orleans-Orlando för ett par år sedan. Vi tar alltid gott om tid på oss men känner nästan ändå alltid att vi skulle ha velat ha mer tid! Så tänk på att inte bara ha tid att förflytta er utan även har tid att stanna och uppleva saker längs vägen (både planerade och spontana) Vi körde New Orleans-Orlando mestadels längs kusten med 5 övernattningar.
Förra året körde vi Nashville-Anna Maria Island (utanför Sarasota) och tog även där 5 övernattningar på oss.

På roadtrippers.com kan man lägga upp sin rutt och få tips på aktiviteter längs vägen.

Om ni ska kombinera Orlando med sol och bad tycker jag ni även ska titta på Floridas västkust. Från Orlando kommer ni till härliga stränder utanför Sarasota på ca 3 timmar.

Lycka till med planeringen! Hör av dig om du undrar något!
Mvh Vidakatten
31 mars 2018 12:25 (redigerad)
Vi har gjort motsatt resa ;-) startade i Miami Beach (så klart) där vi hade ca. en vecka för att slippa värsta abstinensen.

Vi tog inte Orlando eftersom vi varit där några gånger redan utan tog tre nätter i Clearwater Beach för att se även det området.
Annars blir det ju ungefär er rutt.

Vi fortsatte till Tallahassee som vi också ville se då det är Floridas "huvudstad", tre nätter men två kunde ha räckt om det inte råkat vara "vårfestival" med stor parad och festligheter. Har man tid så finns så klart saker att se i fler dagar.

Därifrån till Pensacola Beach, April och säsongen hade knappt börjat men ändå en underbart ställe för ett par dagars avkoppling på hotellet bokstavligen 10 meter från vattnet och de vitaste stränder man kan tänka sig.

På väg till New Orleans stannade vi på "National Naval Aviation Museum", helt fantastiskt om man är intresserad!

I New Orleans var vi 5 heldagar om jag minns rätt, massor att se och vi vi hann med de cantrala delarna, även här var det festival "French Quarter Festival" musik överallt!

Memphis ville vi ha med för att se Graceland och Sun Studios, något mer museum hann vi också bara två nätter och stan var enligt vårt tycke ganska ruffig och inte speciellt trevlig.

Nashville är då betydligt trevligare och där finns mycket att se. Vi hade tre nätter, ewn halv dag gick bort p.g.a. en kraftig storm som skrämde hem oss till hotellet, hagel som pingisbollar och tornados vill man ju inte vara ute i (stormen missade oss som tur var så vi kunde lämna tillbaka bilen hel och fin ;-)

Kort sagt tycker jag ni pressar schemat för mycket och kommer tvingas hoppa över saker ni nog vill hinna med. Att t.ex. ta en natt i Nashville vore vansinne ;-)

Ni kan hitta bilder från vår tur i vårt album http://foto.floridasidan.se/#!home lite utspritt då jag lägger Florida först, sen USA och sist övriga resor men du ser ortnamnen och det var 2013-04.

Mvh. Jörgen
www.floridasidan.se
www.facebook.com/Floridasidan
8 apr. 2018 10:09
Tack snälla för tipsen! Tänker försöka genomföra resan 2020 så vi har gott om tid till planering...