Någon som varit på Meedhupparu den senaste tiden?

6 jan. 2011 16:08
Visningar: 843
Vi ska åka till Meedhupparu den 14 feb.Undrar om någon varit där på sistonde som kan berätta lite hur det var. Skulle gärna vilja uppgradera till vattenvilla nåt dygn eller två vad det kan kosta, sen säger en del att allinclusive försvinner men andra att den ingår i allafall.
21 jan. 2011 10:52
hej
Hotellet kan enkelt svara på dina frågor.
Tänk bara på att det KAN finnas olika kategorier av All inclusive.
- half board
- full board
- all inclusive
- total all inclusive
Mitt råd är att välja Total All inclusive, då ingår verkligen allt.
Dom som måste betala på plats blir ruinerade om man är vanlig svensk.
Men är man millionär som många ryssar, ja dom bryr sig ju inte.....

Att uppgradera sig till vattenvilla innebär bara en flytt till samma standard, på en extremt liten atoll, som man normalt går runt på nån timme....Du kommer ju kunna snorkla ut till vattenvillornas vatten i alla fall...

mvh Maria
Av Jolle55
31 jan. 2012 12:52
Nu är det ju ett tag sedan ni var på meedhupparu,men vill gärna veta hur det var.Vi har varit på kuredu och skall åka till meedhupparu 26 feb 2012.Vem åkte ni med och fick ni bo bredvid "the wall" som dom kallar det?
Har du några tips?
MVH Johan
1 feb. 2012 15:43
Var på Meedhupparu i början av januari och det var toppen. Vi bodde i en vanlig bungalow 137 som låg nära stranden och norra piren. Så vi hade bad alldeles utanför, vi slapp muren och det var lagom långt till restaurangen. All inclusive var helt ok. Vet ej vad vattenvillorna kostar, de var fullbokade, då det är mycket ryssar på ön.
Av Jolle55
1 feb. 2012 17:13
Låter kanon.Berätta lite mer om du har tid.Vad ingick i allinklusive,vad kostade utflykterna och vad fanns det för utflykter?Var det bra att snorkla?Vilket bolag åkte ni med,tror att det är endast dom engelska resenärerna som åker med thompson som får stugorna vid "the wall".Hur mycket dollar bör man ha med sig?Visst gick det att använda visakortet där?
Många frågor men är så j-vla ressjuk nu.
1 feb. 2012 19:01
Vi åkte med Qatar Airways från Stockholm till Doha och sedan från Doha till Male. Jag tycker att Qatar var inte så bra, planen vi åkte med var gamla och trånga, maten var inte heller bra. Det var jobbigt att först flyga 6,5 timmar till Qatar och byta plan och flyga 4,5 timmar till Male. Det blev ingen bra sovtid. Om jag åker dit igen, så skulle jag välja en annan väg, så att man får mer tid att sova på planet. Nu var man väldigt trött när man kom fram. Tiderna som flyget gick var bra, då man flög från Stockholm 14.50 och var i Male 07.30. Hem gick det 20.00 från Male och var på Arlanda 06.40.
Du betalar med VISA på hotellet, även det du köper i deras shoppar. Däremot behöver du dollar till dricks. Vi gav vår städare 2X5 dollar, killen som alltid ställde i ordning våra solstolar 3X1 dollar, kyparna fick 3X3 dollar och han som tog hand om gästerna och ordnade med utflykter m.m. fick 3 dollar.
All inclusive var alltid buffe med olika teman. Medelhavsmat, Maldiviskt, Italienskt, Kinesiskt. Det fanns mycket att välja på och kockarna gjorde alltid 2 pastarätter, en kötträtt och en fiskrätt på stekhällen. Sedan fanns det alltid kötträtter, fiskrätter, kycklingrätter, vegetariska rätter och pasta. Fint salladsbord, soppa, bröd och ett stort efterrättsbord samt glass. Vin, öl, läsk och vatten ingick.
I baren fanns det alltid 4 drinkar med alkohol (dagens drinkar), men du kunde även få andra drinkar och alltid alkoholfria drycker. Var du sugen på något mellan målen, så var det snacks mellan 10-11, 16-17 och 22-23 i baren.
Varje dag så stod det 2 st 1,5 liter vatten i flaska på rummet. Kaffe och tea kunde du också fixa på rummet.
Utflykterna bestod av: morgonfisketur, kvällsfisketur för 35 dollar, solnedgångstur, tur till en öde strand och till en ö som de kallade Lovers Paradise. Har bara priset för kvällsfisketuren.
Det finns ett litet gym med några maskiner. Tennis- och badminton-bana. Racket och bollar får man låna gratis. Man kan hyra jet-ski, dyka (dykarskola) och snorkla. Ta med snorkel för det kostar 55 dollar i shoppen.
De har även skaldjursafton på stranden och beachpartys, men det kostar extra och är rätt dyrt.
I baren är det underhållning på kvällen med livemusik.
Tiden går otroligt fort och man gör egentligen ingenting utan bara njuter av paradiset.

Hälsn.

Brigitta
Av Jolle55
1 feb. 2012 19:06
Låter kanon.Vi åker oxå med quatar med samma tider som ni hade.Om ni skall till maldiverna igen så kan jag rekommendera kuredu.Tänkte ta med 350 dollar i fickan till dricks o div,resten får man ta på kort om det behövs.