Maldiverna med liten plånbok

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Superlyxiga resort och stränder så vackra att de ser overkliga ut. En semester till Maldiverna kan verka som en fjärran dröm för de flesta. Men med några smarta tricks kan du njuta av ett par veckor på de mjölvita sandstränderna utan att ruinera dig helt.
Publicerad 18 december 2018

Maldiverna består av 1200 öar och ligger som en pärlband i Indiska Oceanen. Destinationen är känd som ett lyxigt och lugnt semesterparadis för de med extra fet plånbok, där var och en av de 100 ö-resorten ligger på sin egna privata ö. Här är det endast två regler som gäller; skor är förbjudna och du ska enbart fokusera på att slappna av och njuta av semestern.

Även om en resa till picture perfect-destinationen Maldiverna är något som länge varit förknippat med exklusiva bröllopsresor finns det ändå ett rimligt sätt att uppleva paradiset på. Gör dig redo att utforska det kristallklara undervattenslivet, strosa längs de mjuka sandstränderna och njuta av den lokala maten. Vi har samlat de bästa tipsen till Maldiverna på budget.

Hur reser man då till Maldiverna på budget?


Flygbiljetterna billigare än någonsin

Det första du bör tänka på för att hålla kostnaden nere är att hitta billiga flygbiljetter. Just nu är flygbiljetterna billigare än någonsin. Det lönar sig att vara ute i god tid, satsa på perioder då inte alla andra reser och jämföra flera flygbolag innan du bestämmer dig.

Bo på de lokala öarna

Steg nummer två, och en av de allra viktigaste faktorerna som spelar in för att spara pengar, är var du bor. Byt ut resort-öarna mot en av de lokalbebodda öarna, till exempel Dangheti, Rasdhoo och Felidhoo. Här är prisnivån mycket lägre än på de konstgjorda och uppbyggda öarna, samtidigt kan du umgås med lokalbefolkningen och få en mer autentisk upplevelse av landet. De här öarna var tidigare stängda för turister, men de har öppnat upp de senaste åren. Det är dock fortfarande väldigt få turister här – en unik chans att uppleva det äkta Maldiverna.

Undvik dyra resort

Checka in på ett av de mysiga gästhusen som drivs av lokala familjer istället för att bo på de dyra ö-resorten. Gästhusen har också poppat upp på obebodda öar så att du ska få den ultimata öde ö-upplevelsen. Det här gör vistelsen både billigare och mer äkta. Gästhusen har ofta måltider inkluderade i priset också, och bjuder in dig till smakfulla middagar med trevligt sällskap och goda rätter där fisk oftast är en av huvudingredienserna.

Ta den lokala färjan

Sjöflyg till resorten, inlandsflyg mellan öarna och snabba speedboats är ofta en onödig kostnad när man kan ta den lokala färjan mellan öarna för en bråkdel av de priserna. De går självklart långsammare, men du får en fin båtupplevelse och möjlighet att beundra havet i lugn och ro. Kolla alltid upp färjetiderna i förväg, då det är några dagar färjorna inte går alls.

Ö-hopping

Ö-hopping på Maldiverna är billigare än i till exempel Grekland, och är ett härligt sätt att få se många av de olika öarna på – till ett betydligt billigare pris än att bo 10 dagar på ett och samma lyxresort.

Gör Maldiverna till en del av en rundresa

Om du redan har planer på att resa runt ett tag och besöka flera länder, kan du enkelt hitta billiga biljetter till Maldiverna från bland annat Dubai, Sri Lanka eller Indien. Från Sri Lanka kan du till exempel enkelt flyga dit på en timme för runt 500 kronor och ta några dagar i ö-paradiset, eller låta en turoperatör skräddarsy en rundresa åt dig.

Undvik högsäsongen

Maldiverna har en genomsnittstemperatur på cirka 30 grader året runt, med högsäsong från december till april. Åker du däremot under lågsäsongen, alltså maj till november, är både priserna och turisttrycket mycket lägre, och flera lyxresort halverar sina rumspriser. Visst finns det risk för regn, men i gengäld är natur och djurliv såväl ovan som under ytan mer färgglatt än under högsäsongen.

Besök landet innan det är för sent

Maldiverna är det mest lågliggande landet på jorden, och 99 % av landet består av hav. Den högsta punkten på Maldiverna är tre meter hög, och de flesta invånarna bor bara en meter över havet. Det är därför också det mest utsatta landet med tanke på klimatförändringar och ökad havsnivå. Många forskare menar att landet endast har några år eller årtionde på sig innan det kommer försvinna under vattenytan. Ta chansen och besök ö-paradiset nu!
Resor med flyg och hotell till Maldiverna
Charter till Maldiverna
Flygresor till Maldiverna


Resor till Maldiverna

Erbjudanden till Maldiverna