Kombinera 2 öar..

Av Friss
2 jan. 2012 15:41
Visningar: 1260
Hej!!'

Har börjat kolla in Maldiverna mer och mer, men det är ju nästan omöjligt att välja ö, där finns ju så många. Finns det möjlighet att bo på 2 olika öar som ligger hyfsat nära varandra? Känns som alla stannar på en och samma ö. Vi är ute efter en eller då 2 öar med det fantastiska vattnet man ser på många bilder, inte allt för lugnt, och möjlighet att åka ut på utflykt till småöar. Vill bo med mat och dryck som ingår, förstår att det blir väldigt dyrt annnars, det räcker med 3-4 stjärnigt hotell, reser med barn på ca 6 år. Flyg eller båt ut till ön spelar inte så stor roll. Vill helst inte betala mer än 3000:- natten. Hittade Summer Island village till bra pris, men det ser inte så super paradisiskt ut (tänker på stränderna då). Kom gärna med med förslag på öar, där e allt för många att välja på..:-)
2 jan. 2012 16:46
Hej!

Det vinns över hundra 3-5-stjärniga resorter på Maldiverna som oftast erbjuder all inclusive. Male och några av öarna har även enklare guesthouse om man vill få ner kostnaderna lite. Det är svårt att ta sig mellan de öar som har hotell. Däremot erbjuder många öar halvdagsutflykter till obebodda eller lokalbefolkade öar runt omkring. Ett tips är Meedhupparu som har hyfsade priser, vackra stränder och fina snorkelrev precis vid stranden. Här är två bra länkar med mycket information: www.visitmaldives.com och www.maldives.com

Hoppas att tipsen kan vara till hjälp?

Trevlig resa!

Hälsningar,
Jeanette på Resfeber
Av Friss
2 jan. 2012 17:56
Hej!!

Tack för tipsen!! Har just läst och läst på olika sidor och kom väl fram till att Kuredu eller Merru skulle passa oss bra. Vet inte vilken som är finast, men de ser bra ut och har ok priser. Filitheyo är ju en favorit, men där är ju helt andra priser..
Hälsn,
Anneli
20 aug. 2012 22:25
Friss,

Vi funderar i precis samma tankar att besöka 2st öar men kan inte bestämma oss.
Hur gjorde ni och vilka öar tog ni?

Hur mycket fick ni ungefär betala?

Häls
Robert
Av Friss
29 aug. 2012 09:44
Hej!!
Blir inte 2 öar för oss, men de har en del kombinationer av öar på indcen.com. Vi betalde ca 20 000:- för flyg, 2 vuxma 1 barn 6 år. Finns lite billigare nu med Turkish airlines, men de hade ej släppts när vi bokade, finns även andra bolag, men vi ville ha bra flygtider och max en mellanlandning. Vi åker med Quatar som ska vara ett av världens bästa... Kommer nog att välja Reethi beach som jag läst väldigt positivt om och har hyfsade priser. Kuredu har också bra priser, men nästan alla verkar föredra Reethi framför Kuredu. Deras hemsidor har information om priser på boende, lycka till!!!
29 aug. 2012 18:56
Jag var på Meedhupparu i januari och det var jätte bra. Underbar, lagom stor ö med fina vatten och rev. Mycket vackra fiskar. Bra mat och boende. Bokade resan genom Indcen och flög med Qatar, som jag tycker är överreklamerade. Helt ok, men inget mer!
Av Lialu
6 mars 2013 14:57
Både Kuredu och Reethi är jättefina öar. Kuredu lite större, lite mer att göra, ännu finare stränder. Med barn hade jag valt Kuredu DIREKT, men som sagt Reethi Beach är jättefin! Hoppas allt blev bra?

//Linda maldivernakoll.se
Av Friss
24 mars 2013 13:32
Det blev Reethi, kom hem i tisdags. Vi hade det kanon, lagon stor ö för oss. Pratade med en del som varit på Kuredu och alla där tyckte Reethi var bättre, de tyckte Kuredu var för stor och för livlig. Vi längtar tillbaka varje dag, får se om det blir Reethi nästa gång eller en helt ny ö..:-)