Någon som varit på Koh Jum?

Av Charina
23 mars 2008 14:22
Visningar: 3186
Hade tänkt mig dit i februari 2009. Jag vet att det inte finns nån el så det behöver ni inte skriva. Vad jag vill veta är ungefärliga matpriser på ställena.
Som en öl = ?
Frulle = ?
Nånting bara så att man vet lite vilken nivå det ligger på.
Jag ska bo på norra delen av ön!
Av Charina
26 mars 2008 12:24
Det va väldigt va ni skriver här då.. verkligen ingen som varit där?
Av Legusta
26 mars 2008 23:50
Koh Jums stränder är inte de vitaste i Thailand men kompenserar det med att vara långgrunda, badvänliga och ha fin botten. Och du får ha dem nästan helt för dig själv.

Krabi och då i synnerhet Ao Railey och Phi Phi Island är de enda platserna i Thailand där det finns organiserade bergbestigningsplatser. Annars så kan du hyra en havskanot och paddla i det turkosfärgade vattnet i skuggan av de 100 meter höga klipporna som mejslat ut Krabis speciella utseende. Stränderna Ao Nang och Ao Railey ligger utanför Krabi i ett surrealistiskt berglandskap med skrovliga toppar liksom fodrade med djungelgrönska.

Mangroveträsket i Krabis utkant är ett av världens rikaste ekosystem. Stora vattenvaraner, ormar och apor finns här liksom några av världens ovanligaste fågelarter. Bästa sättet att uppleva miljön är en båttur med den kunniga och legendariska guiden mister Dai.

Koh Jum ligger cirka 25 kilometer söder om Krabi. Ön är cirka en mil från norr till söder och 1-3 kilometer bred. Det finns tre större byar, några affärer och en grusväg som går runt en stor del av ön. De flesta invånarna livnär sig på fiske.

Klimat: Maj-oktober är regnperiod i södra Thailand men det regnar ändå inte hela tiden. Medeltemperaturen är alltid drygt 30 grader.

Resa hit: flyg Stockholm-Bangkok t/r cirka 6 000 kr under april-juni.

Bangkok-Krabi: inrikesflyg drygt 500 kr enkel. Buss över natten cirka 125 kr enkel, tåg 170-350 kr (byte till buss i Surat Thani).

Krabi-Koh Jum: en och en halv timmes båtfärd, cirka 50 kr. Säg till i förväg att du vill stiga av vid Koh Jum (båten fortsätter till Koh Lanta).

Mitten av maj till mitten av oktober avgår inga båtar, åk då buss till Laem Kruat och därifrån båt till Koh Jum. Hela resan kan köpas i Krabi.

Bo: boka helst i förväg på någon av de många resebyråerna i Krabi, speciellt under högsäsong, eftersom det inte finns mer än en handfull bungalow-anläggningar på ön. Alla ligger på den västra sidan.

Räkna med från 40 kr per natt för en bungalow.

New Bungalow ( +66(0) 14644230) och Joy Bungalow (+66(0)2291502) är de mest kända och inarbetade anläggningarna. Bägge ligger på södra delen av ön.

Äta: vid sidan av hotellens serveringar finns några enkla fiskerestauranger i Koh Jum Village. En bra middag med dryck kostar cirka 25 kr per person.

Strax norr om Koh Lanta ligger den oexploaterade ön Koh Jum. Här finns ett tiotal bungalow byar på ön, de flesta av enkel standard utan luftkonditionering. Allmännt färdmedel på Koh Jung är med moppe med sidovagn.

För mer information på engelska:
http://www.kohjum.com

Koh Lanta är också en bra utgångspunkt för att göra härliga snorklings- eller dykutflykter till några av de närbelägna öarna. Du kan också roa dig med att paddla kajak eller upptäcka öns natur från elefantryggen.

Här har Du en plats där Du kan gå ner i tempo och njuta av den avslappnande atmosfären, den goda billiga maten och de fantastiska stränderna. Du slipper den skenande kommersialismen som många turistorter världen över tycks tro att alla turistande gäster söker.

Visst finns det de som söker diskotek, flickbarer och MacDonalds, men för dessa finns det definitivt ”bättre” platser att åka till. Här njuter vi av att bara vara! Ta en morgonpromenad på stranden, en djungelutflykt eller givetvis en dyktur på dagen. På Koh Lanta bor Du I bungalow.

Du tar det lugnt på denna fridfulla ö kanske badar på den riktigt långgrunda viken i Khlong Dao inte långt från Saladan. Saladan kan erbjuda dej frukt och matmarknad, liten galleria med hantverk ev. kläder, och svensktalande personal (Maj-Britt, Ulf och Tomas) på http://www.lantadiver.com som har flyttat ner sedan 1998.
Av Charina
27 mars 2008 18:50
Ok, 25 spänn för käk.
Tack.
Av Beijer
3 apr. 2008 09:34
Hej Charina.
Ser att du har tänkt åka till koh jum.Det är ett lugnt väldigt lugnt ställe.
Vi var där i december.Finns inget att gjöra där men perfekt avkoppling.
Vi bodde på joy bongalow södra delen av ön det bästa enligt min mening.
Underbar mat.

Skickar en liten varning köp inte resa och övernattningar på flygplattsen i Krabi
som vi gjorde.Vi blev ricktigt blåsta
Av Legusta
3 apr. 2008 20:00
Koh Jum - Totalt finns ett 70-tal bungalower fördelat på tre platser. Varken luftkonditionering, tv eller andra mordeniteter, däremot fläkt och ström under ett par kvällstimmar. Båt från Saladan (Koh Lanta) eller Krabi enligt varierande tidtabell. Enklast är dock att chartra en långsvansbåt. Känns Koh Lanta för exploaterat för dej du har du hittat rätt.

* Andra öar i närheten

Koh Ngai - På ön ligger 9 resorter, alla utspridda. Nås lättast från Trang-provinsen. En båt om dagen från Saladan, Koh Lanta.

Koh Lanta Noi - ligger precis norr om Koh Lanta och det är den man passerar mellan de två färjeöverfarterna. Koh Lantas administriva centrum ligger här.

Koh Si Boya - Om Koh Jum är för exploaterat för dej skall du åka till denna ö. Här finns 2 bungalow-anläggningar. Lite el från en generator under vissa timmar. Fantastisk miljö att slappna av i. En av Thailands gömda små juveler.
Av Lanta
4 apr. 2008 07:01
Hej
Jag åker till Koh Jum i morgon,så jag ska kolla lite.
Jag återkommer o annars kan du maila mig på (Logga in för att se e-postadress)

MVH Laila på Koh Lanta.