Priser för färjan till Koh Jum.

22 nov. 2017 21:25 (redigerad)
Visningar: 1796
Hej. Åker till Thailand 28 dec. Har bara flyg så vi har bokat 4 nätter på Koh Jum. Landar tidig morgon 29 dec på Phuket airport. Bokade rum från 30:e på Koh Jum då vi inte vet om vi hinner med färjan. den 29:e. Nån som åkt denna väg nyligen och kan svara på hur färjan går och vad den kostar. Vore ju himla skönt hinna ut till ön samma dag vi landar. Känns lite onödigt att övernatta i Krabi först. Har googlat en del men blir inte riktigt klok på infon. Hoppas någon kan svara..Tack på förhand.
Tina
Av Atjima
26 nov. 2017 17:57
http://tigerlinetravel.com/ferrybooking.php

vi är ute efter ungefär samma sak. ser att phuket från ao po pier går 8.15 mot koh jum, men gå in på länken och sök. Tror inte du ska behöva åka till krabi...
vi landar 13,25 så vi måste nog övernatta på phuket, men väljer ett enkelt nära flygplatsen..
Av Monki66
27 nov. 2017 09:43
Hej,
Kontakta er resort på Koh Jum och hör om transfer med dom.

Du skriver inte vilken tid ni landar men ska ni åka färja så brukar det ta lång tid från Phuket, då jag tror att ni måste passera Phi Phi för att sedan bli avsläppta på Jum. (kolla in Phuket Ferry och Tigerline)

Smidigast tror jag blir att ni tar Taxi från Phuket Airport till Krabi. Och därifrån färja eller longtail ut till Jum.
Vi har åkt taxi från Phuket till Ao Nang och betalade 3000 thb. Färja är billigt att åka, men jag har ingen aning om vad det kostar att åka med longtail från piren i Krabi till Jum.
Kolla in sidan "Krabiguden Koh Jum".

/Monica
27 nov. 2017 21:22
Vi landar redan 5.50 på morgonen. Har fått ett svar från vårt boende på Koh Jum att de kan hämta oss på flygplatsen och fixa hela resan för 6000 bath. Helt ok då vi har fått bra boende priser på ön. Grejen är att jag inte får nån mer kontakt med resortet för att boka detta. De svarar inte på mina mejl jag skickat genom booking. Har även letat upp en annan sida de har typ blogg. De svarar inte där heller. Har nu bokat även första natten på ön då jag hoppas vi ska kunna fixa överresan på ngt vis. Väldigt tacksam för svar..Ska kolla mer av de tips jag fått från er. Tack..
Tina
28 nov. 2017 19:55
Tack Atjima. Kollade din länk. Den verkar ju kanon. Om allt funkar och vårt flyg är i tid 5.50 så bör vi hinna med bussen som går 7,30 från flygplatsen och sen till färjan. Hela resan blir ju hälften så dyr oxå. 3100 bath ist för 6000 bath. Enda mer vi får betala är longtailen som hämtar ute på havet och går in till Koh Jum. Har ni nån erfarenhet av tigerline travel ? Bokade inte nu så jag vet inte om man måste betala hela resan direkt lr på plats.
Ps . Vet nån om det finns uttagsautomat lr liknande på Phi Phi Island ? Vi åker dit några nätter efter Koh Jum. Ds
Tina
Av Atjima
28 nov. 2017 20:15
Tack, ja jag hoppas du får nytta av länken och att allt fungerar som det ska. Vi har åkt med Tigerline från Koh Lipe till fastlandet och det var väl inga större missöden vad jag minns. Vi köpte då biljetten på ngt kontor på Koh Lipe några dagar innan färd.. Skriv gärna sen hur det gick för er!
28 nov. 2017 21:58
Citerat från Tinatomasson:
Ps . Vet nån om det finns uttagsautomat lr liknande på Phi Phi Island ? Vi åker dit några nätter efter Koh Jum. Ds
Tina
Det finns.
Av Monki66
29 nov. 2017 09:03
Ang Tigerline:
Man måste boka senast dagen innan med Tigerline, och det gäller alla transporter med båt och färja i Thailand.
Boka på deras hemsida när ni är säker på att ni ska åka den turen. Alla resor med färja/båt betalas direkt när man bokar.

När ni väl är i Thailand och ska vidare så bokar ni med en Travelshop där ni befinner er.

Vi har åkt med Tigerline ett flertal gånger och bokat "jointticket" dvs bil och färja, och det har fungerat bra, även om färjorna är skruttiga och sällan håller tiden, tyvärr.
Vi har även bokat och betalat på deras hemsida hemifrån när vi åkt med dom första dagen från flygplatsen. Då har vi åkt från Krabi Airport ner till Koh Lipe.

Det är alltså inga problem att betala på deras hemsida på nätet, du får biljetter att skriva ut. Men ta gärna reda på var på Phuket Airport de har upphämtning.
Det är där det kan fela om man har kort om tid, att man inte hittar deras upphämtningsplats. Ofta kan passkontrollen ta 1 tim, och då blir det verkligen kort om tid.

En gång missade vi Tigerlines minibuss från flygplatsen till piren, pga passkontrollen, men det löste vi med att ta egen taxi till piren och då hann vi med färjan.

Lycka till, det går säkert jättebra :)

/Monica
29 nov. 2017 14:24
Tack så himla mycket. Vi landar 5.50 och jag tror det stod att bussen går 7.30. Kan ju bli lite tight. Men om man helt enkelt tar en taxi på flygplatsen och bara bokar färje biljetter hemifrån. Kanske bättre ifall tiderna blir svåra att hålla. Vet inte om det går flera färjor ut till öarna? Kan man boka bara färje biljetter oxå hod Tiger line? Får sätta mig ikväll o kolla lite. För en taxi kan det ju inte vara några problem att få tag på bara man vet vart man ska. Har förstått att det finns flera hamnar i Krabi.
Av Monki66
30 nov. 2017 15:21
Det är från Phuket "Ao Po Pier ni åker till Koh Jum och då med Speedboat. Ska ta ca 1,5 tim.

Jag tror det är enda chansen att ta den båten från Phuket för att komma smidigt och snabbt fram till Koh Jum.
Det kostar nog inte så mycket mindre att boka bara båten än att boka "bil - båt" biljett.

Men kolla på nätet, och kolla hur långt det är, skulle tro att det är max 30 min bilresa till färjeläget/hamnen i Ao Po. Finns säkert priser på taxi också.

/Monica
30 nov. 2017 20:29
Ok..Trodde vi var tvungna att åka från flygplatsen till Krabi för att ta oss till Koh Jum. Ja då blir ju bilresan mycket kortare och båt resan längre. Men frågan vilket som är bäst. Inte så jättepigg på lång båtresa. Fast kanske ingen höjdare med lång bilresa heller..Hör att de kör som galningar..Men jättetack för infon. Nu får jag mer att hugga tänderna i..Har ni mer info så lägg gärna ut. En månad till vi åker så hinner sitta o googla en hel del.
Tina.
Av Monki66
3 dec. 2017 22:57
Hej igen,
Skulle nog välja båtfärden från Phuket i första hand :)
Av Atjima
9 dec. 2017 20:27
Citerat från Monki66:
Det är från Phuket "Ao Po Pier ni åker till Koh Jum och då med Speedboat. Ska ta ca 1,5 tim.

Jag tror det är enda chansen att ta den båten från Phuket för att komma smidigt och snabbt fram till Koh Jum.
Det kostar nog inte så mycket mindre att boka bara båten än att boka "bil - båt" biljett.

Men kolla på nätet, och kolla hur långt det är, skulle tro att det är max 30 min bilresa till färjeläget/hamnen i Ao Po. Finns säkert priser på taxi också.

/Monica
Vilken sida hittar du den på???
Av Monki66
11 dec. 2017 08:58
Atjima, se Tigerline Ferry.
24 dec. 2017 22:50
Hej igen. Börjar bli lite nervös nu. Åker om 5 dagar och inte riktigt kunnat bestämma hur vi ska göra. Satt o läste svaren här igen och ser att man måste beställa biljetter dan före. Gäller detta även om man bara ska åka båten ? Hade tänkt vi skulle bestämma när vi kommer ner och kom ut från flygplatsen. För då vet vi hur gott om tid vi har.. Hittar ju Ferry line men vet inte vart man åker från om man tar turen taxi in till Krabi och båten till Koh Lanta..Vad heter den hamnen.? Tacksam för svar.
Tina
26 dec. 2017 20:55
Har nu bokat biljetter till Buss-Båt från Phuket Airport till Ao Po Pier för färja lr speedboat ( vet inte vilket ) till Ko Jum nu på fredag. Vi åker torsdag 28 december från Gardemoen. Buss Båt biljett kostade 421 sv kr per person. Sen får vi väl se om vi hinner med. Bara hoppas på att flyg o liknande är i tid. Ha de gott allihop och tack för hjälpen. Hör av mej ifall intresse finns.
Tina
Av Atjima
26 dec. 2017 21:13
Vi gjorde likadant- vi åker ut söndag morgon och bor på golden pearl resort. Vi skaffade ett hotell nära ao po Pier- men såg sen att man fick transfer. åker taxi/buss från flyget till hotellet kvällen innan. Vi kanske ses på koh jum?
26 dec. 2017 23:18
Tycker jag helt klart vi ska göra. Vi ska bo på Coral Bay Resort. Ligger längst upp tror jag. Har du fb så sök gärna på mitt namn där..Kul..
18 jan. 2018 19:37
Måste bara tala om att allt gick jättebra. Bokade ju Buss Båt biljetter genom Tigerline Ferry 2 dagar innan vi åkte. Vi skulle landa på Phuket >Airport 5.50 fredag morgon och vi skulle befinna oss senast 7.30 vid upphämtingen från Ferryline..Gick sådär med tiden..Lite försenade rusade vi till pass kön...och som alla som varit i Thailand så går det hrm...hyfsat sakta där. Gjorde det så typ 7.45 rusade vi ut i den bastuvarma luften utanför flygplatsen och började leta efter vår buss. Efter några spännande minuter då vi var säkra på att vi missat dem så kom en kille med liten skylt det stod Tigerline Ferry på. De hade väntat in oss. Så ner till hamnen Ao Pier och hoppa ombord på en speed båt som verkligen speedade på. Hade nog hellre tagit en färja. Fast den gick ju stadigare ju fler vi blev. Till slut var vi väldigt många och väldigt mycket bagage. Men allt gick bra och tjejen på vårt resort ( Coral Bay Resort ) hade fått mitt mejl så en lång tejl låg ute på havet o väntade på oss. Rekommenderar verkligen både ön Koh Jum ( Koh Puh där vi bodde i norra delen ) och resortet. Har träffat andra som var på andra resort på ön och de var oxå jättenöjda. Åkte sedan long tejl till Phi Phi Don och färja därifrån till Phuket Town. Allt flöt på jättebra. Inga problem nånstans. Börjar spara till nästa resa. Då får det bli fler små öar som Koh Jum.
29 jan. 2018 21:17 (redigerad)
Kom Tigerline fram i tid till Koh Jum? Hur var standarden på båten?
30 jan. 2018 09:03
Kom fram iaf. Och resortet hade skickat Longtail så inga problem.. Standard på speedbåten var väl lite si o så. Hade nog hellre åkt färja. Men de gick ju bra. Kostade lite drygt 400 kr med buss o båt så det var ju helt klart överkomligt.
Av Atjima
30 jan. 2018 17:08
Vår speedboat resa var inga problem med. Kom nog fram utsatt tid, vill jag minnas. Vi hade bokat på nätet innan och då ingick hämtning från hotellet. Vi bodde i byn Pak Lok nära Ao po pier, tog knappt 10 minuter med bilen.