Malaysia - Borneo

Av Fiona76
3 juni 2009 14:33
Visningar: 1418
Hej

I sommar ger jag mig av till Asien för första gången. Resan börjar i Singapore, vidare till Sabah - Borneo och avslutas i Kuala Lumpur.

Gällande Borneo känner jag mig smått förvirrad. Vi landar först i K.K och hade tänkt fortsätta upp till Sandakan. Hur många dagar bör man stanna i K.L? Har förstått att det är en ganska trist stad om man inte tar sig ut till närliggande öar. Min tanke var 2-3 dagar.
Tips på var man ska ta sig vidare innan vi slutligen hamnar i Sandakan där planet tar oss vidare till K.L.

Jag drömmer om fina vatten, djungel, äventyr, men också lite avkoppling på mysiga hotell med härliga stränder.

Hjälp mottages tacksamt !!!
Av Marie_s
25 juni 2009 13:24
Hej,

Kota Kinabalu är som du beskriver en ganska trist stad. Men öarna som ligger utanför är fina att besöka för sol och bad. Ett par dagar i staden bör räcka innan ni åker vidare. Ni kan ju åka till nationalparken, lite muséer och besöka några fina orkidéparker.

Bäst på Borneo tyckte jag var:

-sköldpaddsön
-sipadan islands med otrolig snorkling och dykning
-Borneo Rainforest Lodge

Den sistnämnda var ett riktigt paradis långt ute i regnskogen där man bor vid en flod och går på guidade turer. Vi såg vilda orangutanger, gibbonapor, badade i vattenfall mm.

http://www.borneorainforestlodge.com/

Lycka till och trevlig resa!
Av Fiona76
30 juni 2009 13:47
Hej Marie

Tack för ditt svar. Vi har själva tittat lite på just Boreno Rainforest lodge och även Sipadan, då Mabul Sipadan . Min följdfråga är om du bokade hemifrån eller bokade på plats? Vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga. De verkar ju vara ganska populära platser att besöka och man vill inte missa sin chans att få plats.

Åter igen tack!
Av Marie_s
1 juli 2009 09:44
Hej igen,

Borneo Rainforest Logde bokade jag hemifrån. Var ju lite knepigt att ta sig dit så det kändes bra att boka inrikesflyg dit och sen bli hämtad av dem på flygplatsen.

Sipadan bokade jag på plats hos en lokal resebyrå i KK (minns ej vilken...) Bodde på ett gammal oljeplattform som var ombyggd till dykhotell; http://www.seaventuresdive.com/. En annorlunda och häftig upplevelse. Fördelen är också att det är betydligt närmare till Sipadan härifrån jämfört om man bor på fastlandet och ska ta sig ut varje dag. Det var ofta rejäl sjögång.

Till själva ön Sipadan så tillåts bara ett begränsat antal turister varje dag så det är nog kanske klokt att boka i förväg. Beror förstås också på hur flexibel man kan vara med datum.
Av Msdr
6 juli 2009 11:05
Ja Kota Kinabalu var ingen hit som stad, öarna utanför var mysiga men inte superba i mitt tycke. Några dagar räcker gott och väl!

Vi åkte sedan buss till Sandakan, häftig resa genom ön!! Från Sandakan åkte vi på river cruise, vi bodde på Abai Jungle lodge, bokade på plats, kan tänka mig att det blir iblligare att boka hemifrån. Riktigt läckert att vara ute i djungel, även om vi mest åkte båt genom, kändes rätt tryggt med tanke på alla djur :) Vi hade turen att se en stor elefanthjord vid flodkanten inkl badande elefant, baby crocodile och förstås massa apor, de finns ju överallt! Vi bokade och ordnade allt på plats, utom vissa flygbiljetter på de längre sträckorna.

Från Sandakan åker man också ganska enkelt till Sepilok Orang Utan Sanctuary, bör väl besökas, även om det var lite av en besvikelse på så vis att man bara ser aporna en stund då de matas. Men visst car det värt ett besök!

Kuala Lumpur var för övrigt en riktigt trevlig stad, perfekt shopping (fast inte alltid superbilligt) och petronas Twin Towers är läckra!! Inget är superbilligt där, men Singapore var ännu dyrare, men det är du säkert beredd på!

Riktigt trevlig resa!! Bra val och du blir säkert inte besviken!
8 juli 2009 14:07
När du ändå är i krokarna kan Gunung Kinabalu vara en trevlig upplevelse. Sydostasiens högsta berg och relativt enkelt att klättra upp. Fast särskilt varmt är det ju inte... /F

p.s
Så trist är det väl inte i KK.
d.s