UD:s avrådan om att inte åka till Mabul, Borneo

Av Link93
14 aug. 2017 18:33
Visningar: 901
Tja! Hur ska man egentligen förhålla sig till UD:s avrådan gällande området kring Mabul? Någon som varit där nyligen och har någon uppfattning? Har läst trådar från Januari men hur är det nu?
Av Ewa_h
15 aug. 2017 11:13
Hej,
Vi va på Mabul från slutet av mars till första veckan i juni i år. Varken såg eller hörde nått om kidnappningar mm.
Vi har varit på Mabul 4 ggr de senaste 3 åren och det har varit lugnt och fridfullt. =)

Kolla upp din reseförsäkring om vad som gäller om du vistas i områden där UD avråder. Det kan vara så att den inte gäller alls, alternativt att det gäller för andra "vanliga skador" (som inte är ingår i UD's avrådan.) Hoppas du förstår vad jag menar.

Om du ska åka dit och dyka vill jag passa på att rekommendera Scuba Junkie.

Lycka till med din planering.
Av Link93
15 aug. 2017 18:10
Tack för svar! Ja, det är nog tyvärr så att den inte gäller då.. men får kolla när det närmar sig..

Yes, har en vän som jobbat med Scuba Junkie så jag har redan satt siktet på dem. Hur tycker du att dykningen är där?
Av Ewa_h
16 aug. 2017 07:23
Hej,
Dykningen runt Mabul och Kapalai tycker jag är väldigt bra (med tanke på att jag återkommit 4 ggr ;) ). Men jag tror det beror på vad man gillar med dykningen. Sipadan är fantastiskt, mycket fisk, haj, fina korallrev mm. Själv är jag väldigt förtjust i macro så jag tycker lika bra om dykningen runt Mabul och Kapalai.

Trevlig resa!
6 sep. 2017 10:13
Hejsan,
Nästan precis hemkommen från Borneo och Mabul. Vi valde att åka fastän UD rekommenderar det. Vi bodde och dök med Scuba Junkie och hade fantastiska dagar. Sipdan är helt magiskt fint. Dyken runt Mabul är också okej, men det är som Ewa säger, fokus på macro, men ändå väldigt bra. Få simma med skölpaddor varje dag, var underbart. Dock ska man ha med i beräkningarna att Mabul är inte en paradis ö i sig. Tyvärr vädligt mycket skräp ( förutom runt Scuba Junkie) och öborna är fattiga. Kapalai var också kanon, så ja, kan varmt rekommendera Mabul och Scuba Junkie.
ha en fin resa.