Khao lak - har ni tips på stränder/upplevelser?

30 dec. 2018 18:59 (redigerad)
Visningar: 547
Hej!

Jag och min familj ska åka till Khao lak för första gången i början av februari. Vi har varit i Thailand en gång förut men reste då runt till olika öar (phi phi, koh lipe m.m).

Ni som varit i Khao lak, har ni tips på vad man måste uppleva när man är där? Stränder/upplevelser/restauranger m.m. Vi ska bo på ett hotell som heter khao lak x10 resort. Det ligger precis vid stranden (vet tyvärr ej vad just denna strand kallas) men vi har inga problem att ta oss en bit för att uppleva finare stränder.

Vi funderar även på att ta oss till similian islands, bokade ni via resebolaget eller är det bättre att boka på plats?

Vi tar tacksamt emot alla tips vi kan få :)
31 dec. 2018 09:15 (redigerad)
Vill ni till Similans så bokar ni det på en lokal resebyrå på plats, bokar ni med resebolaget så betalar ni garanterat överpris och troligtvis hamnar ni på samma båt som om ni skulle köpt resan "på gatan" av en lokal försäljare. En dagsutflykt till Similans tar ganska så lång tid, har ni tänkt dyka/snorkla eller tom övernatta?

En annan rolig aktivitet är forsränning, finns även det att boka på gatan.

https://youtu.be/3stDAsvFlAM?t=305

Har själva bott på The Sands 2 ggr som ligger nära er resort, då åt vi vid några tillfällen på en liten restaurang längs vägen nära The Sands, hette DDee och det var enkel och god mat.

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g2368218-d6999184-Reviews-DDee_Coffee_House-Khuk_Khak_Khao_Lak_Phang_Nga_Province.html