Hua Hin är underbart!

4 aug. 2007 07:27
Visningar: 211
Hej, jag vill bara säga att jag har varit i Hua Hin i ett par veckor nu och kan konstatera att orten är fullständigt underbar. Här finns i princip allt man kan tänka sig! Vackra och kritvita stränder (bada helst nedanför Marriott=kanonstrand), hur mycket bra mat som helst, en massa saker att hitta på - var på apberget Khao Takiab så sent som för några dagar sedan och beskådade jättebuddhan, bergstämplet och alla de roliga aporna som sprang omkring.

Man ser potentialen i Hua Hin i och med att i princip alla fem- och sexstjärniga hotell snart finns här. Hyatt, Hilton, Marriott, Chiva Som, Evason, Sofitel, Anantara etc. Vill man bo är alternativen många. Ett bra alternativ till en perfekt men billig semester är att hyra ett hus eller en lägenhet i omgivningen, som jag gjort.

Vill man åka på ö-turer går det att besöka Koh Talu över en dagstur (bra snorkling). Inte heller Koh Tao ligger särskilt långt bort. Ett bra alternativ är att åka från Hua Hin ena dagen tidigt på morgonen, ta båten till Koh Tao från Chumpon och sedan dyka/snorkla i ett av Thailands bästa dykvatten. Här kan man sedan spendera en natt på ett hotell eller guest house och sedan åka tillbaka dagen efter. Att Hua Hin skulle sakna närheten till öar är alltså felaktigt.

Trots att jag har varit runt på många av Thailands öar och semesterorter måste jag säga att Hua Hin ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Givet lugnet, de vackra breda och vita stränderna, alla härliga restauranger, alla aktiviteter man kan ta sig an, hur trevlig staden är etc etc. måste jag nog säga att Hua Hin samantaget ligger högst upp i min lista. Här är det dessutom fortfarande billigt (det enda som är dyrt är att åka taxi).