Spa Paket?

Av Hogan
31 maj 2006 21:35 (redigerad)
Visningar: 7211
Hej,,
Jag tänkte slänga in en kort fråga. Min syster fyller 30 år snart och jag och familjen tänker överraska henne med en spa dag eller ett spa paket weekend. Men vi har ingen aning om var? I Sverige vartsomhels bara det är ett mysigt ställe. Har ni några tips?
Mvh Peter
Av Ivan
31 maj 2006 21:48
Gå in här på Reseguiden.se.
Inte Forumsidan utan startsidan.
Gå till SÖK och skriv SPA.
Du kommer att få över 300 förslag.
hälsn /ivan
Av Hogan
31 maj 2006 22:31
Tack för snabbt svar Ivan!
Du har alldeles rätt massor av Spa paket ,nu är det bara att titta ut ett. Ibland har man tummen mitt i handen.
Hälsn Peter
2 juni 2006 00:00
Hej.
Åk till Mora vid siljans strand och ta in på Lotus Spa, hotell Kung Gösta. Ett nyöppnat och fräsht spa som också är Thai-influerat, med "vanliga" spa behandlingar och även Thai-massage, jakuzzi, vanlig pool, ångbastu, vanlig bastu, soldäck mm. Mvh Susanne
Av Legusta
3 juni 2006 20:14
Jag listar några Spa ställen som är bland världens bästa...

Helhetstrenden
Bort från ”beautyfarms”!
Spabesökarna har blivit kräsnare. Det räcker inte med ett bubbelbad och att få ögonbrynen noppade efter en ansiktsbehandling. Fler väljer kurer framför en enstaka helkroppsmassage.

Helhetstänkandet har blivit viktigare, både på det kroppsliga och själsliga planet.
Nyligen rankades Pangkor Lauts badhus i Malaysia som världsetta på spatoppen 2004. I Stockholm finns Zence, ägt av butikskedjan Indiska och som har dag-spa med yoga, meditation, behandlingar och föreläsningar om Auyerveda. Flera av de svenska hälsohemmen arbetar också utifrån ett holistiskt synsätt. Exempelvis Masesgården i Leksand som kombinerar skönhetsbehandlingar med kolesterolmätningar och kurser i humanistisk människosyn.

Egotrenden
Alltmer individualiserat
Behandlingar och bemötande blir alltmer individualiserat. På världens ledande sparesorts finns numera inga färdiga menyer på massageutbudet, utan allt formas efter konsultation med besökaren.

Det ultimata lyxspat Chiva-Som i Thailand har en tydlig medicinsk inriktning. Läkare med inriktning på naturläkemedel ger personliga råd och lägger upp både kostordinationer och personliga behandlingsprogram.
I slutet av 90-talet var Hasseludden först i Sverige med sitt japanska Yasuragi. I höst sker en förändring med ombyggnad och ny filosofi. Redan vid inskrivningen ska alla gäster få ett mer personligt bemötande och en skräddarsydd upplevelse.

************************************
Pangkor Laut - Pangkor (Malaysia)

* Pangkor *
Pangkor är en idyll och en av Malaysias populära semesterorter med tropisk vegetation, små fiskebyar, gyllene sandstränder och smaragdgrönt vatten.

Pangkor Laut***** fr.
person/natt del i dubbel inkl. frukost 1105:-

Denna fantastiska anläggning är belägen på en privat ö. De olika villorna är inredda i en blandad malajisk och balinesisk stil med trägolv, palmväggar och korgmöbler. Några av villorna står på pålar ute i havet. Här finns också ett underbart spa i indonesisk miljö.

Nyligen rankades Pangkor Lauts badhus i Malaysia som världsetta på spatoppen. I deras öppna tempelgård inleds ritualen med ett kallt malaysiskt bad. Därefter ledsagas gästen till en örtträdgård för att andas in läkande kryddor. Nästa steg är ett japanskt tvagningsbad som följs av en vistelse i den japanska trädgården. Innan man rentvättad når massagebänken passerar man slutligen ett poolområde med vattenfall och varmt bad.

Pangkor Laut - Pangkor Malaysia
Bad för själen
Tel: +605 699 1100
http://www.pangkorlautresort.com
************************************************
Somatheeram Ayurveda Beach resort - Kerala (Indien)

Den autentiska Ayurvedakliniken i Kerala i Indien bygger på 5000-årig tradition långt ifrån ytligt skönhetstänkande och är populärt bland spakännarna.

Somatheeram Ayurveda Beach resort Kerala, Indien
5000-årig tradition
Prisexempel: 7 nätter ink veg halvpension och behandlingar från 12 600 kr.
http://www.somatheeram.com
***********************************************
Jamahkiri Resort & Spa - Koh Tao (Thailand)

Koh Tao’s "sköldpaddsön" en naturlig skönhet (inte långt ifrån Koh Samui), med ett fint marint djurliv med tillhörande korallrev, och tropiska stränder. Denna ö har snabbt blivit ett mecka för dykare världen över och är en av dom främsta dykställena i sydöstra asien, förutom ögruppen Similian.
http://www.jamahkiri.com
***********************************************
Chiva Som - Hua Hin, Thailand
”Världens bästa spa” i flera rankningar
Prisexempel: Ocean view: 4 915 kr/natt inkl. vissa behandlingar
Tel: +66 (0) 3253 6536
http://www.chivasom.com/main.asp
***********************************************
Banyan Tree Phuket Laguna - Phuket (Thailand)

Underbart lyxig service, fria ytor, och en känsla av avskildhet på denna berömda spa anläggning, en anläggning som fått priser flera år i rad och har ett välrenomerat rykte och alltid en lysande stjärna som topp tio i Asien spa guide.
http://www.phuket.com/banyantree
**********************************************
Marriott Resort & Spa - Hua Hin (Thailand)

* Hua Hin *
Hua Hin är den äldsta av Siambuktens badorter och ligger på bekvämt avstånd från Bangkok. Landskapet är vackert med gröna kullar, rik blomsterprakt och här väntar ett stillsamt badortsliv.

Marriott Resort & Spa*** fr.
person/natt del i dubbel inkl. frukost 623:-

Hotellet är beläget direkt på stranden och utgör en perfekt plats som "getaway". Rummen är smakfullt inredda i traditionell thailändsk stil. Hotellets spa är en oas mitt i en tropisk trädgård med en handgjord lagun.
**********************************************
Jirung health resort - Chiang Mai (Thailand)

I Mae Rim-dalen utanför staden Chiang Mai, i norra Thailand, ligger Jirung health resort. Redan när du väljer bland behandlingarna ser du att detta lyxiga spa har specialiserat sig på att blanda västerländska metoder med de traditionellt thailändska. I receptionen får du fylla i ett formulär, utifrån vilket personalen sedan bedömer vilket av de fyra elementen du tillhör. När det är gjort får du råd om vilken mat och vilka örter som passar dej bäst. Den som vill kan sedan avnjuta en, efter sitt element specialkomponerad, måltid i restaurangen, med utsikt över den frodiga dalen. Det omfattandet spautbudet erbjuder allt ifrån thailändska klassiker, som thaimassage med örtkuddar och bastu med ångande örter, eller aromatiska ansiktsbehandlingar och zonterapi för fötterna.

"Eternal experience" är en behandling som utförs i ett avskilt rum, börjar med fötterna, i ett blom- och arombad kombinerat med massage och med ett svalkande citrongräs-te att läppja på. Sedan kliver du in i den traditionella thailändska örtångbastub, för att rena porerna inför en skön exfoliering med en väldoftande och kornig kräm. Som dessert följer en underbar blandning av traditionell massage, thaimassage och arommassage med väldoftande oljor.

"Eternal experience" tar två timmar och kostar ca 600 kr.

http://***
**********************************************
Ana Mandara Resort - Nha Trang / Thailand

Ana Mandara Resort**** fr.
person/natt del i dubbel inkl. frukost 935:-

Ett mycket trevligt hotell beläget på Nha Trangstranden. Rummen är inredda i smakfull lyx med trämöbler, vita stenväggar och synliga takbjälkar. Six Senses Spa erbjuder olika behandlingar i exotisk miljö.
***********************************************
Sanderson, Agua spa - London
En drömvärld i vitt
Prisexempel: Från 3 700 kr per natt, inkl. frukost, behandlingar tillkommer.
Tel: +44 207 300 1414
http://www.morganshotelgroup.com
'*********************************************
North Island - Seyshellerna
Superexlusivt – superdyrt
Prisexempel: 21 505 kr per natt. Kostnad för behandlingarna tillkommer.
Tel: 08-678 15 15 Select Travel
http://www.north-island.com
*********************************************
Les Thermes Marins de Monte-Carlo
Kändistätt och superlyxigt.
Prisexempel: Från 3 600, per natt, inkl. frukost, för två
http://www.monte-carlo.mc
**********************************************
Givenchy Spa - Mauritius
Klassiskt lyxspa
Prisexempel: Från 4 975 kr per natt, inkl. halvpension
http://www.oneandonlyresorts.com
**********************************************
Nordica Hotel - Reykjavik (Island)

* Reykjavik *
Island och dess huvudstad Reykjavik är en av de hetaste platserna på världskartan. Här kan du kombinera nöje och hålligång med den unika och originella Isländska naturen med varma källor och gejsrar.

Nordica Hotel**** fr.
person/natt del i dubbel inkl. frukost 812:-

Detta fyrstjärniga hotell är den perfekta platsen att ta det lugnt och ladda batterierna, beläget nära havet och några minuter från centrum. De ljusa och fräscha rummen är nyligen renoverade. Här finns "Nordica Spa" med jacuzzimassage, ångbastu, utomhusbastu, olika former av yoga och pilatesklasser samt många härliga behandlingar.
***************************************
Strand Hotel - Pärnu (Estland)

* Pärnu *
Estland är ett av våra närmaste grannländer med mycket att erbjuda från kultur och natur till shopping och uteliv. Här finns en gammal och gedigen kurortstradition och i Pärnu erbjuds modern vård till mycket fördelaktiga priser.

Strand Hotel*** fr.
person/natt del i dubbel inkl. frukost 366:-

Detta trestjärniga hotell är beläget vid havet i den pittoreska staden Pärnu, tjugo minuters promenad från centrum. Rummen är inredda i skandinavisk stil och är nyligen renoverade. Här finns en härlig spa-anläggning samt flera pooler.
***************************************
Här följer några svenska spa .

************************
Varbergs Kurort - Europa bästa spa 2005
För Varbergs Kurort var detta pris den tredje gången gillt, 2003 och 2004 har man placerat sig på en hedersvärd andraplats.
Exempel på motion: Gym, spinning, aerobics, vattengympa, taiji, yoga, qi-gong.
Exempel på spats behandlingar: Ansikts- och kroppsbehandlingar, massage, kurbad.
Speciellt för spat: Tångmassage, läkande Aloe vera-inpackning. Individuell 1 000-mila service.
Prisexempel: Ansiktsbehandling från 475 kronor, kroppsbehandling från 360 kronor, massage från 335 kronor. Spapaket från 575 kronor. Spaweekend från 4 095 kronor per person.
Kontakt:
Tel: 0340-62 98 00,
http://www.kusthotellet.varberg.se
************************
Hasseludden - Saltsjö-Boo (Stockholm)
Japaninspirerat i skärgårdsmiljö
Prisexempel: Yasuragidag, fredag-lördag, 1 050 kr inkl lunch och aktiviteter.
Tel 08-747 61 01
http://www.hasseuludden.com
************************
Masesgården - Leksand
Hälsa, helhet och humanism
Prisexempel: Weekend cirka 6 000 kr (3 nätter, helpension, kurser och aktiviteter)
Tel 0247-122 31
http://www.masesgarden.se
************************
Zence - Stockholm
Ayurveda på Östermalm
Prisexempel: Ayrvedisk konsultation 1 timme, 595 kr
Tel: 08-660 71 50
http://www.indiska.com
***********************
Axelsons gymnastiska institut Stockholm (Göteborg)
Billigare behandlingar
Prisexempel: Elevbehandlingar, kurer från 300 kr
Tel: 08-612 21 55
http://www.axelsons.se
***********************
Hagabadet - Göteborg. (Dagspa)
Exempel på motion: Qigong, taiji, yoga, rygg- och nackgympa, styrkepass, nia, vänta-barn-H2O-gympa, zenergy.
Exempel på spats behandlingar: Ansikts- och kroppsbehandlingar, ört/thalassoångbad, kurbad, tång/olivoljemassage, örtbad.
Speciellt för spat: Vitamin C-behandling. Romersk tjejträff (4–12 personer) med bland annat ansiktsrengöring.
Prisexempel: Ansiktsbehandling från 390 kronor, kroppsbehandling från 340 kronor, massage från 395 kronor. Spapaket från 625 kronor. I dagpass ingår träning/ bad/ bastu 160 kronor.
Kontakt:
Tel: 031-600 600,
http://www.hagabadet.se
***********************
Av Grodan
4 juni 2006 00:39
en kompis var precis på spa i smögen och haade haft det jätte skönt
/ Grodan
Av Late
25 juni 2006 20:49
Testa Polen. Bra och billigt. Sök på Albatross så får du det hela.
Late
Av Michel
8 juli 2006 11:53
Ett bra tips är att surfa in på allaspa.se där finns en hel del spa.

/Michel
Av Michel
14 okt. 2006 17:34
Har du titta provat AllaSpa.se?
www.allaspa.se.

Där hittar du allt från dagspa, spahotell, häloscenter mm.
Av Tj
15 okt. 2006 00:55
Testade spaet i Varberg och rejält knådad där...tydligen en klassiker..
enligt medhavande att rekomenderas...
Tyckte personligen om omgivningarna,rofullt och fint.
Men som vanligt i Sverige så kostar det om det ska smaka..
28 juni 2007 13:09
Själv åker jag ett par gånger per år över till Tallinn och Budapest för att bli omhändertagen.

Tallinn - Endast en timme från Stockholm med flyg eller om man har tid så kan man ta båten över. Staden är liten och mysig så man kan bara strosa runt och njuta av livet. Hotellstandarden är enormt hög då de flesta hotellen är nyrenoverade eller nyöppnade. Behandlingarna ligger drygt 40% under de svenska priserna dessutom.

Budapest - älskar åka dit och ligga i deras varmvattenskällor för att sedan bli masserad i en timme. Helt underbar stad med mycket att erbjuda och där finns det verkligen bra spa-hotell mitt i city. Tycker alltid det är viktigt att kunna kombinera spa med storsta så man har något att göra på kvällarna.

/Tomas
Av Sun
28 juni 2007 13:26
Hej Peter!
Många tips redan.
Här kommer mitt:
Det har öppnat ett nytt hotel i Strömstad i slutet av mars. Det har ett tvåtusen kvadratmeter stort spa! Fina rum o sviter de flesta m havsutsikt!
Här e länken till deras sida!
http://www.vastsverige.com/templates/product____1116.aspx?prodId=48027
Lycka till m letandet, de verkar som om du har fått lite att göra.. =)
sun
28 juni 2007 14:49
Jag har varit på Smögens Havsbad och tycker att det är både väldigt mysigt och prisvärt. Har provat en hel del olika ställen men jag tycker att Smögen är bäst. Men man måste bo i huvudbyggnaden och inte i anexet! Om man har GP så har de bra erbjudanden med!