Hjälp om Bali!

Av Gofy87
12 juli 2011 22:08
Visningar: 1169
Hej alla vänner!
Tänkte bara kolla snabbt vad ni tycker är en lagom tid att spendera på Bali med omgivning som Lombok och Giliöarna. Är tre veckor lagom? Vi har nämligen Bali som ett stopp i vår Jorden-runt resa men inte bokat flyg därifrån ännu och hade tänkt och göra det snart innan det blir dyrare.

Även tips på vad man bör göra och inte göra är välkommet :)
Tack / Andreas!
Av Macho
13 juli 2011 15:09
Hej.
Var på Bali i vintras i 18 dagar å det tyckte jag var alldeles tillräckligt.
Jag har lite svårt å se storheten med detta resmål, men det finns ju dom som tycker om det.
Var även på Gili Trawangan, skulle ha varit där i 4 nätter men vi blev kvar i 6 nätter.

MVH Macho
Av Legusta
15 juli 2011 00:54
Bali knappt dubbelt så stor som Gotland och ligger strax söder om Ekvatorn och vädret varierar därmed inte så mycket under året. Temperaturen är kring 27 grader. Regnperioden infaller oktober-mars, bästa tid anses vara maj-augusti. I högt belägna områden kan det vara ganska svalt.

På Bali bor cirka tre miljoner invånare. Nästan hela befolkningen är hinduer och kallas ofta balineser (Indonesien i övrigt domineras av islam).

Läs mer här:
http://www.reseguiden.se/forum/resor/1970/1#blog4617
Av Stina_
15 juli 2011 22:20
Hej!

Var på Bali i 17 dagar i slutet av september -07
Reste runt mycket och kollade på mycket av dom typiskt turistiga sakerna.

Hade mycket fint väder, men dom dagarna vi spenderade i Ubud inne i landet var det mulet men fortfarande väldigt varmt.

Vi hade velat åka över till Lombok och Giliöarna men tyckte inte dagarna räckte till.

Så vill ni resa runt och se mycket på Bali men samtidigt ta det lugnt några dagar skulle jag rekomendera 3 veckor så man slipper stressa runt och man hinner njuta av semestern.

Mvh/ Stina
Av Gofy87
6 aug. 2011 21:12
Tack för alla tips, bokat flygbiljett till Singapore tre veckor efter vi landat så det får bli lite blandat Bali, Lombok och Gili under den tiden :)
Flygbiljetten gick bara på 400 SEK med så det va skönt :)
19 sep. 2011 08:45
Tre veckor blir nog bra, vi har varit där fyra veckor varje sommar i många år nu och har inga som helst problem att bedriva tiden. Har fördelat tiden mellan Gili T, Lembongan + Bali då alla platserna har sin charm.

Gili T är otroligt charmigt även om det väl börjar bli rätt överexploaterat nu. På en liten gata som är någon km lång finns allt; resauranger från jordens alla hörn, dykklubbar, yogastudios m.m. Har alltid varit helt OK snorkling direkt från stranden men i somras var det så mycket dykbåtar som kom och åkte så det var vissa dagar omöjligt av säkerhetsskäl. Synd för det är liksom det som är charmen, många västerländska näringsidkare försker påverka byrådet kring detta men det är ju stora inkomster för lokalbefolkningen.

Lembongan är mindre exploaterad och allt är väldigt utspritt så hyra moppe är nog ett måste. Fantastisk snorkling (+dykning) vid Mangrove + Crystal Bay, har aldrig varit dynamitfiske etc. så korallerna är häftigare än fiskarna. Såg faktiskt en stor rocka sväva förbi när vi snorklade vid Mangrove. Här måste man chartra båt för att snorkla. Jättefin badstrand vid Mushrom beach också.

Bali kan man ju tala i timmar om, något jag inte tycker man ska missa är att åka upp till Lovina för en övernattning. Resan dit är så vacker och man passerar risterasser, vulkaner, sjöar, djungel och kan satnna vid tempel och vattenfall. Blir liksom en allt-i-ett tur. Vi åkte ut för att titta på delfiner i gryningen, det var så makalöst vackert när solen började gå upp och färgade himlen alldeles rosa med Balis vulkaner och palmkantade stränder i mörk siluett. Själva älskar vi Kutas gränder i de gamla delarna med ett myller av folk, moppar, restauranger etc. Att gå ner till stranden i solnedgången där alla då samlas och surfarna försöker fånga dagens sista vågor medan solen färgar himlen orange mmmm.....
Av Jaoalle
24 sep. 2011 23:54
Det räcker alldeles utmärkt med tre veckor! 2 skulle nog vara alldeles lagom till och med.

Kolla in www.asienresor.blogspot.com för det ett superfärskt inlägg om just Bali!