Florida

Av Tanja98
26 mars 2018 01:53
Visningar: 190
Hej,
Min vän ska ut och resa med sin familj till Florida, Orlando och behöver lite tips men var för lat för att skapa ett eget konto här haha:) Det är 2 vuxna och 2 barn (15 och 13) som ska vara borta från 1/5-8/5 och undrar om mat är billigt där för att hotellet de boka hade bara gratis frukost. Sen så är hotellet inte en hit exakt utan väldigt budget så de måste göra egna aktiviter i staden men de ska besöka bla Disney world resort, magic kingdom, Universal's Islands of Adventure och likande. Jag tror att de ska göra en aktivitet som kostar pengar varje dag och en som är gratis tex gå till ett köpcentrum osv så då undrar de hur mycket fickpengar ska man ta med sig?
Andra tips hade också varit välkomna
26 mars 2018 04:47
Lite märkliga frågor och väldigt svårt att svara på något vettigt sätt.

Nästan inga hotell har helpension, utan det är ju bara på charter destinationer det förekommer. Många hotell i USA har inte heller frukost inkluderat. Jag förutsätter att de kommer äta på restaurang och det är generellt lite billigare än i Sverige, men vi jämför två i-länder, så det är inte Thailand-billigt eller så. Kanske 75-80% av priset i Sverige för en liknande restaurang. I stora städer är priserna dock ofta som i Sverige.

Återigen blir jag lite förbryllad över att du skriver att de "måste göra egna aktiviteter". Det är väl hela poängen med att åka på semester? Att man vill se och göra saker, eller? Det blir väl utmärkt att gå på Disney World och liknande ställen. Var själv där när jag var 13-14 och det var fantastiskt. Köpcenter är kanske inte så kul om man inte tänkt sig att spendera några pengar däremot. Eller inte ens då, beroende på hur kul man tycker det är att köpa grejer. Det är helt omöjligt att svara på hur mycket fickpengar man ska ta med sig. Tänk att allt kostar som i Sverige, och bedöm hur mycket man var och en vill spendera utifrån det. I verkligheten kostar många saker lite mindre, men det är ju bra att ha lite marginal.

Här finns fler tips: https://www.tripadvisor.com/Attractions-g34515-Activities-Orlando_Florida.html
Av Birgere
26 mars 2018 08:59
Ha inte för stora förhoppningar på frukosten som generellt inte är bra på hotell i USA o speciellt inte på budgethotell.
Parkerna är en heldagsaktivitet och räkna med att spendera $20-50pp utöver biljettpriserna.
Fickpengar behövs inte mycket men man bör växla till sig kanske $100 för småsaker o dricks.
Även om man inte registrerar sig på forumet så kan man ju läsa, finns massor skrivet om just Orlando.
26 mars 2018 09:50
Parkerna drar sjukt mycket pengar, förutom tusenlapp i inträde kostar en hamburgermeny 180:-, så när vi var där förut med ungar så tog vi med färdigmat från Walmart i liten kylväska som sparar flera hundringar på en dag.
Transport till å från parkerna är lite pest och kolera, egen bil kostar ca 20$, hotellskyttel går i regel bara morgon-sen kväll om det finns skyttel men det brukar äver 300:- hotell ha.
Pengarna har du på kreditkortet, växling förlorar de 50 öre per dollar på.
De har väl hyrbil så de kan köra till Daytona, och Clearwater? De får ju inte missa Kennedy Space center.
En vecka är för kort tid att åka så långt, 10-12 dagar gör stor skillnad och eftersom hotellet är så billigt kostar några dagar till så lite.
Av Lotta29
27 mars 2018 20:11
Det finns ju massor av saker att göra i Florida, det som är billigast är ju att spendera sina dagar på stranden.... Vill man uppleva saker så kostar det ju pengar, vi sparar hårt i över 1 år för att just kunna göra vad vi vill, sen är ju 1 vecka väldigt kort tid för den långa resan, vi åkte 10 dagar den första resan och det gör vi inte om minst 3 veckor för att hinna med. Bara parkerna du skrivit om kommer ju kosta 4000kr per man, om inte mer, sen brukar vi räkna ca 1000kr per dag på mat så man slipper snåla. Hoppas de får en fantastisk resa för det är ett underbart resmål.
29 mars 2018 13:25
Skippa hotellen.
Kass frukost oftast.
Hyr hus, mycket bättre :)