Boende Malapasqua

1 jan. 2016 20:10
Visningar: 124
Hej! Vi ska åka till Malapasqua i februari och undrar om någon här har koll på något bra boende till en vettig peng (300-600kr/natt)? Är det Bounty beach som gäller? Vi är två vuxna och ett barn på 7 år.....
8 jan. 2016 13:34
Hej Genes;
Som stora Malapascua fans tycker vi att det absolut bästa och prisvärda boendet finns hos Mike and Diosie på AABANA. Kolla in på Tripadvisor. Där finns även mina recensioner under signaturen gunte bunte. AABANA ligger längst öserut på Bounty Beach. Ni kommer att få det världsbäst där. Boka direkt via mail eller deras hemsida. Hälsa gärna från Gunnar och Ann-Marie. Lycka till!
8 jan. 2016 18:31
Tjenare!

Tack för svaret. Boendet/resorten som du rekomenderar var fullt. Synd, för det verkar trevligt, av bilderna att döma. Vi bokade in oss på cocobana beach resort.
Väldigt mycket boende som försvunnit dom senaste veckorna. Vi hade tänkt att vara kalla och fixa boende på plats men fick lite kalla fötter nu när det försvann så mycket boende på nätet. Får känslan att malapascua är poppis.

Vi har fått erbjudande att bli hämtade på cebu flygplats för 3900 php (6pers) och båten 1200 php (6pers). Är detta normala priser?

Mvh Andreas
10 jan. 2016 13:41
Hej igen;
En taxiresa mellan Cebu och Maya bör ligga i intervallet 2500 till 3000 pesos. Det är vad vi brukar betala. Men det här med vad som är "rätt" att betala i Filippinerna är alltid svårt att veta. Filippinos som de fattiga människor de är, försöker alltid få ut så mycket som möjligt, i synnerhet av oss turister. Inte så konstigt.
Båtresan Maya till Malapascua bör om ni delar båt och inte chartrar en egen ligga på ca 200 pesos. Överfärden tar ca 30 minuter, lite beroende på väder och vind.
Ha det underbart på Malapascua. Om ni vill är ni välkomna att titta in på vår resedagbok; www.resedagbok.se/wernerowerner. Där har vi samlat våra upplevelser från våra resor i Filippinerna och inte minst från vår favoritö Malapascua.
Ha det gott och allra bäst på er resa!
Varmt välkommen tillbaka med ev. fler frågor och funderingar.

Gunnar och Ann-Marie
4 mars 2016 22:51
Hej igen!

Nu är vi hemma igen från vår fina resa i filippinerna Vi var runt på lite olika ställen, Malapasqua, Moalboal, alona beach och så klart boracay.

Skriver en liten rad om malapasqua.

Himmla fin och trevlig liten ö. Vi bodde på cocobana vilket var ett bra ställe, rent och sjysst service. Väldigt förvånad vilken bra mat det var på alla restauranger, tycker det gäller i stort sett alla ställen vi var runt på i filli.

Det vi blev lite besvikna på var badet. Massa skräp på botten som påsar och annat. Sjögräset var lite för nära och småstenigt nästan inpå stranden. Synd också att fisklivet var ganska dött. Och då åkte vi runt ön en gång och bad att få åka till dom finaste snorkelställena.

Men som sagt va, en trevlig liten ö, billig och helt precis lagom med folk som jag/vi gärna återvänder till.