Tips på resrutt och bra o billigt boende..

4 apr. 2011 11:38
Visningar: 1295
vi landar i cebu den 21 feb.2012, och har 3veckor på oss..
har tittat på bohol, donsol, el nido, malapasqua. min sambo dyker och vi båda är hängivna snorklare..tycker inte om föör mycket turister..
vill inte fara runt för mycket p.g.v långa transporttider mellan ställena.

har varit mycket i thailand och sist var vi i norra sulawesi. där snorklade vi med en dugong, massa sköldpaddor, hajar, rockor, m.m.
så vi är lite bortskämda med bra snorkling..

kan någon hjälpa oss?
mvh-emelie o dennis
Av Alfva
4 apr. 2011 12:10
Om jag var ni skulle jag se ut en passande resplan med resmål någorlunda nära varandra om ni vill slippa långa restider. Från Malapascua till Bohol exempelvis får du lätt räkna med minst 6-7 timmar enkel väg, oftast ännu mer om ni åker lokalbuss och färjorna är sena.

Apo Island utanför Negros (som bara ligger 2 timmar från Bohol) rekommenderas för dykning och snorkling. Även Siquijor i närheten. Båda ställena är ganska lugna, inte finns något hålligång att tala om.
El Nido ska vara helt underbart, men är mer svårtillgängligt.

Bohol är väl folktätast av de ställen du nämner, även Malapascua har ju fått ett uppsving de senaste åren. När jag var där 2008 var det inte mycket folk, men jag gissar att det vuxit sig större.

Det finns garanterat något för er!
4 apr. 2011 20:16
hej..tack för ditt svar..

även tacksam om fler svar..

mvh
7 apr. 2011 05:43
Hej!

Jag var I Filippinerna i februari och körde rutten - Bohol, Negros och Siquijor. Jag bodde på den anslutande ön Panglao när jag var på Bohol, som de flesta bor på tror jag. Jag bodde på Bohol Divers som erbjuder både riktigt billiga rum och lite dyrare och ligger precis vid stranden. För att snorkla så snackar man bara med de som går omkring på stranden och "säljer turer". Oftast är det någon fiskare som vill tjäna lite extra pengar på sin båt, glöm inte att pruta. Själva Bohol erbjuder en hel del aktiviteter och ställen att titta på: Chocolare hills, Tapiers-apor, åka river boat, göra hikingturer m.m. Hyr en moppe och åk runt! Mellan Bohol och Negros är det ca 1.5 timme med färja.

Apo Islands som ligger i anslutning till erbjuder fantastiskt dykning och snorkling. Jag spenderade några härliga dagar med detta. Billigast är dock att bo inne i Dumaguete stad. Man kan även bo på en närliggande strand som Duain beach men här är boendet dyrare och det finns inga faciliteter i närheten som affärer (om man skulle behöva köpa ett shampo t.ex.)

Siquijor var lite lugnt för min smak men det är en vacker ö och erbjuder också bra dykning och snorkling. Mellan Siquijor och Negros är det cirka 45 minuter.

Vill du läsa lite mer kan du kolla in på min blogg, se endan, har även bifogat en länk som är lite matnyttig

http://sofiasreseblogg.blogspot.com/2011/02/dykning-pa-apo-islands.html

http://www.bohol.ph/

//Sofia