Billigaste och smidigaste vägen till Boracay

23 jan. 2012 11:32
Visningar: 2043
Hej,
Sitter och funderar och letar flygbiljetter för att ev resa till Filippinerna över jul och nyår.
Går det att hitta billigaste och bästa vägen eller måste man kompromissa?
Misstänker att bäsat vägen är via Hong Kong, sedan då?

Tacksma för att alla tips?

/ Cecilia
23 jan. 2012 14:58
Hej Cecilia,
Du är onekligen ute i god tid! Vet inte om det är billigast att flyga via HKG, men ett bra alternativ är Amsterdam-Manila-Caticlan. Tänk på att du behöver byta terminal i Manila.
/M.
Av Elilu
26 jan. 2012 05:11
Hej,

Vi brukar flyga till Bangkok eller Kuala Lumpur, det brukar visa sig billiast for oss men tror det beror helt o hallet pa vilken tid ni aker, om ni vill ha ett par dagar dar eller aka direkt vidare. Cebu Pacific flyger billigt fran alla tre sa det ar inga problem vilken vag ni an valjer. Sen ar det fragan vart i Filippinerna ni vill ocksa eftersom ni kan flyga in till bade Manilla och till Cebu. Manilla far ni byta terminal pa ibland men inte alltid. Senaste tva gangerna vi flog in har vi landat pa ratt terminal, det ar inte alltid nan storre hjslp dock eftersom ni maste hamta era vaskor ga igenom sakerhets kontroll efter sakerhets kontroll sa sist fick vi faktiskt springa till gaten trotts att vi hade 2 timmar pa oss...
6 feb. 2012 11:00
Billigast brukar det vara via hongkong eller kulalumpur med typ cathay pacific eller malaysian airlines.. men en längre resa med fler stopp.
Jag tycker personligen det är skönare via Doha i qatar med Qatar airways. (arlanda-doha-cebu/Manila)
8 feb. 2012 22:29
hej

Finns hur många alternativ som helst, beroende på när du åker, varifrån i Sverige, och hur lång tid du vill åka, vart du ska, var du vill mellanlanda osv. Det är bara att leta på reseguidens flygsidor. Vi reser jul 2012 med Finnair och Cathay, men har bokat via bolagen på reseguiden. Vi har hittat Göteborg resp Sthlm - Manilla för 7500kr den 14 dec-30dec. Det tycker vi är ett bra pris, de andra åren har vi fått lagt ca 9000-10000 under jul o nyår men har då bokat i augusti.

Sedan bor vi över 8 pers i Manilla för ca tot 1000kr innan vi åker vidare på morgonen.

Det är mycket bra att du är ute så här tidigt. Ett exempel är att de billiga biljetterna (12000kr) samma tid med Qatar Air (snabbt och via Doha) tog slut på två timmar när de släpptes i februari. Nu skulle de kosta 14000kr denna tid.

Sebastian
Av Ricci
19 feb. 2012 15:47
Hej Cecilia,

För dig som bor i Skåne finns det ett alternativ till.
Med Singaporesirlines direkt till Singapore och sedan till Cebu och flyg till Boracay(Caticlan).

Fördelen med denna är att Cebus flygplats är betydligt mindre vilket gör connectin flygningar lättare jämfört med Manila. Sedan landar man direkt efter långflygningen "hemma".

Idag flyger Singaporeairlines bara 3gg/veckan från Kastrup vilket kan vara en lite nackdel. Men i slutet av april i år kommer SAS och Singaporeairlines släppa mer info om deras framtida planer om flygningar till Sydostasien. Vad som läckt ut är att SQ kommer ökar till fler flygningar.

Mvh
Rickard